Ανοίγει η ηλεκτρονική εφαρμογή για την εξασφάλιση του ακατάσχετου

Στις 29 Ιουλίου ανοίγει σύμφωνα με απόφαση της Γ.Γ. Δημοσίων Εσόδων η ηλεκτρονική εφαρμογή μέσω της οποίας όλοι οι φορολογούμενοι…

Στις 29 Ιουλίου ανοίγει σύμφωνα με απόφαση της Γ.Γ. Δημοσίων Εσόδων η ηλεκτρονική εφαρμογή μέσω της οποίας όλοι οι φορολογούμενοι θα μπορούν να δηλώσουν τον τραπεζικό λογαριασμό στο οποίο κατατίθεται ο μισθός, η σύνταξή τους ή/και ασφαλιστικά βοηθήματα, προκειμένου να αποφύγουν την κατάσχεση.

Με την απόφαση της κυρίας Σαββαίδου, για να εξασφαλίσει κάποιος το ακατάσχετο του μισθού του (ή επιδόματος ή σύνταξης) μέχρι του ύψους των 1500 ευρώ, πρέπει να δηλώσει ηλεκτρονικά τον αριθμό του λογαριασμού του (σε μορφή IBAΝ) στην σχετική εφαρμογή του Taxisnet.

Σύμφωνα με την απόφαση, ο καταθέτης θα μπορεί να δηλώνει έναν μοναδικό λογαριασμό σε μια τράπεζα, ενώ για να ολοκληρωθεί η διαδικασία, οφείλει να διασφαλίσει ότι η τράπεζα έχει ήδη συσχετισμένο τον ΑΦΜ με τον λογαριασμό που ορίζει ο φορολογούμενος.

Στο μεταβατικό στάδιο, μετά την ηλεκτρονική δήλωση του λογαριασμού και τον απαραίτητο έλεγχο από την τράπεζα, ο καταθέτης θα εκτυπώνει σχετική βεβαίωση ενώ μετά την μεταβατική περίοδο, όλη η διαδικασία θα ολοκληρώνεται ηλεκτρονικά.

Ομαδικός ξυλοδαρμός 26χρονου στην ΑΣΟΕΕ – «Με χτύπησαν επειδή είχα ελληνική σημαία και εικόνα της Παναγίας»

Ομαδικός ξυλοδαρμός 26χρονου στην ΑΣΟΕΕ – «Με χτύπησαν επειδή είχα ελληνική σημαία και εικόνα της Παναγίας»

Το θύμα δέχθηκε χτυπήματα στο κεφάλι ενώ του έσπασαν και το ρολόι.