Newsroom

Newsroom

Ανοίγει η αυλαία για το 12ο Ελληνικό Κινηματογραφικό Φεστιβάλ του Λονδίνου

Με τις προβολές και τις εκδηλώσεις του Διεθνούς Διαγωνιστικού Φεστιβάλ Ταινιών (Cosmocinema), που υλοποιείται για δεύτερη φορά φέτος, θα ξεκινήσει την Κυριακή το 12ο Ελληνικό Κινηματογραφικό Φεστιβάλ του Λονδίνου (London Greek Film Festival, LGFF).

Σινεμά Κινηματογράφος

Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ θα παρουσιαστούν πάνω από 50 νέες ταινίες, ελληνικού ενδιαφέροντος και διεθνείς, ενώ στις παράλληλες εκδηλώσεις του θα φιλοξενηθεί για τρίτη συνεχή χρονιά ο διεθνής λογοτεχνικός διαγωνισμός ποίησης, διηγήματος και θεατρικού έργου, Video Poetica.

Το Φεστιβάλ θα διαρκέσει συνολικά εφτά μέρες, με δράσεις, εργαστήρια και παράλληλες εκδηλώσεις, και θα ολοκληρωθεί το βράδυ του Σαββάτου (18 Μαΐου) με την απονομή των βραβείων «Cosmocinema», «Οδυσσέας» και τα λογοτεχνικά.

Την πρώτη μέρα έναρξης του Cosmocinema, εκτός από τις προβολές του διεθνούς διαγωνιστικού, θα πραγματοποιηθεί η συνάντηση σκηνοθετών και παραγωγών ταινιών, Networking, και την τελευταία μέρα (Τρίτη 14 Μαΐου) το εργαστήριο Acting Code (Κώδικας Υποκριτικής), που αφορά ένα εισαγωγικό σεμινάριο μίας νέας μεθόδου αξιοποίησης καλλιτεχνικών τεχνικών υποκριτικής και σκηνοθεσίας με την χρήση νέων τεχνολογιών.

«Το Cosmocinema εντάχθηκε για πρώτη φορά πέρσι κάτω από την ομπρέλα του Ελληνικού Κινηματογραφικού Φεστιβάλ του Λονδίνου. Είναι αφιερωμένο στις διεθνείς παραγωγές και περιλαμβάνει, μαζί με τις ταινίες, το διαγωνιστικό τμήμα σεναρίου μυθοπλασίας μεγάλου και μικρού μήκους, που είχε μεγάλη ανταπόκριση και αποδοχή από τους παραγωγούς. Μαζί με το networking προσελκύει παραγωγούς από χώρες του κόσμου (Μεξικό, ΗΠΑ, Γαλλία, Γερμανία κ.α.), καθώς μέσα από τη διοργάνωση έχουν την ευκαιρία να κινηθούν σε άλλα φεστιβάλ και να λάβουν νέες διακρίσεις» δήλωσε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο ο καλλιτεχνικός διευθυντής του LGFF, Χρήστος Προσύλης, με αφορμή την έναρξη της 12ης διοργάνωσης.

Κολωνός: Σήμερα η απόφαση του δικαστηρίου για τον Μίχο, τον «Μιχάλη» και τη μητέρα της 12χρονης

michos ilias 1

Κολωνός: Σήμερα η απόφαση του δικαστηρίου για τον Μίχο, τον «Μιχάλη» και τη μητέρα της 12χρονης

Οι δικαστές καλούνται να αποφανθούν για την ενοχή ή μη 26 κατηγορουμένων - Συγκεντρώσεις υποστήριξης…