Newsroom

Newsroom

Ανώγεια: Οι δύο εκδοχές για το διπλό φονικό

«Κλειδί» η ιατροδικαστική εξέταση και οι κάλυκες

5075096 0

Δύο διαφορετικές εκδοχές εξετάζουν οι αρχές για το φονικό στο Ανώγεια το βράδυ του περασμένου Σαββάτου.

Χθες, Δευτέρα, ενώ το χωριό κήδευε τον 63χρονο Λευτέρη καλομοίρη, ο γιος του Μανώλης κατέθετε στις αρχές για τα όσα συνέβησαν το μοιραίο βράδυ.

Τι κατέθεσε ο Μανώλης Καλομοίρης

Ο Μανώλης Καλομοίρης αφού παραδόθηκε στις αρχές έδωσε την δική του εκδοχή για το τι ακριβώς έγινε το περασμένο Σάββατο. Όπως είπε, βγήκε από την πατρική του οικεία, από τις φωνές της μητέρας του. Βγαίνοντας έξω, είδε ξαπλωμένο στο έδαφος τον πατέρα του, χτυπημένο και τον Μανώλη Ξυλούρη να κρατάει όπλο. Ο πατέρας του ήταν ακούνητος, και ήδη νεκρός. Αμέσως επέστρεψε στο σπίτι του, πήρε το πιστόλι που είχε φυλαγμένο ο πατέρας του, επέστρεψε στο σημείο της αντιπαράθεσης και πυροβόλησε τον κτηνοτρόφο μέχρι που τελείωσαν τα φυσίγγια. Στη συνέχεια του επιτέθηκε με γροθιές, μέχρι που άλλα άτομα τον σταμάτησαν και τον απομάκρυναν.

Επεσήμανε δε στην κατάθεση του, ότι ο ίδιος δεν είχε οποιαδήποτε μορφής αντιπαράθεση με τον Ξυλούρη, αλλά πως ο πατέρας του είχε διαφορές για κτηματικά θέματα, για ασήμαντους λόγους, όπως τον διαβεβαίωνε.

5eafba2b825e634dfa3364f3
 

Η εκδοχή της οικογένειας Ξυλούρη

Από το συγγενικό περιβάλλον του κτηνοτρόφου, προβάλλεται ο ισχυρισμός ότι το περιστατικό ξεκίνησε ομοίως από αντιπαράθεση που είχε ο Ξυλούρης με τον Μανώλη Καλομοίρη, που οδήγησε τον πρώτο να οπλιστεί και να επιστρέψει στο σημείο, πλην όμως ο θάνατος και των δυο παραπάνω ανδρών αποδίδεται αποκλειστικά στην ένοπλη δράση του Μανώλη Καλομοίρη.

Ωστόσο, ο συνήγορός του Μανώλη Καλομοίρη, Διονύσης Βέρρας, διέψευσε πως υπήρξαν πυροβολισμοί μόνο από ένα όπλο.

«Είχαμε την πρώτη φάση που συνέβη μπροστά στην οικία του κατηγορούμενου. Υπήρχε ένας διαπληκτισμός μεταξύ του κατηγορούμενου και του θανόντα, όχι ιδιαίτερα σημαντικός- με αμυχές ένθεν κι ένθεν- η εξέλιξη όμως ήταν διαφορετική. Ο 30χρονος έφυγε από το συμβάν όπως και ο κατηγορούμενος, οι οποίοι πήγαν στα σπίτια τους. Δυστυχώς ο 30χρονος επέστρεψε έπειτα οπλισμένος και έξω πάλι από το σπίτι του κατηγορούμενου συνεχίζοντας τον καβγά, αυτή τη φορά με τον πατέρα του κατηγορούμενου ο οποίος αποδείχθηκε ότι είχε γρονθοκοπηθεί. Αυτό το γεγονός βγάζει από το σπίτι τον 30χρονο, ο οποίος βρίσκεται μπροστά στη θέα του σκοτωμένου πατέρα, τον άλλο 30χρονο πάνω του και τη μητέρα του να ουρλιάζει. Σε μία κατάσταση πανικού και με το είναι μέσα του όλο ισοπεδωμένο, και με το μυαλό του σαν να είχε σεντόνι, αδειάζει το πιστόλι πάνω στον θανόντα», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Βέρρας.

Τι δήλωσε ο μάρτυρας

Κατά τη διάρκεια των πυροβολισμών τραυματίστηκε και ο Εμμανουήλ Νταγιάντας ο οποίος έτυχε να περνάει εκείνη την ώρα από το σημείο με αποτέλεσμα να τραυματιστεί από αδέσποτη σφαίρα. Όπως επισημαίνει όμως στην κατάθεσή του δε θυμάται πώς τραυματίστηκε και πως το μόνο που θυμάται είναι πως ξύπνησε πάνω σε φορείο.

«Είδα μία αναμπουμπούλα καθώς ήμουν στο αυτοκίνητό μου. Κατέβηκα να δω τι συμβαίνει και άκουσα τον πυροβολισμό. Ένοιωσα έναν πόνο στο αριστερό μου πόδι και έπεσα κάτω. Μία ώρα μετά ξύπνησα σε φορείο στο κέντρο Υγείας» είπε.

«Κλειδί» η εξέταση στους κάλυκες

Φως στις συνθήκες κάτω από τις οποίες συνέβη το διπλό φονικό αναμένεται να ρίξει το πόρισμα της ιατροδικαστικής έρευνας, ενώ «κλειδί» αποτελεί η εξέταση στους κάλυκες που περισυνελέγησαν από το σημείο του εγκλήματος, προκειμένου να διευκρινιστεί εάν χρησιμοποιήθηκε ένα ή δύο όπλα.

Αύριο, Τετάρτη αναμένεται να καταθέσει στον εισαγγελέα ο Μανώλης Καλομοίρης για το διπλό φονικό επεισόδιο.

Πηγή: documentonews.gr

Το Κουτί της Πανδώρας συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλε η ΕΣΗΕΑ

issue 2465910 1920 1

Το Κουτί της Πανδώρας συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλε η ΕΣΗΕΑ

Η δημοσιογραφική ομάδα του koutipandoras.gr, συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλαν τα Διοικητικά Συμβούλια της Ομοσπονδίας…