Ανοιχτή επιστολή προς τους επιχειρηματίες: «Μην εμπιστεύεστε τον Μητσοτάκη. Με όσα κάνει στο τέλος θα σας καταστρέψει»

Ο ιστότοπος Ανοιχτό Παράθυρο δημοσιεύει μια επιστολή επιχειρηματία που δείχνει  ότι οι επιχειρηματίες δεν εμπιστεύονται την κυβερνητική οικονομική πολιτική, αναφορικά με το νομοσχέδιο Χατζηδάκη,  καθώς όπως αναφέρει μεταξύ άλλων στην επιστολή ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν έχει σχέση με την πραγματική οικονομία και την επιχειρηματικότητα.

5290151 1

Όπως αναφέρει το ΑΠ,  έφτασε   έφτασε επιστολή επιχειρηματία με την παράκληση να δημοσιευτεί ως έκκληση προς όσους έχουν μικρότερες ή μεγαλύτερες επιχειρήσεις και σε αυτήν αναφέρει: 

« Απευθύνομαι σε όσους Έλληνες έχουν οποιαδήποτε επιχειρηματική δραστηριότητά, για να τους προειδοποιήσω: ο δρόμος στον οποίο ωθεί την επιχειρηματική τάξη η σημερινή κυβέρνηση είναι δρόμος καταστροφής.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης  ως Πρωθυπουργός δεν έχει σχέση με την πραγματική οικονομία και την επιχειρηματικότητα.

Μιλάει μόνο με ξένα funds και έναν κύκλο οικονομικών παραγόντων που ενδιαφέρονται  μόνο επωφεληθούν από το κρατικό, το κοινοτικό και το τραπεζικό χρήμα-με τη μικρότερη δυνατή συμβολή εκ μέρους τους..

Δεν έχει ιδέα τις συμβαίνει με τις επιχειρήσεις σας, δεν ξέρει τις  ανάγκες τους, όπως δεν  ξέρει τι συμβαίνει στην  κοινωνία.

Δεν πήγε ποτέ δεν δημόσιο σχολείο, δεν πέρασε ούτε απέξω από δημόσιο νοσοκομείο, δεν έχει στον κύκλο του ανθρώπους του μόχθου, και της καθημερινής προσπάθειας για  εξασφαλίσει την επιβίωση, ως επαγγελματίας, επιχειρηματίας, επενδυτής, με τα δικά του λεφτά. Πόσο μάλλον ως εργαζόμενος.

 Δεν είναι το είδος του πολιτικού που ενδιαφέρεται. Κοροϊδεύει τον κόσμο  και κάνει καριέρα σαν να ασκεί κληρονομικό δικαίωμα.  Δεν είχε ποτέ τριβή με τον  μέσο Έλληνα. Δεν ξέρει τίποτε γι’ αυτόν , για τη ζωή του, για τις αγωνίες τους

Ακόμη και η καραντίνα  για την οικογένειά τους ήταν « κουκκουνιν» και « ευκαιρία για ποιοτικό χρόνο στο σπίτι».  Δεν τηρούσε καν όσα επέβαλε στους άλλους.

Προσποιείται όταν  λέει «ξέρω». Δεν ξέρει. Αν δεν το βάλει στο κείμενο κάποιος λογογράφος δεν θα το πει.

Δεν χρειάσθηκε ποτέ να νοιαστεί  για την επόμενη μέρα. Τα βρήκε έτοιμα στη ζωή, όπως τα βρήκε και στην  πολιτική. Πολιτεύεται με το πολιτικό μάρκετινγκ, όχι με ιδέες και πολιτικές απόψεις. Δεν έχει.

 Όπως δεν έχει αισθήματα για τον πάσχοντα Έλληνα. Τον βλέπει αφ’ υψηλού.  Ακόμη και όταν είναι ΑΜΕΑ αυτό βλέπει το «εργαλείο του».  Οι» άριστοι» γι’ αυτόν είναι οι υποτακτικοί, οι αριβίστες  και οι ασπόνδυλοι. Έχετε δύο κανέναν άριστο  στους πυλώνες διακυβέρνησης;  Έχετε δει ανθρώπους από την  πραγματική επιχειρηματικότητα και την κοινωνία σε κρίσιμο πόστο;  Υπάλληλοι είναι, όχι  δημιουργοί.

Έχει εμμονή ότι αν εκχωρήσει τα πάντα σε – κάποιους – ιδιώτες, αν διαλύσει την κοινωνική συγκρότηση, αν καταργήσει τα συνδικάτα και το πλαίσιο των εργασιών σχέσεων και αν ωφελήσει έναν μικρό κύκλο ισχυρών,   θα ωφεληθεί και ο ίδιος με πολλούς  τρόπους.  Όπως ωφελείται πάντα η οικογένειά του.

Προβάλει ότι με όσα κάνει σ αυτή τη κατεύθυνση δημιουργούν ύλη  και κέρδη για τις επιχειρήσεις σας και πεδίο ανάπτυξης για τη χώρα.

Μην παρασύρεστε. Είναι η θήλεια που περνάει στο λαιμό καθενός επιχειρηματία ξεχωριστά .

Πλην όσων θα πάρουν τα λεφτά, θα βάλουν τα μισά στη τσέπη και θα τα βγάλουν στο εξωτερικό, θα χρησιμοποιήσουν το ένα τέταρτο για ζουν καλά και θα ρίξου το τελευταία τέταρτο στη δουλειά- που δε πρόκειται ασφαλώς να επιβιώσει έτσι. Υπάρχουν προηγούμενα
Ως «αναδιάρθρωση» της  αγοράς εννοεί ότι θα   πετάξει έξω τους μικρούς και του μεσαίους για να επωφεληθούν οι αλυσίδες και οι μεγάλοι.

Στην πράξη  διαλύει τη μεσαία τάξη την οποία εξαπάτησε εκμεταλλευόμενος τη φορολογική της απομύζηση και από τα τρία Μνημόνια. Τα οποία όμως επιβλήθηκαν λόγω της χρεοκοπίας στην οποία οδήγησαν τα δυο κόμματα που κυβερνούσαν για 40 χρόνια.

Συρρικνώνει τα δημοσιά σύστημα τα Υγείας Παιδείας και Ασφάλισης, για να δημιουργήσει πελατεία σε αντίστοιχες ιδιωτικές δράσεις.

Διαλύει την ισορροπία που εξασφάλιζε τις τελευταίες δεκαετίες στις σχέσεις των κοινωνικών εταίρων η εργασιακή νομοθεσία .

Ακυρώνοντας τη συμμετοχή των εργαζόμενων σ’ αυτή τη σχέση  για να διαμορφώνουν τους όρους εργασίας μόνο οι εργοδότης ανατρέπει τον φυσικό κανόνα της παραγωγής:  την αμειβόμενη εργασία , βάσει τριμερούς συμφωνίας κράτους- εργοδοτών-, εργαζομένων.

Έτσι παραβιάζει την κόκκινη γραμμή που κρατούσε την κοινωνία σε σχετική αρμονία και επέτρεπε στις επιχειρήσεις, όλης της κλίμακας,  να υπάρχουν σε συνδυασμό με το προσωπικό τους.

Η προσπάθεια να τα δώσει όλα τους εργοδότες και να τα πάρει όλα από τους εργαζόμενος είναι προσπάθεια καταστροφής.

Οι εργαζόμενοι θα αντιδράσουν, θα υπάρξει αναταραχή και οι μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις μόνο θα χάσουν.  Η κοινωνία θα πάρει φωτιά και  η οικονομία θα αναταραχθεί.

Μην τον εμπιστεύεστε. Όσα λέει δια του υπουργού « Εργασίας « ότι θα πληρώνετε το προσωπικό με…ρεπό είναι στοιχεία που θα στραφούν εναντίον των επιχειρήσεων.

Η συντριπτική πλειοψηφία των επιχειρηματιών θα χάσουν το κεφάλαιο εμπιστοσύνης, διάλογου και διαπραγματευτικών σχέσεων που έχουν με το προσωπικό του,

Η αμοιβαία διασφάλιση  με την εργασιακή νομοθεσία – παρά τις αδυναμίες της- τα τελευταία 40 χρόνια θα χαθεί και οι εργασιακοί χώροι θα γινουν ζούγκλα.

Στην Ελλάδα υπάρχουν και διαπροσωπικές σχέσεις σε ιδιαίτερα στις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις. Τις εξοβελίζει ανάλγητα. 

Εκεί που κάποιοι έλεγαν  ανόητα « νόμος είναι το δίκιο του εργάτη», αυτός βάζει στυγνά   «νόμος είναι το  συμφέρον του αφεντικού»

Αυτό είναι αντικοινωνικό, απάνθρωπο και αντιπαραγωγικό.

Ο Μητσοτάκης ως πολιτικός δεν έχει ιερό και όσιο. Ως χθες υμνούσε το ΕΣΥ και τώρα που νομίζει ότι πέρασε η πανδημία,  βάζει μπροστά να το εκποιήσει.

Σχεδιάζει  έχοντας μπροστά του ότι υποδεικνύουν οι κλινικάρχες, οι σχολάρχες, μιντιάρχες, οι ολιγάρχες. Δεν δίνει μια για τους υπολοίπους. Θα τους αναλάβουν οι επικοινωνιολόγοι του. Έτσι έχει εκπαιδευτεί. Επιδιώκει να δώσει τους πόρους, την αγορά, την και την κερδοφορία στους  λίγους. Οι υπόλοιποι θα βρουν το περιθώριο.

 Άνθρωποι νοικοκυριού, που έφαγαν τη ζωή τους για  να στήσουν μια επιχείρηση θα  θρηνήσουν  επί των ερειπίων της.
Η ελληνική κοινωνία δεν σηκώνει αυτές τις ακρότητες.
Μην τον αφήσετε να τη διαλύσει. Σταματήστε τον πριν είναι αργά. Πριν σας καταστρέψει>.

Πηγή: Anoixtoparathyro

 

Οικονομάκου: Η απάντηση για τις φωτογραφίες στο Ντουμπάι – «Τους ενοχλεί γιατί ζουν μια δυστυχισμένη ζωή» (video)

Οικονομάκου

Οικονομάκου: Η απάντηση για τις φωτογραφίες στο Ντουμπάι – «Τους ενοχλεί γιατί ζουν μια δυστυχισμένη ζωή» (video)

«Δεν μου αρέσει και δεν μου ταιριάζει να εκθέτω τα προσωπικά μου», τόνισε η Αθηνά…

Ο Βαγγέλης Βλάχος αφιέρωσε στον Καραμανλή το βίντεο του Άδωνι με τα τρενάκια – «Αφού δεν καταλαβαίνουν…»

430113696 386032271017011 577611428516139923 n

Ο Βαγγέλης Βλάχος αφιέρωσε στον Καραμανλή το βίντεο του Άδωνι με τα τρενάκια – «Αφού δεν καταλαβαίνουν…»

Με βίντεο του Άδωνι να... παίζει με τρενάκια ανέβασε ο Βαγγέλης Βλάχος θέλοντας να απαντήσει…

Χείμαρρος ο Λαζόπουλος: «H μικρή χούντα των Πλεύρη, Άδωνι και Βορίδη ανέλαβε τον ρόλο της συγκάλυψης» (video)

Λαζόπουλος 1

Χείμαρρος ο Λαζόπουλος: «H μικρή χούντα των Πλεύρη, Άδωνι και Βορίδη ανέλαβε τον ρόλο της συγκάλυψης» (video)

«Μην αφήσετε το τσεκούρι, κρατήστε ακέραιο το επάγγελμα σας του τσεκοροποιού», ανέφερε ο Λάκης Λαζόπουλος…

Στέφανος Κασσελάκης: Έσβησε τούρτα για τα γενέθλια του μετά την ορκωμοσία του – Τι δώρο του έκαναν (εικόνες)

6168234

Στέφανος Κασσελάκης: Έσβησε τούρτα για τα γενέθλια του μετά την ορκωμοσία του – Τι δώρο του έκαναν (εικόνες)

Τούρτα για τα γενέθλια του έσβησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης, λίγο μετά την…

Πρώτη δήλωση 12χρονης για Κολωνό: «Θέλω να γίνω εισαγγελέας, να κλείνω στη φυλακή ανθρώπους όπως αυτούς που με βίασαν» (Video)

6168031

Πρώτη δήλωση 12χρονης για Κολωνό: «Θέλω να γίνω εισαγγελέας, να κλείνω στη φυλακή ανθρώπους όπως αυτούς που με βίασαν» (Video)

«Σήμερα είναι η πιο ευτυχισμένη μέρα της ζωής μου», ήταν η φράση που είπε στη…