Άνοιξε ο σταθμός «Ευκλείδης» του μετρό Θεσσαλονίκης

Με τη φωτογραφική έκθεση «Φάκελος Λαμπράκη» και την παρουσία του Γρηγόρη Λαμπράκη του νεότερου, γιου του ανθρώπου- συμβόλου της δημοκρατίας και του φιλειρηνικού κινήματος, άνοιξε σήμερα το απόγευμα για το κοινό ο σταθμός «Ευκλείδης» του μετρό Θεσσαλονίκης.  

Ευκλίδης

Η έκθεση φωτογραφίας για τη ζωή και τη δράση του Γρηγόρη Λαμπράκη, που συνδιοργανώνεται από το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών και την Αττικό Μετρό ΑΕ, φέρνει στο φως τα απόρρητα αρχεία της Αστυνομίας και της Εθνικής Υπηρεσίας Ασφαλείας και διατρέχει την εποχή που υπήρξε μέλος του ΕΑΜ, τη συμμετοχή του στην Παγκόσμια Κίνηση Ειρήνης, την καριέρα του ως πολιτικός, αθλητής και γιατρός και τις διώξεις που υπέστη καθόλη τη διάρκεια της ζωής του, ακόμη και μετά το θάνατό του.

Στην έκθεση παρουσιάζεται όλη η ζωή του Λαμπράκη, από το 1945 έως το 1963, δήλωσε ο Γρηγόρης Λαμπράκης, ο οποίος τόνισε ότι πήρε τον «απόρρητο φάκελο» της Ασφάλειας για τον πατέρα του, πριν από δύο χρόνια από την Ασφάλεια με τη βοήθεια και του πατέρα του υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκου Παππά και προέδρου του ΟΑΣΘ, Στέλιου Παππά.

Ανοιχτός για το κοινό είναι το Σάββατο και την Κυριακή από τις 6 έως τις 8 το απόγευμα ο ολοκληρωμένος σταθμός του μετρό Θεσσαλονίκης «Ευκλείδης»

Οπως αναφέρει το Voria.gr πρόκειται για το δεύτερο σταθμό που φτάνει στο τέλος των εργασιών του, μετά τον σταθμό Σιντριβάνι, ενώ σειρά έχει ο σταθμός «Παπάφη», που βρίσκεται σε φάση ολοκλήρωσης. Ήδη πλήθος πολιτών επισκέφθηκαν τον χώρο και περιηγήθηκαν σε αυτόν, ενώ είχαν την ευκαιρία να φωτογραφίσουν αλλά και να φωτογραφηθούν στον σταθμό, δείχνοντας ενθουσιασμένοι για την κατασκευή του.

Ο σταθμός «Ευκλείδης» έχει τέσσερα επίπεδα. Κατεβαίνοντας στον -1 όροφο είτε με κανονικές είτε με κυλιόμενες σκάλες υπάρχουν τα εκδοτήρια των εισιτηρίων. Στον -2 και στον -3 όροφο βρίσκονται τεχνικοί χώροι, που υποστηρίζουν τη λειτουργία του σταθμού και δεν είναι ορατοί στο κοινό, ωστόσο αποτελούν πέρασμα με τις κυλιόμενες σκάλες προκειμένου το επιβατικό κοινό να φτάσει στην αποβάθρα, στον -4 όροφο.

Η μετακίνηση σε όλο τον σταθμό πραγματοποιείται και με ασανσέρ. «Ο σταθμός του μετρό είναι κατασκευαστικά έτοιμος και έχουμε ήδη αποδώσει τα τμήματα των πεζοδρομίων και των οδών που είχαμε καταλάβει» σημείωσε ο πρόεδρος της Αττικό Μετρό Α.Ε., Γιάννης Μυλόπουλος, που παρέμεινε και τις δύο ώρες στο σημείο. Τόνισε πως ο επόμενος ολοκληρωμένος σταθμός θα είναι της«Παπάφη» και γνωστοποίησε πως σύντομα θα γίνει πραγματοποιηθεί και εκεί εκδήλωση, προκειμένου το κοινό να έχει την ευκαιρία να απολαύσει ολοκληρωμένο έναν ακόμα σταθμό.

Τέλος, αναφέρθηκε στον πρώτο συρμό που έχει ήδη φθάσει στη Θεσσαλονίκη υπογραμμίζοντας πως «για να έρθει σημαίνει ότι ήμασταν έτοιμοι να τον υποδεχθούμε». «Είμαστε έτοιμοι να ξεκινήσουμε τις πρώτες δοκιμές στο αμαξοστάσιο και το φθινόπωρο να ξεκινήσουμε και τα πρώτα δοκιμαστικά δρομολόγια» πρόσθεσε. 

Ελένη Βιτάλη: Το αντίο στον αδελφό της- «Πέρναγες τα πάθη του Χριστού, ματάκια μου λατρεμένα»

eleni vitali 23 940x549 1

Ελένη Βιτάλη: Το αντίο στον αδελφό της- «Πέρναγες τα πάθη του Χριστού, ματάκια μου λατρεμένα»

Δύσκολες ώρες βιώνει η Ελένη Βιτάλη καθώς έφυγε από τη ζωή ο αγαπημένος της αδελφός

Iνδονησία: Ξύπνησε το ηφαίστειο στο «Δαχτυλίδι της Φωτιάς» – Συναγερμός για τσουνάμι (video)

ηφαιστιο

Iνδονησία: Ξύπνησε το ηφαίστειο στο «Δαχτυλίδι της Φωτιάς» – Συναγερμός για τσουνάμι (video)

Τουλάχιστον 11 χιλιάδες άνθρωποι εγκατέλειψαν τα σπίτια τους εν μέσω φόβων για εξάπλωση τέφρας και…