Newsroom

Newsroom

Άνοιγμα σχολείων: Ευχές Μητσοτάκη.. στην ιδιωτική πρωτοβουλία

Μοιράζει χαμόγελα και ευχές με τις πλάτες της ιδιωτικής πρωτοβουλίας την ίδια στιγμή που «δεν είδε» τον καταυλισμό των σεισμόπληκτων 50 μέτρα δίπλα από το σχολείο.

5374406

Κατά την έναρξη της σχολικής χρονιάς, ο Κυριάκος Μητσοτάκης επέλεξε να βρεθεί στο χτυπημένο από τον σεισμό Δαμάσι, και συγκεκριμένα στο νέο σχολείο Δαμασίου στον Τύρναβο, προκειμένου να το εγκαινιάσει και να στείλει ευχές για μια την νέα σχολική χρονιά στους μαθητές και τις μαθήτριες της περιοχής.

Όπως δήλωσε ο ίδιος «Χρέος του κράτους είναι να βρίσκεται κάθε φορά δίπλα σε κάθε πολίτη που δοκιμάζεται. Κανείς πολίτης δεν πρέπει να αισθάνεται απροστάτευτος. Το πρώτο μέλημα του κράτους είναι η προστασία της ζωής και της περιουσίας των συμπολιτών μας και αυτήν τη δέσμευσή μας κάθε μέρα που περνά θέλω να την κάνουμε πράξη».

Θα μπορούσε κανείς να συγχαρεί τον Κ. Μητσοτάκη που αφενός έκανε πράξη την υπόσχεση που είχε δώσει μετά τον καταστροφικό σεισμό, ότι δηλαδή θα παραβρεθεί στον αγιασμό του σχολείου, και αφετέρου, στα αντανακλαστικά του κράτους, που φρόντισε η νέα σχολική χρονιά να βρει τους ντόπιους μαθητές με ένα ασφαλές και καινούργιο σχολείο.

Ωστόσο, το δημοτικό σχολείο δεν χτίστηκε από την πολιτεία αλλά με δωρεά της εταιρείας ΤΕΡΝΑ, της γνωστής εταιρείας που δραστηριοποιείται στην ανάληψη και κάλυψη ενός ευρύτατου φάσματος δημοσίων και ιδιωτικών έργων, γεγονός που παραδέχθηκε και ο ίδιος ο Πρωθυπουργός, ευχαριστώντας τον πρόεδρο της εταιρείας «ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ», Γιώργο Περιστέρη, για την ταχύτητα, όπως είπε, να σχεδιάσει και να κατασκευάσει εξ ολοκλήρου αυτό το υπερσύγχρονο σχολείο.

Επίσης, μιλώντας για τη διαδικασία κατασκευής του σχολείου, τόνισε ότι πρόκειται για «ένα σχολείο υπόδειγμα, ένα σχολείο φιλικό προς το περιβάλλον με υψηλή ενεργειακή απόδοση, ένα σχολειό υπόδειγμα για τα παιδιά».

Έτσι, ο Κυριάκος Μητσοτάκης βρέθηκε για ακόμα μια φορά να πανηγυρίζει την ιδιωτική πρωτοβουλία, με τις πλάτες της οποίας έστειλε ευχές και μοίρασε χαμόγελα, αποδεικνύοντας πως η πολιτική για την Παιδεία δεν είναι ψηλά στην κυβερνητική ατζέντα, παρά μόνο εάν υπάρχουν χορηγοί.

Μάλιστα, την ίδια στιγμή που ο πρωθυπουργός εγκαινίασε το δημοτικό σχολείο που κατασκεύασε η ιδιωτική εταιρεία στέλνοντας μηνύματα αλληλεγγύης προς τον ντόπιο πληθυσμό, για ακόμα μια φορά «δεν είδε» τον καταυλισμό των σεισμόπληκτων που «φύτρωσε» 50 μόλις μέτρα από το σχολείο και που αποτελεί μαρτυρία ουσιαστικής εγκατάλειψης του τοπικού πληθυσμού.

Από την πλευρά του ο ο ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας κάνει λόγο για επίσκεψη – μνημείο πολιτικού θράσους και υποκρισίας, σημειώνοντας ότι «το κτήριο χτίστηκε στα ερείπια του σχολείου που καταστράφηκε από τον μεγάλο σεισμό της 3ης Μαρτίου, μέσω πρωτοβουλίας ιδιωτικής εταιρείας, τη στιγμή που τα προβλήματα των σεισμόπληκτων κατοίκων του Δαμασίου παραμένουν άλυτα, έξι μήνες αργότερα».

 

Καιρός: «Καμπανάκι» από Μαρουσάκη για τις επόμενες 5 ημέρες – Πού θα χτυπήσουν τα φαινόμενα

Μαρουσάκης καιρός

Καιρός: «Καμπανάκι» από Μαρουσάκη για τις επόμενες 5 ημέρες – Πού θα χτυπήσουν τα φαινόμενα

Ο καιρός θα αλλάξει ραγδαία τα επόμενα 24ωρα - Αναλυτικά η πρόγνωση του Κλέαρχου Μαρουσάκη

Καταγγελίες για σοβαρά προβλήματα σε αεροσκάφη της Boeing: «Μου είπαν να το βουλώσω, δέχθηκα απειλές»

Air New Zealand Airplane Aeroplane Boeing 737 93499

Καταγγελίες για σοβαρά προβλήματα σε αεροσκάφη της Boeing: «Μου είπαν να το βουλώσω, δέχθηκα απειλές»

Σοκάρουν οι καταθέσεις μαρτύρων δημοσίου συμφέροντος σε επιτροπή έρευνας της αμερικανικής Γερουσίας

Σοκάρει η Κ. Στανίση με αφορμή την έμφυλη βία : «Όταν μίλησα για όσα μου συνέβαιναν δε μου συμπαραστάθηκε καμία γυναίκα» (video)

στανιση

Σοκάρει η Κ. Στανίση με αφορμή την έμφυλη βία : «Όταν μίλησα για όσα μου συνέβαιναν δε μου συμπαραστάθηκε καμία γυναίκα» (video)

Η μεγάλη λαϊκή τραγουδίστρια, «λύγισε» όταν με αφορμή το θεαμάτων γυναικοκτονιών, θυμήθηκε τις δικές της…