Άνθιμος - Μιχαλολιάκος: Χαμόγελα και αβροφροσύνες

Μία συνάντηση “σε ιδιαίτερα θερμό κλίμα” είχε την Κυριακή στο γραφείο του ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος με τον επικεφαλής της Χρυσής Αυγής Νίκο Μιχαλολιάκο και τη σύζυγό του Ελένη Ζαρούλια, όπως μας ενημερώνει περιχαρής με ανακοίνωσή της η ΧΑ.

NewsRoom 27/03/2017 | 09:17

Στη διάρκεια της συζήτησης “συζητήθηκαν θέματα της τρέχουσας επικαιρότητας και ιδιαίτερα τα ζητήματα που αφορούν την Ορθοδοξία και τον πόλεμο που δέχεται από το ανθελληνικό κράτος της αριστεράς”, σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση.

Όχι πως... πέφτει κανείς και από τα σύννεφα στο άκουσμα αυτής της είδησης, γνωρίζοντας το ποιόν του μητροπολίτη Άνθιμου και τις συχνές ρατσιστικές, ξενοφοβικές, ομοφοβικές δηλώσεις του, που πιο πολύ θυμίζει τζιχαντιστή του Ισλαμικου Κράτους παρά τη “θρησκεία της αγάπης” που υποστηρίζει ότι πρεσβεύει.

Από την άλλη, βέβαια, κάποτε, το 2012, ο Άνθιμος είχε ταχθεί κατά της Χρυσής Αυγής, καταδικάζοντας τις “βίαιες συμπεριφορές” της απέναντι στους μετανάστες, ενώ και ο Νίκος Μιχαλολιάκος δεν έτρεφε ιδιαίτερα φιλικά αισθήματα για τον Άνθιμο, τον οποίο (σύμφωνα με βίντεο που εντοπίστηκε κατά τη διάρκεια των ερευνών για την υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης) χαρακτήριζε “μεγάλο πολιτικάντη” και “σκατιάρη”, που αν δεν υπήρχε “δεν θα ήταν Αρχιεπίσκοπος ο Ιερώνυμος, θα ήταν ο Ευστάθιος που είναι καθαρός, το έπαιξε δίπορτο ο Άνθιμος”.

Αλλά εντάξει, αφού τα βρήκαν τα παιδιά, εμάς δε μας πέφτει λόγος, έτσι δεν είναι;