Newsroom

Newsroom

Άνοιξαν οι τράπεζες στην Κύπρο

Άνοιξαν στις 12 το μεσημέρι οι τράπεζες στην Κύπρο. Όπως μεταδίδουν κυπριακά ΜΜΕ το ανώτατο όριο ανάληψης δεν ξεπερνά τα…

Άνοιξαν στις 12 το μεσημέρι οι τράπεζες στην Κύπρο.

Όπως μεταδίδουν κυπριακά ΜΜΕ το ανώτατο όριο ανάληψης δεν ξεπερνά τα 300 ευρώ. Στόχος είναι να ελαχιστοποιηθεί ο κίνδυνος μιας μαζικής φυγής κεφαλαίων από τα τραπεζικά ιδρύματα, το οποίο θα οδηγούσε στην πλήρη κατάρρευση του τραπεζικού συστήματος.

Την απόφαση για το άνοιγμα των κυπριακών τραπεζών έλαβαν ο διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας της Κύπρου Πανίκος Δημητριάδης, και ο υπουργός Οικονομικών Μιχάλης Σαρρής.

Η εκπρόσωπος Τύπου της Κεντρικής Τράπεζας της Κύπρου Αλίκη Στυλιανού ανακοίνωσε ότι τα πιστωτικά ιδρύματα θα ανοίξουν θα παραμείνουν ανοικτά μέχρι τις 18.00.

Όπως διευκρίνισε μιλώντας στο Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων, από την Παρασκευή οι τράπεζες θα επανέλθουν στο σύνηθες ωράριο λειτουργίας τους.

Για επτά μέρες οι περιορισμοί

Στο μεταξύ, όπως επισημαίνει η Κομισιόν τα περιοριστικά μέτρα αναμένεται να παραμείνουν σε ισχύ για επτά ημέρες, ενώ χαρακτηρίζει την επιβολή περιορισμού ως προς τη διακίνηση των κεφαλαίων ως δικαιολογημένη και προς το δημόσιο συμφέρον.

“Η Κομισιόν σημειώνει τους προσωρινούς περιορισμούς στην ελεύθερη διακίνηση κεφαλαίων, συμπεριλαμβανομένων των ελέγχων στη διακίνηση κεφαλαίων, που επέβαλε η Δημοκρατία της Κύπρου στο πλαίσιο μιας σειράς μέτρων για την αποτροπή του σημαντικού ρίσκου της ανεξέλεγκτης εκροής καταθέσεων που θα οδηγούσε στην κατάρρευση των πιστωτικών ιδρυμάτων και στον άμεσο κίνδυνο πλήρους αποσταθεροποίησης του χρηματοοικονομικού συστήματος της Κύπρου», αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

Μπέρναρντ Χιλ: Πέθανε ο γνωστός ηθοποιός – Οι ρόλοι του σε Τιτανικό και Άρχοντα των Δαχτυλιδιών

Bernat theoden titanikos

Μπέρναρντ Χιλ: Πέθανε ο γνωστός ηθοποιός – Οι ρόλοι του σε Τιτανικό και Άρχοντα των Δαχτυλιδιών

Ο ηθοποιός Μπέρναρντ Χιλ, γνωστός από τους ρόλους του στον Τιτανικό και στον Άρχοντα των…

Ανδρουλάκης για Φοίβο Ιωαννίδη: Έφυγε ένας από τους πρωταγωνιστές του αντιδικτατορικού αγώνα

androulakis

Ανδρουλάκης για Φοίβο Ιωαννίδη: Έφυγε ένας από τους πρωταγωνιστές του αντιδικτατορικού αγώνα

«Ένας από τους πιο σημαντικούς πρωταγωνιστές του αντιδικτατορικού αγώνα, ο Φοίβος Ιωαννίδης δεν είναι πια…