Ανοίγουν τραπεζικοί λογαριασμοί για το "Ντυνάν"

Την ειλημμένη απόφαση για άνοιγμα τραπεζικών λογαριασμών εμπλεκόμενων με το «Ερρίκος Ντυνάν» αναμένεται να ενεργοποιήσει η Εξεταστική Επιτροπή για την Υγεία στην ερχόμενη συνεδρίαση.

587cc6b31dc524181d8b48d4 2

του Άγγελου Προβολισιάνου

Ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ, Σπύρος Λάππας, ανέλαβε να συντάξει και να εισηγηθεί στην επόμενη συνεδρίαση ένα σχετικό κείμενο προκειμένου να πραγματοποιηθεί το άνοιγμα τραπεζικών λογαριασμών χωρίς την παρέμβαση ανακριτή ή αρμόδιου εισαγγελέα. Οι νομικές ενστάσεις και ανησυχίες του εισηγητή της ΝΔ, Γιώργου Γεωργαντά, στα άρθρα του Ποινικού Κώδικα που επικαλέστηκε ο κ. Λάππας με βάση και το σχετικό άρθρο του Κανονισμού της Βουλής ήταν η αιτία για να μην παρθεί η απόφαση για άνοιγμα των τραπεζικών λογαριασμών κατά την χθεσινή συνεδρίαση.

Το άνοιγμα των τραπεζικών λογαριασμών θα αφορά το διορισμένο από τον Άδωνη Γεωργιάδη Διοικητικό Συμβούλιο που διαδέχθηκε στις 5/3/2014 τον Ανδρέα Μαρτίνη υπογράφοντας το τριμερές μνημόνιο μεταξύ τράπεζας Πειραιώς – ΚΙΕΝ – υπ. Υγείας, μετέπειτα προέδρους του ΚΙΕΝ και εκπροσώπους του υπουργείου Υγείας στο ΔΣ την περίοδο 2009 – 2012.

Ειδικότερα, πρόκειται για τους:

Πρώην Πρόεδρο: Γρηγόριο Κωσταρά, τότε Πρόεδρο του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, Καθηγητή Φιλοσοφικής Σχολής Εθνικού Καποδιστριακού Παν/μίου Αθηνών.

Πρώην Αντιπρόεδρο: Αλέξανδρο Πανεθυμιτάκη, Ομότιμο Καθηγητή Οικονομικών του Εθνικού Καποδιστριακού Παν/μίου Αθηνών

Πρώην Γενικό Γραμματέα: Χρίστος Φαραντάτο, Υποστράτηγο ε.α.

Πρώην Ταμίας: Μιχαήλ Τζάνογλος, Δικηγόρο.

Πρώην Τακτικά Μέλη: Σεραφείμ Σεφεριάδη, Επίτιμο Πρόεδρο Εφετών, Φίλιππο Κουτσάφτη, τ. Διευθυντή Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Αθηνών, Θεόδωρο Κατσαρό, Επίτιμο Εφέτη.

Πρώην Αναπληρωματικά Μέλη: Δώρα Παπαδάκη, Δικηγόρο, Παναγιώτα Κυλάφη – Οικονομίδου, Συνταξιούχο Δικηγόρο, Ντίνα Βλάχου – Οικονομοπούλου, Συγγραφέα – Δημοσιογράφο Διπλωματούχο Αδελφή Ανωτάτης Σχολής ΕΕΣ, Επίτιμο Πρόεδρο Πανελλήνιας Ένωσης Λογοτεχνών.

Επίσης αφορά και τους κ.κ. Χαραμή, Νίκα και Στεργίου, όπως διευκρίνισε ο πρόεδρος της Επιτροπής, Αντώνης Μπαλωμενάκης. 

Μάρτυρας ο Παπαδημητρίου

Ο πρώην διευθυντής του ΚΕΕΛΠΝΟ, Θεόδωρος Παπαδημητρίου, θα καταθέσει ως μάρτυρας στην επόμενη επόμενη συνεδρίαση, ενώ συναποφασίστηκε επίσκεψη του προεδρείου και μελών της Επιτροπής στην εισαγγελέα Διαφθοράς, Ελένη Τουλουπάκη.

Σε αναβρασμό η Θεσσαλονίκη εν όψει του ντέρμπι: Σύλληψη υπεύθυνου μελών Αθλητικού Συλλόγου και κλήση σε ακρόαση μέλους του ΑΣ Άρη

181019 arisvspaok ph1

Σε αναβρασμό η Θεσσαλονίκη εν όψει του ντέρμπι: Σύλληψη υπεύθυνου μελών Αθλητικού Συλλόγου και κλήση σε ακρόαση μέλους του ΑΣ Άρη

Λίγες ώρες πριν το μεγάλο ντέρμπι της Superleague που θα κρίνει τον πρωταθλητή η πόλη…