Newsroom

Newsroom

Ανοίγει ξανά ο φάκελος της υπόθεσης Μαρφίν

Ανοίγει και πάλι ο φάκελος της Μαρφίν, μετά από νέα στοιχεία που προσκόμισε η Αστυνομία στον αρμόδιο εισαγγελέα, σύμφωνα με λιτή  ανακοίνωση που εξέδωσε το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

1508232

Στο άνοιγμα της πολύκροτης υπόθεσης της Μαρφίν προχωρούν και πάλι οι Αρχές. Από την Εισαγγελία Αθηνών διετάχθη προκαταρκτική διερεύνηση αδικημάτων για την υπόθεση της Μαρφίν, κατόπιν νέων στοιχείων που προσκομίσθηκαν από την ΕΛ.ΑΣ.  Οι ίδιες πηγές ανέφεραν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι τα καινούργια στοιχεία περιλαμβάνουν εκτός των άλλων και υλικό και από κάμερες, ενώ αφορούν και σε νέα πρόσωπα. Σημειώνεται ότι τα άτομα που είχαν κατηγορηθεί για την υπόθεση αθωώθηκαν αμετάκλητα. 

Το υπουργείο με μια λιτή  λακωνική ανακοίνωση  αναφέρει:

«Από την Εισαγγελία Αθηνών διετάχθη προκαταρκτική διερεύνηση αδικημάτων για την υπόθεση της Μαρφίν, κατόπιν νέων στοιχείων που προσκομίσθηκαν από την ΕΛΑΣ.

Η διερεύνηση ανατέθηκε στην Υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφαλείας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής».

Το αξιοσημείωτο  είναι ότι η υπόθεση της Marfin (που είχε ανακοινωθεί και το Μάιο του 2020 ότι ερευνάται ξανά) ανοίγει ξανά με υπουργό Δημοσίας Τάξεως τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, ο οποίος ήταν και το 2010 υπουργός και μάλιστα στο ίδιο υπουργείο που είναι και τώρα και είναι αυτός που φέρει πρώτα από όλους την πολιτική ευθύνη για το γεγονός ότι όταν συνέβη η τραγωδία απέτυχε να συντονίσει την έρευνα και να προχωρήσει φέρνοντας τους υπεύθυνους του εμπρησμού ενώπιον της δικαιοσύνης.

 

 

Η Αλεξία Μπακογιάννη υπέβαλλε μήνυση στον Στέφανο Χίο– Καταγγέλλει φραστική επίθεση

Αλεξια

Η Αλεξία Μπακογιάννη υπέβαλλε μήνυση στον Στέφανο Χίο– Καταγγέλλει φραστική επίθεση

«Θερμό επεισόδιο» καταγράφηκε σε γνωστό καφέ της Αθήνας, το μεσημέρι της Τετάρτης, μεταξύ της Αλεξίας…