Newsroom

Newsroom

Ανοίγει ο δρόμος για την κατεδάφιση των αυθαιρέτων της Μακρονήσου

Ανοιχτό διαγωνισμό για την κατεδάφιση των αυθαιρέτων της Μακρονήσου προκήρυξε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργος Σταθάκης

μακρόνησος

Απόφαση διενέργειας ανοιχτού διεθνούς ηλεκτρονικού διαγωνισμού για την κατεδάφιση των αυθαίρετων κτισμάτων στη Μακρόνησο, υπέγραψε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργος Σταθάκης.

«Η Μακρόνησος τυγχάνει προστασίας μετά τον χαρακτηρισμό της ως ιστορικό μνημείο από την αείμνηστη Μελίνα Μερκούρη.

Η αυθαίρετη δόμηση, που αναπτύχθηκε τις προηγούμενες δεκαετίες, αποτελεί πρόκληση απέναντι στην πολιτεία και στους νόμους. Με τον διαγωνισμό για την κατεδάφιση αυθαιρέτων γίνεται το πρώτο βήμα για την αποκατάσταση αυτού του μοναδικού ιστορικού συμβόλου» δήλωσε ο υπουργός.

Η Μακρόνησος είναι ίσως από τα ελάχιστα αν όχι το μοναδικό κέντρο βασανισμού με στόχο την «εθνική και ηθική διαπαιδαγώγηση». Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι πέρασαν από εκεί, βασανίστηκαν με ποικίλους τρόπους έτσι ώστε να αλλάξουν τις πεποιθήσεις τους.

Η Μακρόνησος αποτελεί ένα μνημείο αντίστασης γιατί χιλιάδες άνθρωποι δεν φοβήθηκαν τον θάνατο, δεν λύγισαν από τα βασανιστήρια. Υπολογίζεται ότι, όλη την περίοδο, πέρασαν, βασανίστηκαν και υπέφεραν περίπου 100.000 άνθρωποι.

Κολωνός: Η Παιδοψυχιατρική Εταιρεία Ελλάδος παίρνει θέση για την ντροπιαστική εισαγγελική πρόταση

5700685

Κολωνός: Η Παιδοψυχιατρική Εταιρεία Ελλάδος παίρνει θέση για την ντροπιαστική εισαγγελική πρόταση

"Απορριπτέα και επιστημονικά αβάσιμη οποιαδήποτε πρόταση που βασίζεται στο ότι ένα παιδί 12 ετών θα…