Newsroom

Newsroom

Ανοίγουν τα σχολεία παρά τα 50.000 κρούσματα – Τι θα ισχύει από την Δευτέρα

Κανονικά και όπως έκλεισαν ανοίγουν τα σχολεία στις 10 Ιανουαρίου παρά το γεγονός ότι ολοένα και περισσότεροι ειδικοί ζητούσαν εδώ και ημέρες την αναβολή της επανέναρξης των μαθημάτων για λίγες ημέρες έως και λίγες εβδομάδες και παρά τα 50.000 κρούσματα.

a1914cf4b1a0612037d0c6a7680baa25 L

Κανονικά και όπως έκλεισαν ανοίγουν τα σχολεία στις 10 Ιανουαρίου παρά το γεγονός ότι ολοένα και περισσότεροι ειδικοί ζητούσαν εδώ και ημέρες την αναβολή της επανέναρξης των μαθημάτων για λίγες ημέρες έως και λίγες εβδομάδες και παρά τα 50.000 κρούσματα. Τι θα ισχύει από την Δευτέρα – Τι ισχύει με τα πιστοποιητικά.

Η παραπάνω απόφαση είχε κλειδώσει ήδη από τις πρώτες πρωινές ώρες της Τρίτης, όπως είχε γράψει νωρίτερα και το Κουτί της Πανδώρας.

Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε η Νίκη Κεραμέως τα σχολεία ανοίγουν την προσεχή Δευτέρα, 10 Ιανουαρίου, τονίζοντας την μεγάλη σημασία της διά ζώσης εκπαίδευσης. 

Τι θα ισχύει από την Δευτέρα:

Ένα επιπλέον self test για την 1η εβδομάδα (10-15 Γενάρη) λειτουργίας των σχολείων, δηλαδή 3 δωρεάν τεστ αντί για 2.

Τα δύο δωρεάν εβδομαδιαία self test θα τα κάνουν και οι εμβολιασμένοι μαθητές και οι εμβολιασμένοι εκπαιδευτικοί.

Σε περίπτωση κρούσματος στην τάξη, φεύγουμε από τη λογική του «σταυρού» κι επεκεινόμαστε σε ελέγχους σε όλους τους μαθητές. Δύο rapid κι ένα self test επιπλέον, πέραν των δύο self test. Δηλαδή πέντε συνολικά. Οι εμβολιασμένοι μαθητές Οι ανεμβολίαστοι εκπαιδευτικοί θα κάνουν τα ίδια τεστ.

Σχετικά με τους εκπαιδευτικούς:

Οι ανεμβολίαστοι εκπαιδευτικοί θα κάνουν και αυτοί 5 τεστ σε 5 ημέρες:

δύο ράπιντ και ένα σελφ τεστ, επιπλέον των δύο ράπιντ που ήδη κάνουν την εβδομάδα.

Οι εμβολιασμένοι εκπαιδευτικοί θα κάνουν 3 σελφ τεστ δωρεάν την εβδομάδα.

Όλες οι άλλες προβλέψεις του πρωτοκόλλου, όπως για παράδειγμα τα υποχρεωτικά ράπιντ τεστ για εκπαιδευτικούς που δεν είναι εμβολιασμένοι, η υποχρεωτική χρήση μάσκας σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους, τα διαφορετικά διαλείμματα για ομάδες μαθητών, η αναστολή των εκδρομών, εξακολουθούν να ισχύουν.

Τα πρωτόκολλα που εφαρμόζονται στις υπόλοιπες εκπαιδευτικές δομές, για παράδειγμα στα Πανεπιστήμια, τα οποία έχουν και υψηλή εμβολιαστική κάλυψη, επίσης παραμένουν ως έχουν.

Τι ισχύει με τα πιστοποιητικά:

Πλεύρης για πίεση του ΕΣΥ «άμεσα θα μας διατεθεί από τις ιδιωτικές κλινικές το από το 10-15% των απλών κλινών τους προκειμένου να διαχειρίζονται covid περιστατικά».

Σχετικά με το τρόπο που θα εκδίδεται το πιστοποιητικό νόσησης ο υπουργός υγείας είπε «με υπουργική απόφαση που θα εκδοθεί άμεσα όσοι είναι εμβολιασμένοι θα αρκεί να έχουν θετικό rapid test για να εκδίδεται το πιστοποιητικό νόσησης ενώ όσοι είναι ανεμβολίαστοι θα πρέπει να το επιβεβαιώνουν με pcr. Για να δοθεί άδεια από την εργασία αναρρωτική για όλους τους εργαζόμενου αρκεί τ9ο θετικό rapid για όλους του εργαζόμενους»

Ο Θανάσης Ευθυμιάδης αποχαιρετά την Άννα Παναγιωτοπούλου: «Σ’ ευχαριστώ από καρδιάς»

Screenshot 2024 05 04 211220

Ο Θανάσης Ευθυμιάδης αποχαιρετά την Άννα Παναγιωτοπούλου: «Σ’ ευχαριστώ από καρδιάς»

Ο ηθοποιός, Θανάσης Ευθυμιάδης, αποχαιρέτησε την Άννα Παναγιωτοπούλου δημοσιεύοντας μια φωτογραφία τους από τα γυρίσματα…

Βραζιλία: Δεκάδες νεκροί και αγνοούμενοι μετά από τεράστιες καταστροφές από πλημμύρες

Screenshot 2024 05 04 184604

Βραζιλία: Δεκάδες νεκροί και αγνοούμενοι μετά από τεράστιες καταστροφές από πλημμύρες

Οι πλημμύρες που προκλήθηκαν από τις καταρρακτώδεις βροχές στη νότια Βραζιλία έχουν στοιχίσει τη ζωή…

Ανδρουλάκης για Ανάσταση: Tην ελπίδα την φτιάχνουμε με τα υλικά που εμείς επιλέγουμε

androulakis

Ανδρουλάκης για Ανάσταση: Tην ελπίδα την φτιάχνουμε με τα υλικά που εμείς επιλέγουμε

Στο πασχαλινό μήνυμά του ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης εύχεται το φετινό Πάσχα…