Ανοιχτό παράθυρο για επέκταση της υποχρεωτικότητας και στον ιδιωτικό τομέα αφήνει η κυβέρνηση

Η υποχρεωτικότητα έχει λειτουργήσει και πρέπει να επεκταθεί σχολίασε ο Άδωνις Γεωργιάδης σε πρωινή συνέντευξη που παραχώρησε στον ANT1

NewsRoom 08/09/2021 | 11:52

Κανένα ψήγμα ανοχής απέναντι σε όσους δεν έχουν ακόμα εμβολιαστεί και καθόλου κατανόηση για τους λόγους που έχουν αποτρέψει χιλιάδες πολίτες να μετέχουν στον εμβολιαστικό πρόγραμμα, έδειξε ο Άδωνις Γεωργιάδης σε πρωινή συνέντευξη που παραχώρησε στον τηλεοπτικό σταθμό του Ant1 και στον Γιώργο Παπαδάκη.

Κληθείς να σχολιάσει τις τιμές των rapid test για τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα, διότι παρότι έχει εξαγγελθεί ότι αυτά θα κοστίζουν δέκα ευρώ έναντι των είκοσι που αναγκάζονται ακόμα να πληρώνουν οι δικαιούχοι ακόμα και σήμερα, ο Άδωνις Γεωργιάδης με εντελώς ακατανόητο και κυνικό τρόπο, σχολίασε ότι: «Αντί να ταλαιπωρούνται με τα rapid test και να πληρώνουν από την τσέπη τους, δεν πάνε να κάνουν το εμβόλιο που είναι δωρεάν να τελειώνουμε;»

Σε ερώτηση των δημοσιογράφων σχετικά με το ρυθμό του εμβολιαστικού προγράμματος αλλά και τους λόγους οι οποίοι λειτούργησαν ανασχετικά στο κύμα εμβολιασμού των πρώτων μηνών, ο Υπουργός, πιστός στη στρατηγική αποφυγής των κυβερνητικών ευθυνών, πέταξε το μπαλάκι στα «γεωγραφικά-πολιτισμικά χαρακτηριστικά» των Ελλήνων.

«Το είπαμε μία, δύο, τρεις, όλες οι χώρες της Ευρώπης έχουν φτάσει το τείχος ανοσίας που θέλανε. Η Πορτογαλία το 90%, η Ιρλανδία το 90%, η Ισπανία κοντά στο 90%, κτλ. Ε, εντάξει, μην φαινόμαστε πάντα εμείς ρε παιδάκι μου γραφικοί ως προς την Ευρώπη. Όλοι οι άλλοι εμβολιάστηκαν. Η Ελλάδα σε ποσοστό εμβολιασμών είναι εξαιρετικά καλύτερα από όλες τις χώρες της ανατολικής Ευρώπης, χειρότερα όλων των χωρών της κεντρικής και βόρειας Ευρώπης. Είναι πάλι στο ενδιάμεσο, όπως σχεδόν σε όλη μας την Ιστορία. Κοιτάμε προς τη Δύση, αγαπάμε και την Ανατολή … μεγάλο ποσοστό ανθρώπων σκέφτεται πιο συναισθηματικά, σου λέει “δεν θέλω γιατί είναι υποχρεωτικό”, “δεν ξέρω ποιοι το φτιάχνουν”, “το έφτιαξαν γιατί μας κυνηγάνε”, διάφορα τέτοια, γραφικές θεωρίες συνωμοσίας. Έχουν στην Ελλάδα μεγαλύτερη πέραση από ότι σε χώρες όπως π.χ. η Δανία ή το Βέλγιο. Τι να κάνουμε…».

Τέλος, σε ότι αφορά την επέκταση της υποχρεωτικότητας και στον ιδιωτικό τομέα, ο Υπουργός Ανάπτυξης αφού σχολίασε ότι «Υποχρεωτικά μέτρα έχουν πάρει πολλές άλλες χώρες -και περισσότερα από εμάς», συνέχισε λέγοντας ότι: «Αν ρωτάτε την προσωπική μου γνώμη, διστακτικά έχουμε πάει στην υποχρεωτικότητα, έπρεπε να έχουμε πάει σε μεγαλύτερη. Η υποχρεωτικότητα έχει δουλέψει και στις μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων και στην Υγεία». Ενώ, απαντώντας σε ερώτηση για πιθανή επέκταση της υποχρεωτικότητας εμβολιασμού σε κλάδους του ιδιωτικού τομέα, ο Αδ. Γεωργιάδης είπε ότι «σε κάποια στιγμή, αν η πανδημία δεν φεύγει και οι γιατροί λένε ότι δεν υπάρχει άλλος τρόπος, δεν το αποκλείω καθόλου, εγώ προσωπικά θα το υποστήριζα».

Δείτε το χαρακτηριστικό απόσπασμα εδώ: