Ανοίγει ο δρόμος για τα εγκλωβισμένα ΙΧ στη Φθιώτιδα

Ευτυχώς για δεκάδες οδηγούς στην Αθηνών- Λαμίας απομακρύνθηκε ο κίνδυνος να κάνουν Πρωτοχρονιά μέσα στα αυτοκίνητά τους. Εγκλωβισμένες στην εθνική οδό, εκατοντάδες οικογένειες από το μεσημέρι παρέμειναν στα Ι.Χ. τους ακινητοποιημένοι από το Αχλάδι της Φθιώτιδας μέχρι και τους Αγίους Θεοδώρους της Μαγνησίας, δηλαδή από το 245ο χλμ. έως το 270ο χλμ. της εθνικής οδού Λαμίας - Λάρισας.

lamia3 478 355 0

Ευτυχώς για δεκάδες οδηγούς στην Αθηνών- Λαμίας απομακρύνθηκε ο κίνδυνος να κάνουν Πρωτοχρονιά μέσα στα αυτοκίνητά τους. Εγκλωβισμένες στην εθνική οδό, εκατοντάδες οικογένειες από το μεσημέρι παρέμειναν στα Ι.Χ. τους ακινητοποιημένοι από το Αχλάδι της Φθιώτιδας μέχρι και τους Αγίους Θεοδώρους της Μαγνησίας, δηλαδή από το 245ο χλμ. έως το 270ο χλμ. της εθνικής οδού Λαμίας – Λάρισας.

Εκχιονιστικά μηχανήματα αρχικά απομάκρυναν κάθε κίνδυνο στο παράπλευρο οδικό δίκτυο. Έτσι δόθηκε η δυνατότητα λίγο μετά τις 17.00 να διοχετευθεί η κυκλοφορία από Λαμία προς Λάρισα και Βόλο από το 242ο χλμ., στη διασταύρωση Ραχών, μέσα από το παράπλευρο οδικό δίκτυο.

Στη συνέχεια από τον κόμβο της Πελασγίας απεγκλωβίστηκαν τα αυτοκίνητα που ήταν εγκλωβισμένα στο τμήμα από Αχλάδι μέχρι Πελασγία και η κίνηση διοχετεύτηκε στο παράπλευρο οδικό δίκτυο.

Παράλληλα, απέδωσαν και οι προσπάθειες που καταβάλλονταν για επίλυση των προβλημάτων στο 260ο χλμ. στους Αγίους Θεοδώρους. Το απόγευμα ολοκληρώθηκαν οι παρεμβάσεις και αποκαθίσταται σιγά-σιγά η κυκλοφορία στο εθνικό δίκτυο Λαμίας-Λάρισας. Ωστόσο τα αυτοκίνητα κινούνται μόνο με αλυσίδες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι παραμένει σε ισχύ το απαγορευτικό για τα φορτηγά αυτοκίνητα και τα μεγάλα οχήματα που έχει εφαρμοστεί με απόφαση του Αστυνομικού Διευθυντή Φθιώτιδας.

Σε ό,τι αφορά το δρόμο Λαμίας – Δομοκού, καταβάλλονται προσπάθειες για να παραμείνει ανοιχτός, ενώ η κυκλοφορία συνεχίζεται μόνο με αλυσίδες και μόνο για τα Ι.Χ.

Αναφορικά με τις καιρικές συνθήκες επικρατεί μια ύφεση στην Ανατολική και τη Δυτική Φθιώτιδα, ενώ αντίθετα έντονα παραμένουν τα καιρικά φαινόμενα στην περιοχή του Δομοκού.

 

 

Το Κουτί της Πανδώρας συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλε η ΕΣΗΕΑ

issue 2465910 1920 1

Το Κουτί της Πανδώρας συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλε η ΕΣΗΕΑ

Η δημοσιογραφική ομάδα του koutipandoras.gr, συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλαν τα Διοικητικά Συμβούλια της Ομοσπονδίας…