NewsRoom
24/01/2015, 10:00

Ανοιχτή επιστολή προς ψηφοφόρους της ΝΔ νομού Λέσβου

cover
NewsRoom 24/01/2015 | 10:00

Μερικές ώρες για την κάλπη λοιπόν. Είμαι ο τελευταίος που θα υποδείξει σε κάποιον τι πρέπει να ψηφίσει. Αλλά λέω σε όλους, σε αυτές τις εκλογές μην ψηφίσετε για τους δικούς σας φόβους  αλλά για τα όνειρα των παιδιών σας. Ξέρετε καλά και επειδή έχουμε κοινή καταγωγή, πως πολέμησα και πολεμώ τη διαφθορά της οποίας  η ύπαρξη είναι απόδειξη πως οι κυβερνήσεις που πέρασαν από τη χώρα δεν προσπάθησαν στο ελάχιστο να απαλλάξουν τη χώρα από αυτή. Αντιθέτως υπουργοί, κρατικοί λειτουργοί,οι ίδιοι πρωθυπουργοί τη δημιούργησαν και την προστάτευσαν ακόμη και με νόμους. Τα τελευταία χρόνια ενώ η χώρα  βρίσκεται σε ανθρωπιστική κρίση,προσπαθούν να πείσουν τους πολίτες πως είναι υπεύθυνοι γι αυτή την κρίση,ενώ την ίδια ώρα κλείνουν το μάτι στη διαφθορά. Κανένας από αυτούς που έχουν δεν πληρώνει ούτε όσα πρέπει,ούτε όσα του αναλογούν σε μια εποχή κρίσης.Πληρώνουν όσοι δεν έχουν.Είναι το πολιτικό παράδοξο της διαπλοκής.

Τι έγινε η λίστα Λαγκάρντ για την οποία το μόνο τους μέλημα ήταν να με συλλάβουν για να προστατεύσουν όσους περιείχε;Εκδότες,πολιτικοί, εταιρείες,διεφθαρμένοι και φοροφυγάδες παραμένουν χωρίς έλεγχο την ώρα που όποιος χρωστάει 500 ευρώ οδηγείται στο Αυτόφωρο από το ίδιο το κράτος που του κόβει το εισόδημα και γι αυτό δεν έχει τη δυνατότητα να πληρώσει.

Νομίζω ο καθένας καταλαβαίνει τι συμβαίνει. Δεν είναι επιχείρημα πως «και οι άλλοι είναι ίδιοι».Σημασία έχει και αποδεδειγμένο είναι, πως αυτοί που κυβέρνησαν είναι τέτοιοι.Δηλαδή διεφθαρμένοι, προστάτες συμφερόντων, ανειλικρινείς και επικίνδυνοι. Η άποψή μου αυτή δεν είναι μια ιδεολογική θέση, αλλά το συμπέρασμα δημοσιευμένων δημοσιογραφικών ερευνών. Μαζί τα φάγανε.Αλλά είναι αδικία να λέμε πως τα έφαγαν όλοι. Ακόμη και στα κόμματα που κυβέρνησαν.

Είναι ωστόσο δικαίωμα του καθενός να πιστεύει όσα πιστεύει. Αυτό είναι το μεγαλείο της Δημοκρατίας η οποία δεν είναι αλάθητη αλλά εξασφαλίζει τη δυνατότητα να αναιρούμε το λάθος μας και να μαθαίνουμε από αυτό. Ακόμη και αν έχεις επιλέξει να ψηφίσεις ΝΔ, αγαπητέ συντοπίτη, η ψήφος σε πρόσωπα δεν είναι η ίδια. Και εννοώ αυτό για το οποίο έχω γράψει με αποδεικτικά στοιχεία. Η ψήφος στον Υπουργό Δικαιοσύνης, Χαράλαμπο Αθανασίου, είναι ένα χτύπημα στη Δημοκρατία, ακόμη και σε αυτούς μέσα στη Νέα Δημοκρατία που θέλουν μια σύγχρονη ευρωπαική δεξιά για τη χώρα και όχι ένα ακροδεξιό μόρφωμα.

Δεν είναι απαραίτητα τιμή για τον τόπο να έχει καταγωγή  ένας υπουργός. Τιμή θα ήταν να είχε καταγωγή ένας καλός υπουργός. Ο Αθανασίου συναγωνίστηκε τον Βενιζέλο στη διαμόρφωση νόμων με ονοματεπώνυμο. Δηλαδή νόμων που όπως αποδεικνύεται εκ των υστέρων έγιναν για να εξυπηρερήσουν συμφέροντα. Συνοπτικά μόνο να θυμίσω:

-Δήλωσε ψευδές πόθεν έσχες αποκρύπτοντας περιουσιακά του στοιχεία. Δεν είχε την ευθυξία ως υπουργός Δικαιοσύνης ούτε να απαντήσει σε όσα αποκαλύψαμε δημόσια,ούτε να να ζητήσει έλεγχο

-Το 2008 όταν ήταν Αντιπρόεδρος του Αρείου, δεν επέτρεψε τη διερεύνηση καταγγελιών που τον εμφάνιζαν να κρύβει περιουσιακά στοιχεία με μεταβίβασή τους στα παιδιά του. Όπως φαίνεται σήμερα τα παιδιά του πραγματικά έχουν μεγάλα  περιουσιακά στοιχεία που δεν δικαιολογεί η εργασία τους

-Έφτασε στο σημείο τον καιρό που για σένα νομοθετούσε χαράτσια και ΕΝΦΙΑ, για να μην πληρώσει φόρο, να νοικιάζει στο Δήμο αποθήκη την οποία μεφάνιζε χωρίς ρεύμα

-Μετά τις αποκαλύψεις για το πόθεν έσχες του, άλλαξε το νόμο για το πόθεν έσχες και την κατάσχεση των περιουσιακών στοιχείων όσων έχουν κάνει δήλωση ψευδούς πόθεν έσχες και μείωσε προκλητικά τις ποινές.

-Έκανε νόμο μερικών ημερών με τον οποίο άλλαζε τις αυστηρές ποινές για τους καταχραστές του Δημοσίου χρήματος. Έτσι όσοι έκλεψαν το Δημόσιο και ήταν να δικαστούν, απαλλάχθηκαν

-Υπέγραψε την απονομή χάριτος σε εμπόρους ναρκωτικών και την άρση των συνεπειών του νόμου για ανθρώπους που είχαν διαπράξει αδικήματα για να αναλάβουν (αν είναι δυνατόν) υπηρεσίες φύλαξης

-Έκανε νόμο με τον οποίο δίνει τη δυνατότητα σε μεγαλεμπόρους ναρκωτικών με πάνω από 15 χρόνια κάθειρξη, να βγουν στο ένα τρίτο της ποινής.

-Κράτησε στα συρτάρια του τη δικογραφία για την υπόθεση χρηματισμού του Μιχελάκη αντί να τη διαβιβάσει στη Βουλή

Το νομικό του έργο, είναι έργο είναι νομιμοποίησης των διεφθαρμένων. Αυτό το «έργο» όμως είναι άγνωστο. Τα τοπικά Μέσα Ενημέρωσης,αναλώνονται σε αγιογραφίες του υπουργού. Και οι πολίτες πιστεύουν πως είναι καλό για τον τόπο να υπάρχει ένας υπουργός που να κατάγεται από τα ακριτικά μας νησιά. Τον καλό πολιτικό δεν τον κάνει η καταγωγή αλλά το έργο του. Και τον καλό και υπεύθυνο πολίτη τον κάνει καλό η υπεύθυνη κρίση και όχι η ιδιοτέλεια προσμονής κάποιου διορισμού

Ο Χαράλαμπος Αθανασίου, εκπροσωπεί μια παλαιοκομματική αντίληψη που θυμίζει ελληνικές ταινίες. Εγκαινιάζει γήπεδα,γεφύρια,οτιδήποτε κατασκευάζεται αφήνοντας να εννοηθεί πως είναι «κατόπιν ενεργειών του». Διαρρέει πως ακόμα και οι χρηματοδοτήσεις ΕΣΠΑ, είναι δικό του έργο. Εγκαινίασε στην Πέτρα νέα είσοδο από την Τουρκία μέσα στο καταχείμωνο με προσωρινή ισχύ μηνών και χωρίς να υπάρχουν άδειες κατασκευής εγκαταστάσεων.Φροντίζει να δημιουργεί το προφίλ του ισχυρού ανθρώπου με ισχυρές γνωριμίες.

Στην ιδιαίτερη πατρίδα του πραγματικά τον έχουν επισκεφθεί επιχειρηματίες τους οποίους θα έπρεπε να ελέγξει αντί να επιδεικνύει. Ο πολυτελής γάμος της κόρης του, ήταν άλλωστε μια συγκέντρωση τέτοιων προσωπικοτήτων.

Το 2015, ο κόσμος τρώει από τα σκουπίδια. Αυτή η επιστροφή στο παρελθόν δεν μπορεί να είναι επιστροφή στο πολιτικό παρελθόν του Μαυρογιαλούρου. Δεν ψηφίζουμε πολιτικούς για να δημιουργήσουν ψεύτικες ελπίδες διορισμών, αλλά ελπίδες για μια άλλη Ελλάδα. Το 2015, ο πολιτικός δεν μπορεί να είναι στο πρότυπο του πολιτικού της μεταεμφυλιοπολεμικής Ελλάδας που μάζευε πεσκέσια και έταζε λιμάνια ακόμη και αν δεν υπήρχαν θάλασσες. Ούτε ο ψηφοφόρος μπορεί να βάζει τον εαυτό του στο ρόλο του υποτακτικού που οφείλει να χαίρεται επειδή είναι υποτακτικός κάποιου υπουργού.

Αν έχεις αποφασίσει να ψηφίσεις ΝΔ, κάντο τιμωρώντας αυτούς που δεν σεβάστηκαν ούτε τις προσμονές απ τη ΝΔ, ούτε τη Δημοκρατία. Ψήφος στον Αθανασίου θα είναι η επιβεβαίωση του έργου του.Ένα τέτοιο πρότυπο πολιτικού δεν χρειάζεται να το ψηφίσεις.Μπορείς να το δεις σε μια παλιά ελληνική ταινία αφού ψηφίσεις.

Κώστας Βαξεβάνης

To koutipandoras.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.