Ανοιχτό το ενδεχόμενο να είναι εκ νέου υποψήφιος άφησε ο Γιάννης Μπουτάρης

Ανοιχτά αφήνει ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, όλα τα σενάρια για τις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2019, μετά από πολύωρη χθεσινοβραδινή συνεδρίαση της δημοτικής ομάδας "Πρωτοβουλία".

5b3b5b151dc52459138b4569

Ο κ. Μπουτάρης, σύμφωνα με ανακοίνωση της παράταξης, δήλωσε ότι αφενός νιώθει μια εύλογη κόπωση από τη μακρόχρονη τριβή με το διοικητικό έργο και αφετέρου ότι έχει συναίσθηση της κατάστασης και της ανάγκης για τη συνέχισή του. Σκέφτεται πιθανά σενάρια, αλλά δεν έχει λάβει ακόμη οριστικές αποφάσεις, προσθέτοντας πως κατανοεί την ανάγκη να αποφασίσει σύντομα και να προβεί σε ανακοινώσεις το επόμενο διάστημα.

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης υποστήριξε πως η “Πρωτοβουλία” από την ίδρυση της αποτελεί μια πολυσυλλεκτική αυτοδιοικητική παράταξη και πως είναι ο μόνος στόχος της είναι να πάει μπροστά η Θεσσαλονίκη. Για μια ακόμη φορά σημείωσε ότι δεν θα υπάρξουν κομματικές συναλλαγές και κρυφές συμφωνίες αλλά πρόσκληση σε έναν ανοιχτό διάλογο με στόχο τη συνεννόηση και τη συμβολή όλων εκείνων των δυνάμεων της κοινωνίας που θέλουν το καλό της πόλης.

“Στο πλαίσιο αυτό η ‘Πρωτοβουλία’ συζητάει με όλους όσοι ενδιαφέρονται για το καλό της πόλης και οι ήδη εκδηλωθείσες αλλά και οι μελλοντικές στηρίξεις είναι καλοδεχούμενες. Μοναδικός εχθρός της παράταξης είναι ο σκοταδισμός και η κακοδιοίκηση που είχε επικρατήσει επί της εποχής Παπαγεωργόπουλου και οι ακραίες δυνάμεις που αντιτίθενται στη δημοκρατία και στην ανοιχτή κοινωνία”, φέρεται πως είπε στη συνεδρίαση.

Εισηγούμενος το θέμα των αυτοδιοικητικών εκλογών ο κ. Μπουτάρης υποστήριξε πως οι παράγοντες που επηρεάζουν τις εξελίξεις προς τις δημοτικές εκλογές είναι κυρίως τρεις: η επίσπευση της ημερομηνίας της διεξαγωγής των εκλογών, το θέμα της υπό εξέλιξη Συμφωνίας των Πρεσπών και ο εκλογικός νόμος, που καθιερώνει την απλή αναλογική και υποχρεώνει σε συνεννοήσεις και συνεργασίες προκειμένου να μπορέσει να διοικηθεί ο δήμος Θεσσαλονίκης.

Όπως επίσης αναφέρει η ανακοίνωση της “Πρωτοβουλίας” “η συζήτηση για το μέλλον της πόλης πρέπει να διεξαχθεί με συναινετική διάθεση και ανοιχτά χαρτιά, παρότι η τοπική Νέα Δημοκρατία έχει βάλει στο στόχαστρο το δήμαρχο και επιθυμεί να τον πλήξει προσωπικά. Η Πρωτοβουλία απευθύνεται στην κοινωνία και όχι στα κόμματα με στόχο να κερδίσει τις εκλογές προς όφελος της πόλης, να είναι η κυρίαρχη δύναμη”.

Μετά την τοποθέτηση του δημάρχου, στη συζήτηση που ακολούθησε, μέλη της δημοτικής ομάδας αναφέρθηκαν στον προβληματισμό για την επόμενη μέρα της “Πρωτοβουλίας” και για τη συνέχεια της παράταξης μετά τις αποφάσεις του δημάρχου.

Πηγές ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ: Η απάντηση στα ΜΜΕ που προσπαθούν να διαστρεβλώσουν τη δήλωση Κασσελάκη

syriza grafeia 0

Πηγές ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ: Η απάντηση στα ΜΜΕ που προσπαθούν να διαστρεβλώσουν τη δήλωση Κασσελάκη

«Ο Στέφανος Κασσελάκης δεν απέκλεισε ποτέ το ενδεχόμενο συνεργασίας των κεντροαριστερών δυνάμεων. Έθεσε για μια…

«Βόμβα» Σπίρτζη: Ο Κασσελάκης δεν μπορεί να οδηγήσει τον ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση – Θα επέλεγα Τσίπρα για την ηγεσία της Κεντροαριστεράς (video)

Σπίρτζης Τσίπρας

«Βόμβα» Σπίρτζη: Ο Κασσελάκης δεν μπορεί να οδηγήσει τον ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση – Θα επέλεγα Τσίπρα για την ηγεσία της Κεντροαριστεράς (video)

«Απέτυχε η επικοινωνιακή τακτική του προέδρου μας στις ευρωεκλογές»