Άνω-κάτω το ΚΙΝΑΛ με την «ανταρσία» Παπανδρέου - Καστανίδη

Οι δύο βουλευτές δεν ψήφισαν το νομοσχέδιο Χρυσοχοΐδη

NewsRoom 10/07/2020 | 07:30

Εξελίξεις δρομολογεί στο Κίνημα Αλλαγής η διαφοροποίηση των Γιώργου Παπανδρέου και Χάρη Καστανίδη ως προς τη γραμμή του κόμματος σχετικά με το νομοσχέδιο Χρυσοχοΐδη για τις διαδηλώσεις.

Ο πρώην πρωθυπουργός και ο πρώην υπουργός εξέφρασαν ανοιχτά τις ενστάσεις τους για το νομοσχέδιο από το βήμα της Βουλής, και στη διάρκεια της ψηφοφορίας απουσίαζαν από την αίθουσα της Ολομέλειας, δείχνοντας και εμπράκτως τη διαφωνία τους. «Ξανασκεφτείτε το, με γνώμονα το συμφέρον της χώρας, την ύστατη έστω στιγμή, σας προτρέπω να αποσύρετε το νομοσχέδιο και να υπάρξει διάλογος σε βάθος» προέτρεψε την κυβερνητική πλειοψηφία ο πρώην πρωθυπουργός, συμπληρώνοντας ότι το νομοσχέδιο παραμένει αντιδημοκρατικό «παρά τη γενναία διάθεση του ΚΙΝΑΛ και της κυρίας Γεννηματά για δημιουργική προσέγγιση».

Ο κ. Παπανδρέου έκανε λόγο για ποινικοποίηση των ειρηνικών διαδηλώσεων μέσω του νομοσχεδίου, ενώ τόνισε πως όσοι διαδηλώνουν ειρηνικά, θα μετατρέπονται σε ομήρους του «κάθε προβοκάτορα». Σημείωσε δε ότι οι διατάξεις του θα αμφισβητηθούν στην πράξη και θα προκληθεί αχρείαστη πόλωση τη στιγμή που τα μεγάλα προβλήματα της Δημοκρατίας «απαιτούν διάλογο μεταξύ των πολιτικών δυνάμεων».

Σημειώνεται ότι νωρίτερα η επικεφαλής του ΚΙΝΑΛ, Φώφη Γεννηματά, είχε ξεκαθαρίσει ότι το Κίνημα Αλλαγής θα στήριζε το νομοσχέδιο Χρυσοχοΐδη.

Μετά από τη στάση αυτή των δύο βουλευτών, η Φώφη Γεννηματά ανακοίνωσε την έκτακτη σύγκληση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΙΝΑΛ σήμερα στις 2 το μεσημέρι, "με θέμα τα όσα συνέβησαν στην σημερινή (σ.σ. χθεσινή) Κοινοβουλευτική διαδικασία". Πληροφορίες αναφέρουν ότι υπάρχουν φωνές εντός του ΚΙΝΑΛ που ζητούν τη διαγραφή των δύο στελεχών του κόμματος, ως απάντηση στην... απείθειά τους.