Newsroom

Newsroom

Ανοίγει ο θερινός κινηματογράφος Λαΐς – To πρόγραμμα των προβολών

Από την Πέμπτη 4 Ιουνίου η όμορφη ταράτσα του Κεραμεικού ανοίγει και πάλι για το κινηματογραφόφιλο κοινό της Ταινιοθήκης της Ελλάδος, που αδημονεί να επιστρέψει στον φυσικό χώρο προβολής ταινιών: τα σινεμά.

lais therinos 5

Ο ιστορικός θερινός κινηματογράφος «Λαΐς» επαναλειτουργεί με ασφάλεια, τηρώντας το υγειονομικό πρωτόκολλο του Υπουργείου Πολιτισμού.

*Η έναρξη θα γίνει με τη νέα ταινία του Γιάννη Οικονομίδη Η Μπαλάντα της Τρύπιας Καρδιάς, ενώ θα ακολουθήσει μια επιλογή ταινιών από τη Διανομή αλλά και από το αρχείο της Ταινιοθήκης.

Ενδεικτικά αναφέρουμε την Περιφρόνηση του Ζαν Λυκ Γκοντάρ (11/6) και την Παρθένο του Αυγούστου του Χονάς Τρουέμπα που θα κυκλοφορήσει σε αποκλειστικότητα στην Ταινιοθήκη την εβδομάδα του Δεκαπενταύγουστου.

Το πρόγραμμα για το καλοκαίρι περιλαμβάνει το πρόγραμμα Art and Docs σε συνεργασία με το Exile Room που θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο του προγράμματος ΕΣΠΑ, και συνεργασίες με κινηματογραφικούς φορείς όπως είναι η Ελληνική Ακαδημία Κινηματογράφου, η Ένωση Σκηνοθετών Παραγωγών Ελληνικού Κινηματογράφου και η Εταιρεία Ελλήνων Σκηνοθετών.

Ακόμα, ένα αφιέρωμα που διοργανώνει η εφημερίδα LIFO, προβολή ελληνικών ντοκιμαντέρ όπως το Όπου υπάρχουν άνθρωποι του Νίκου Μεγγρέλη ο οποίος γύρισε την ταινία του σε συνεργασία με τους Γιατρούς του Κόσμου, και επιλογές ελληνικών μικρού μήκους ταινιών στο πλαίσιο της δημοφιλούς ενότητας «Τόπο στους μικρομηκάδες!».

Αξίζει να σημειωθεί πως τα τρία online προγράμματα της Ταινιοθήκης της Ελλάδος που συντρόφευσαν το κοινό τις εβδομάδες των περιοριστικών μέτρων, στέφθηκαν με μεγάλη επιτυχία. Το διαδικτυακό αφιέρωμα «Η Ταινιοθήκη στο σπίτι» παρακολούθησαν χιλιάδες θεατές τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Η Ταινιοθήκη σκοπεύει από το Φθινόπωρο να συνεχίσει (και) τις online προβολές, με νέα προγράμματα, σε συνεργασία με τον Απόδημο Ελληνισμό που αγκάλιασε τις δράσεις της.

Καλλιάνος: «Θα φτάσω το μαχαίρι στο κόκκαλο για όλους τους πατεράδες»-Τι απαντά το «Αττικόν» (video)

kallianos adonis 654 new 102

Καλλιάνος: «Θα φτάσω το μαχαίρι στο κόκκαλο για όλους τους πατεράδες»-Τι απαντά το «Αττικόν» (video)

Η αγωνία του βουλευτή της ΝΔ για τη ζωή του πατέρα του, γίνεται κατά διαστήματα…

Ποινική δίωξη για κακούργημα στον Κωνσταντίνο Φλώρο – Παραμένει υπό κράτηση

6200549

Ποινική δίωξη για κακούργημα στον Κωνσταντίνο Φλώρο – Παραμένει υπό κράτηση

Στην άσκηση κακουργηματικής ποινικής δίωξης για βιαιοπραγία κατά βουλευτή κατά την άσκηση των καθηκόντων του…