Ανοιχτό το Grexit στο ποδόσφαιρο

Ραγδαίες εξελίξεις στο ποδόσφαιρο. Οι ομάδες που παραβιάζουν τους κανόνες θα αποβάλλονται από την Ευρώπη

og default

Η επόμενη ημέρα του ελληνικού ποδοσφαίρου θα είναι χωρίς Προσωρινή Διοικούσα Επιτροπή, αλλά και δίχως Ντέμη Νικολαΐδη σε επιτελικό ρόλο, αφού η συγκεκριμένη λύση δείχνει να παγώνει, όπως προκύπτει από τις τελευταίες πληροφορίες μετά τα ραντεβού που είχε ο εκπρόσωπος της ελληνικής κυβέρνησης Γιώργος Γεραπετρίτης με τον πρόεδρο της ΟΥΕΦΑ, Αλεξάντερ Τσέφεριν.

Ανοιχτό όμως παρέμεινε το ενδεχόμενο ποδοσφαιρικού Grexit. Σε περίπτωση παραβίασης των κανόνων που θα υιοθετηθούν, θα γίνεται αποβολή ομάδων από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, δεσμεύθηκε ο υπουργός Επικρατείας. Σύμφωνα με την κυβερνητική ενημέρωση, ολοκληρώθηκαν απόψε οι διήμερες επαφές του υπουργού Επικρατείας Γιώργου Γεραπετρίτη με την UEFA στην Ελβετία, όπως και η επικοινωνία με τη FIFA. Στις συναντήσεις διαπιστώθηκε μια βασική συναντίληψη για τα ζητήματα που συζητήθηκαν.

H UEFA συμφώνησε να παρέχει τεχνική βοήθεια, ενώ από την ελληνική πλευρά υπήρξε πλήρης πολιτική δέσμευση ότι οι προτάσεις αυτές θα υλοποιηθούν στο ακέραιο, και πως σε περίπτωση παραβίασης των κανόνων που θα υιοθετηθούν, θα γίνεται αποβολή ομάδων από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Πάντως, δεν φαίνεται να προχωρά το πλάνο της κυβέρνησης για διοικούσα επιτροπή στην ΕΠΟ, καθώς UEFA και FIFA θέλουν να διεξαχθούν κανονικά οι εκλογές στην Ομοσπονδία τον προσεχή Ιούνιο ή Ιούλιο.

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΥΡΙΖΑ

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

«Πάμε μπροστά. Αλέξη, έλα πάνω», ανέφερε ο Στέφανος Κασσελάκης με αποδέκτη τον τέως αρχηγό του…