Ανοίγουν οι πλατφόρμες για κατ’ οίκον εμβολιασμό και για το… χαρτζιλίκι των 150 ευρώ

Από σήμερα δίνεται η δυνατότητα ραντεβού για εμβολιασμό με οποιοδήποτε εμβόλιο αυθημερόν, εφόσον υπάρχει διαθεσιμότητα σε εμβολιαστικό κέντρο

5292389 3

Ανοίγει σήμερα η πλατφόρμα για τον εμβολιασμό κατ’ οίκον των ατόμων με δυσκολία μετάβασης στα εμβολιαστικά κέντρα. Ο θεράπων ιατρός θα μπορεί να δηλώσει τους ασθενείς πολίτες, έτσι ώστε να καταρτιστεί το πρόγραμμα εμβολιασμού τους, με το μονοδοσικό εμβόλιο της Johnson & Johnson.

Η πιστοποίηση και η ένταξη στο πρόγραμμα εμβολιασμού των ατόμων με δυσκολία μετάβασης στα εμβολιαστικά κέντρα, μπορεί να γίνει από οποιονδήποτε γιατρό στην Ελλάδα, είτε δημόσιου, είτε ιδιωτικού τομέα.

Η ένταξη στο πρόγραμμα αφορά άτομα τα οποία έχουν σοβαρή, εκτός από τη λειτουργικότητά τους, και πολύ μεγάλη δυσκολία μετακίνησης, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων. Πολίτες οι οποίοι βρίσκονται σε μόνιμο κλινοστατισμό, είτε σε περιπτώσεις που έχουν βαριά ψυχική νοητική νόσο, παραδείγματος χάρη, στις περιπτώσεις Αλτσχάιμερ.

Ο εμβολιασμός κατ’ οίκον θα πραγματοποιηθεί είτε από ιδιώτες γιατρούς, είτε από κινητά συνεργεία της «Επιχείρησης Ελευθερία». Όταν κάποιος ενταχθεί στο πρόγραμμα, θα ειδοποιείται σε εύλογο χρονικό διάστημα για το πότε θα γίνει ο εμβολιασμός του.

Υπενθυμίζεται ότι ο εμβολιασμός κατ’ οίκον έχει ξεκινήσει σε απομακρυσμένες περιοχές.

Από σήμερα επίσης, οι πολίτες θα μπορούν να κλείνουν ραντεβού για εμβολιασμό με οποιοδήποτε εμβόλιο αυθημερόν, δηλαδή την ίδια μέρα, δεδομένου ότι υπάρχει διαθεσιμότητα σε εμβολιαστικό κέντρο.

Ανοίγει και η πλατφόρμα για το Freedom Pass

Παράλληλα, από σήμερα οι νέοι ηλικίας από 18-24 ετών θα μπορούν να μπαίνουν στην πλατφόρμα freedompass.gov.gr και να υποβάλουν αίτηση προκειμένου να τους χορηγείται η οικονομική ενίσχυση των 150 ευρώ. Βασική προϋπόθεση είναι όσοι έχουν γεννηθεί από το 1996-2003 να έχουν ολοκληρώσει την πρώτη δόση του εμβολιασμού ή έχουν κάνει το μονοδοσικό εμβόλιο της Johnson & Johnson.

Οι ενδιαφερόμενοι για να κάνουν την αίτησή τους θα μπαίνουν στη σχετική πλατφόρμα με τους κωδικούς taxisnet, ενώ σε περίπτωση που κάποιος δεν έχει κωδικούς θα πρέπει να πάει στο ΚΕΠ. Από εκει και πέρα ο δικαιούχος θα λαμβάνει όλες τις σχετικές οδηγίες μέσω e-mail και SMS, καθώς ο τραπεζικός φορέας θα επικοινωνεί απευθείας με τον πολίτη εντός δυο έως τριών ημερών και θα του δίνει την προπληρωμένη χρεωστική κάρτα, η οποία θα αποθηκεύεται στο ψηφιακό πορτοφόλι του κινητού του κατόχου.

Το Freedom Pass θα αφορά συγκεκριμένες κατηγορίες δαπανών, όπως τουρισμός και πολιτισμός, δηλαδή θα χρησιμοποιείται για αγορές μέσω ηλεκτρονικού εμπορίου, e-shops αλλά και σε όλες τις συναλλαγές με POS, ενώ θα είναι στοχευμένο και θα αφορά σε συγκεκριμένες δραστηριότητες, όπως αεροπορικές, ακτοπλοϊκές μεταφορές, ενοικίαση οχημάτων, καταλύματα, κάμπινγκ, ταξιδιωτικά γραφεία, μουσειακοί χώροι, κινηματογράφος, θεατρικές και μουσικές παραστάσεις κ.ά.

Νέο στοιχείο για Αγίους Αναργύρους: Μήνυσε τους αστυνομικούς ο πατέρας της – «Την ξεφορτώθηκαν μέσα σε πέντε λεπτά»

Κυριακή

Νέο στοιχείο για Αγίους Αναργύρους: Μήνυσε τους αστυνομικούς ο πατέρας της – «Την ξεφορτώθηκαν μέσα σε πέντε λεπτά»

Στη μήνυση, σύμφωνα με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star παρουσιάζεται ένα άγνωστο στοιχείο, αφού…

Συναγερμός στην Κόρινθο: Εντοπίστηκε πτώμα ηλικιωμένης γυναίκας στη θάλασσα

5619840

Συναγερμός στην Κόρινθο: Εντοπίστηκε πτώμα ηλικιωμένης γυναίκας στη θάλασσα

Το πτώμα μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο της Κορίνθου, ενώ το Λιμεναρχείο Κορίνθου διενεργεί προανάκριση για την…

Νιγηρία: «Φέρτε πίσω τα κορίτσια μας» – Εντοπίστηκε μια από τις 276 μαθήτριες που είχαν απαχθεί από τζιχαντιστές 10 χρόνια πριν

nigiria 768x512 1

Νιγηρία: «Φέρτε πίσω τα κορίτσια μας» – Εντοπίστηκε μια από τις 276 μαθήτριες που είχαν απαχθεί από τζιχαντιστές 10 χρόνια πριν

Πρόκειται για την Λίντια που «διασώθηκε μαζί με τα τρία παιδιά της» κοντά στην πόλη…