Newsroom

Newsroom

Ανοίγουν χωρίς γιατρούς τα ιατρεία του ΠΕΔΥ

Ξεκινά σήμερα επισήμως η λειτουργία των ιατρείων του Πρωτοβάθμιου Εθνικού Δικτύου Υγείας (ΠΕΔΥ), αλλά… χωρίς γιατρούς, αφού αρχικά τα ιατρεία…

iatreia 1

Ξεκινά σήμερα επισήμως η λειτουργία των ιατρείων του Πρωτοβάθμιου Εθνικού Δικτύου Υγείας (ΠΕΔΥ), αλλά… χωρίς γιατρούς, αφού αρχικά τα ιατρεία του ΠΕΔΥ θα λειτουργήσουν μόνο με διοικητικούς και υγειονομικούς υπαλλήλους, και σταδιακά θα ενταχθούν στο σύστημα και οι γιατροί.

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα εκτιμήσεις του υπουργείου, σε δέκα μέρες το σύστημα θα είναι έτοιμο για να εξυπηρετηθούν οι ασφαλισμένοι, οι οποίοι μετά το λουκέτο στα ιατρεία του ΕΟΠΥΥ ταλαιπωρούνται ακόμα και για απλές διαδικασίες, ενώ έχουν επιβαρυνθεί και τα νοσοκομεία, στα οποία καταφεύγουν αναγκαστικά πλέον οι ασφαλισμένοι για οποιοδήποτε περιστατικό, τη στιγμή που αυτά είναι υποστελεχωμένα.

Μέχρι να τεθεί σε λειτουργία το τηλεφωνικό κέντρο για ραντεβού και να ομαλοποιηθεί το σύστημα, οι ασθενείς θα μπορούν να απευθύνονται στο ΠΕΔΥ τις εργάσιμες ημέρες (Δευτέρα – Παρασκευή), χωρίς ραντεβού. Εκεί ένας γιατρός υποδοχής θα αναλαμβάνει τα έκτακτα περιστατικά, παραπέμποντας τα όταν κρίνεται απαραίτητο σε ειδικό γιατρό. ​

Σημειώνεται ότι οι μονάδες Υγείας του ΠΕΔΥ θα λειτουργούν με διευρυμένο ωράριο, από τις 7 το πρωί έως και τις 7 το απόγευμα.

ΗΠΑ: Ανεστάλη η αποστολή πυρομαχικών αμερικανικής κατασκευής στο Ισραήλ

usa

ΗΠΑ: Ανεστάλη η αποστολή πυρομαχικών αμερικανικής κατασκευής στο Ισραήλ

Η κυβέρνηση Μπάιντεν ανέστειλε την περασμένη εβδομάδα την αποστολή πυρομαχικών αμερικανικής κατασκευής στο Ισραήλ για…

Μπέρναρντ Χιλ: Πέθανε ο γνωστός ηθοποιός – Οι ρόλοι του σε Τιτανικό και Άρχοντα των Δαχτυλιδιών

Bernat theoden titanikos

Μπέρναρντ Χιλ: Πέθανε ο γνωστός ηθοποιός – Οι ρόλοι του σε Τιτανικό και Άρχοντα των Δαχτυλιδιών

Ο ηθοποιός Μπέρναρντ Χιλ, γνωστός από τους ρόλους του στον Τιτανικό και στον Άρχοντα των…