Ανοίγουν τραπεζικοί λογαριασμοί για το "Ντυνάν"

Την ειλημμένη απόφαση για άνοιγμα τραπεζικών λογαριασμών εμπλεκόμενων με το «Ερρίκος Ντυνάν» αναμένεται να ενεργοποιήσει η Εξεταστική Επιτροπή για την Υγεία στην ερχόμενη συνεδρίαση.

587cc6b31dc524181d8b48d4 2

του Άγγελου Προβολισιάνου

Ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ, Σπύρος Λάππας, ανέλαβε να συντάξει και να εισηγηθεί στην επόμενη συνεδρίαση ένα σχετικό κείμενο προκειμένου να πραγματοποιηθεί το άνοιγμα τραπεζικών λογαριασμών χωρίς την παρέμβαση ανακριτή ή αρμόδιου εισαγγελέα. Οι νομικές ενστάσεις και ανησυχίες του εισηγητή της ΝΔ, Γιώργου Γεωργαντά, στα άρθρα του Ποινικού Κώδικα που επικαλέστηκε ο κ. Λάππας με βάση και το σχετικό άρθρο του Κανονισμού της Βουλής ήταν η αιτία για να μην παρθεί η απόφαση για άνοιγμα των τραπεζικών λογαριασμών κατά την χθεσινή συνεδρίαση.

Το άνοιγμα των τραπεζικών λογαριασμών θα αφορά το διορισμένο από τον Άδωνη Γεωργιάδη Διοικητικό Συμβούλιο που διαδέχθηκε στις 5/3/2014 τον Ανδρέα Μαρτίνη υπογράφοντας το τριμερές μνημόνιο μεταξύ τράπεζας Πειραιώς – ΚΙΕΝ – υπ. Υγείας, μετέπειτα προέδρους του ΚΙΕΝ και εκπροσώπους του υπουργείου Υγείας στο ΔΣ την περίοδο 2009 – 2012.

Ειδικότερα, πρόκειται για τους:

Πρώην Πρόεδρο: Γρηγόριο Κωσταρά, τότε Πρόεδρο του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, Καθηγητή Φιλοσοφικής Σχολής Εθνικού Καποδιστριακού Παν/μίου Αθηνών.

Πρώην Αντιπρόεδρο: Αλέξανδρο Πανεθυμιτάκη, Ομότιμο Καθηγητή Οικονομικών του Εθνικού Καποδιστριακού Παν/μίου Αθηνών

Πρώην Γενικό Γραμματέα: Χρίστος Φαραντάτο, Υποστράτηγο ε.α.

Πρώην Ταμίας: Μιχαήλ Τζάνογλος, Δικηγόρο.

Πρώην Τακτικά Μέλη: Σεραφείμ Σεφεριάδη, Επίτιμο Πρόεδρο Εφετών, Φίλιππο Κουτσάφτη, τ. Διευθυντή Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Αθηνών, Θεόδωρο Κατσαρό, Επίτιμο Εφέτη.

Πρώην Αναπληρωματικά Μέλη: Δώρα Παπαδάκη, Δικηγόρο, Παναγιώτα Κυλάφη – Οικονομίδου, Συνταξιούχο Δικηγόρο, Ντίνα Βλάχου – Οικονομοπούλου, Συγγραφέα – Δημοσιογράφο Διπλωματούχο Αδελφή Ανωτάτης Σχολής ΕΕΣ, Επίτιμο Πρόεδρο Πανελλήνιας Ένωσης Λογοτεχνών.

Επίσης αφορά και τους κ.κ. Χαραμή, Νίκα και Στεργίου, όπως διευκρίνισε ο πρόεδρος της Επιτροπής, Αντώνης Μπαλωμενάκης. 

Μάρτυρας ο Παπαδημητρίου

Ο πρώην διευθυντής του ΚΕΕΛΠΝΟ, Θεόδωρος Παπαδημητρίου, θα καταθέσει ως μάρτυρας στην επόμενη επόμενη συνεδρίαση, ενώ συναποφασίστηκε επίσκεψη του προεδρείου και μελών της Επιτροπής στην εισαγγελέα Διαφθοράς, Ελένη Τουλουπάκη.

Το Κουτί της Πανδώρας συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλε η ΕΣΗΕΑ

issue 2465910 1920 1

Το Κουτί της Πανδώρας συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλε η ΕΣΗΕΑ

Η δημοσιογραφική ομάδα του koutipandoras.gr, συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλαν τα Διοικητικά Συμβούλια της Ομοσπονδίας…