Ανοικτό το ενδεχόμενο να είναι υποψήφιος βουλευτής με μικρό κόμμα, άφησε ο Χρήστος Μαρκογιαννάκης    

Την πρόθεση του να είναι υποψήφιος βουλευτής στις ερχόμενες εθνικές εκλογές ως ανεξάρτητος βουλευτής με μικρό κόμμα του δημοκρατικού τόξου, το οποίο όπως είπε μπορεί να λάβει το 3% χωρίς όμως να το κατονομάσει, άφησε απόψε σε πολιτική του ομιλία στα Χανιά ο πρώην βουλευτής της ΝΔ Χρήστος Μαρκογιαννάκης.

Μαρκογιαννακης

Μιλώντας κατά την εκδήλωση της κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας του πολιτικού του γραφείου στην κατάμεστη από κόσμο αίθουσα κέντρου διασκέδασης στην περιοχή του Πλατανιά, ο κ. Μαρκογιαννάκης τόνισε ότι εξετάζει αυτή την προοπτική σε περίπτωση που δεν αλλάξει η στάση της ηγεσίας της ΝΔ και η απόφαση του κ. Μητσοτάκη να μην τον συμπεριλάβει στα ψηφοδέλτια του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Όπως μάλιστα υποστήριξε, στόχος του θα είναι, σε περίπτωση που κατέλθει στις επόμενες εκλογές στα Χανιά ως συνεργαζόμενος υποψήφιος βουλευτής, να κερδίσει μια έδρα από τον ΣΥΡΙΖΑ και όχι από τη ΝΔ.

Κατά την ομιλία του ο κ. Μαρκογιαννάκης εξέφρασε για μια ακόμη φορά την πικρία του για το ότι η ηγεσία της ΝΔ αποφάσισε να μην τον συμπεριλάβει στα ψηφοδέλτια του κόμματος, κάνοντας λόγο για αχαριστία και οικογενειοκρατία και υποστηρίζοντας ότι «τα τελευταία τέσσερα χρόνια περνώ έναν πολιτικό Γολγοθά».

Αναφερόμενος στην παρουσία των πολιτών στην αποψινή εκδήλωση τόνισε χαρακτηριστικά: «Φωνή λαού οργή θεού. Αυτό το μήνυμα εκπέμπω προς πάσα κατεύθυνση».

Όπως ακόμα είπε αναφερόμενος στους παριστάμενους «μετατρέψατε μια απλή εκδήλωση κοπής πίτας στη μεγαλύτερη πολιτική συγκέντρωση στα Χανιά».

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του ο κ. Μαρκογιαννάκης αναφέρθηκε επίσης στην απόφαση της ΝΔ να στηρίξει για τη θέση του περιφερειάρχη Κρήτης τον ανιψιό του, Αλέξανδρο Μαρκογιαννάκη: «Δηλώνω ότι θα τον στηρίξω με όλη μου τη δύναμη γιατί έτσι πρέπει. Όμως, πρέπει να επισημάνω τη δολιότητα αυτών που έκαναν την επιλογή. Σκόπευαν στο να μου δημιουργήσουν οικογενειακό πρόβλημα το οποίο δεν μου δημιούργησαν εν τέλει, αλλά και για να περάσει στον κόσμο η άποψη και η εντύπωση “μα τι θέλει επιτέλους ο Μαρκογιαννάκης; Περιφερειάρχη χρήσαμε τον ανιψιό του”».

Στην ομιλία του ο κ. Μαρκογιαννάκης αναφέρθηκε επίσης στην πολιτική του πορεία, τονίζοντας για μια ακόμη φορά ότι στήριγμα του ήταν οι απλοί πολίτες.