Newsroom

Newsroom

Χωρίς να μπαίνουν σε καραντίνα θα έρχονται τουρίστες από Δευτέρα

Από 19 Απριλίου πολίτες πάνω από 30 χωρών θα μπορούν να εισέρχονται στην Ελλάδα χωρίς να μπαίνουν σε καραντίνα, ανακοίνωσε η κυβέρνηση δια στόματος... Αλέξη Πατέλη

5105842 1

Από τη Δευτέρα 19 Απριλίου που λήγει η οδηγία που ίσχυε και η σχετική notam της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας, οι ταξιδιώτες από την ΕΕ. και από άλλες πέντε αυτές χώρες θα μπορούν να έρχονται στην Ελλάδα μέσω εννέα αεροδρομίων ή οδικώς και να κάνουν αμέσως τις διακοπές τους χωρίς καραντίνα. Μόνη προϋπόθεση να έχουν πιστοποιητικό από την αρμόδια αρχή της χώρας τους για εμβολιασμό ή αρνητικό μοριακό τεστ των τελευταίων 72 ωρών.

Όπως ανακοίνωσε ο οικονομικός σύμβουλος του πρωθυπουργού Κυριάκος Μητσοτάκης, Αλέξης Πατέλης η χώρα θα επιτρέπει πλέον πολίτες από την Ευρωπαϊκή Ένωση, τις ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο, τη Σερβία, το Ισραήλ και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα να έρχονται χωρίς την υποχρέωση της επταήμερης καραντίνας.

Τα εννέα αεροδρόμια για τα οποία θα ισχύει αυτός ο διακανονισμός είναι αυτά σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Ηράκλειο, Χανιά, Ρόδο, Κω, Μύκονο, Σαντορίνη και Κέρκυρα.

Οι ίδιοι όροι θα ισχύσουν και για τους τουρίστες από τις χώρες αυτές που θα φτάνουν οδικώς στη χώρα από τις δύο βασικές συνοριακές πύλες της.

Υπενθυμίζεται ότι από τις 4 έως και τις 19 Απριλίου ισχύει απαγόρευση εισόδου στην Ελλάδα των υπηκόων τρίτων κρατών πλην των κρατών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Συμφωνίας Σένγκεν. Από την αεροπορική οδηγία εξαιρούνται οι επιβάτες που ταξιδεύουν για ουσιώδεις λόγους (essential reasons) και οι μόνιμοι κάτοικοι των ακόλουθων 10 χωρών: Ην. Βασίλειο, Αυστραλία, Νέα Ζηλανδία, Νότια Κορέα, Ταϊλάνδη, Ρουάντα, Σιγκαπούρη, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Ρωσία και Ισραήλ.

Επίσης για τους ισραηλινούς ταξιδιώτες από τον περασμένο μήνα η Ελλάδα ήρε την υποχρεωτική καραντίνα μίας εβδομάδας.

Εντύπωση πάντως προκαλεί το άνοιγμα εν μέρει του τουρισμού παρά την κακή επιδημιολογική κατάσταση που επικρατεί στη χώρα και παρά την αύξηση τόσο των διασωληνωμένων, όσο και των νεκρών. Την ίδια στιγμή ειδικοί και κυβέρνηση δεν μπορούν ακόμη να αποφασίσουν για το «Πάσχα στο χωριό» και τις μετακινήσεις εκτός νομού, με την χώρα να είναι σε αυστηρό και συνεχόμενο lockdown επί πεντέμισι μήνες.
 

ΣΥΡΙΖΑ: «Οι προκλητικές δηλώσεις του Ερντογάν υπονομεύουν και τις ελληνοτουρκικές σχέσεις»

mist erdo

ΣΥΡΙΖΑ: «Οι προκλητικές δηλώσεις του Ερντογάν υπονομεύουν και τις ελληνοτουρκικές σχέσεις»

«Καλούμε την κυβέρνηση, να προβεί άμεσα στις απαραίτητες διπλωματικές ενέργειες απέναντι στη νέα αυτή τουρκική…

Νέα πρόκληση Ερντογάν: Δήλωσε «μετανιωμένος» που η Τουρκία δεν κατέκτησε ολόκληρη την Κύπρο το 1974

8ce56d6d499047e58e6fa1054f091391

Νέα πρόκληση Ερντογάν: Δήλωσε «μετανιωμένος» που η Τουρκία δεν κατέκτησε ολόκληρη την Κύπρο το 1974

«Λάδι στη φωτιά» γύρω από το Κυπριακό έριξε το βράδυ της Δευτέρας (18/3) ο Τούρκος…