Newsroom

Newsroom

Άννυ Παπαρρούσου: Οι δολοφόνοι του Ζακ είναι οι πιο ευνοημένοι κατηγορούμενοι που γνωρίζω

Ο εισαγγελέας μίλησε για την τιμωρητική διάθεση των δύο κατηγορουμένων αλλά κρύφτηκε πίσω από το παραπεμπτικό βούλευμα.

5381104

«Είναι ζήτημα αρχών αυτό, δεν είναι θέμα διαχείρισης της συγκεκριμένης δίκης, είναι ζήτημα αρχών να επιμείνεις στο ορθό και στο δίκαιο» επισήμανε μιλώντας Στο Κόκκινο η Άννυ Παπαρρούσου, συνήγορος της οικογένειας του Ζαχαρία Κωστόπουλου αναφορικά με το αίτημα τους να αλλάξει η κατηγορία και να μετατραπεί σε ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο. 

Η κα Παπαρρούσου  εξήγησε πως η πρόταση του εισαγγελέα δεν προδικάζει τίποτα προφανώς και η απόφαση θα ληφθεί από το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο, αλλά έχουν τεθεί ορισμένα νομικά ζητήματα σχετικά με την παθογένεια αυτής της δικογραφίας. 

Η συνήγορος της οικογένειας του Ζακ, ο οποίος δέχτηκε δολοφονική επίθεση στην οδό Γλάδστωνος στις 21 Σεπτεμβρίου του 2018, σημείωσε πως ο εισαγγελέας περιέγραψε όλα τα περιστατικά τα οποία συνιστούν στην απόδοση της κατηγορίας της ανθρωποκτονίας αλλά τελικά κατέληξε ότι οι αστυνομικοί είναι αθώοι και πως οι δύο δράστες, ο μεσίτης και ο κοσμηματοπώλης «έδρασαν απερίσκεπτα», και «αυτό τους αφήνει με το ίδιο αδίκημα της θανατηφόρου σωματικής βλάβης και δεν τους εντάσσει στον κύκλο της ποινικής δίωξης που περιλαμβάνει η ανθρωποκτονία με τα δεδομένα αυτά» εξήγησε.

Ο εισαγγελέας μίλησε για την τιμωρητική διάθεση των δολοφονών του Ζακ – καθώς γνώριζαν ότι δεν έκλεψε, δεν αποτελούσε κίνδυνο γι’ αυτούς και δεν ήταν επικίνδυνος, «εμείς γνωρίζουμε ποια είναι αυτή η τιμωρητική διάθεση και σε τι έγκειται. Τυποποιείται ως το ρατσιστικό κίνητρο» σημείωσε η κα Παπαρρούσου.

Για την πρόταση του εισαγγελέα για αθώωση των δύο αστυνομικών (που συνέλαβαν τον ημιθανή Ζακ, αφού τον χτύπησαν, αν και ήταν εμφανώς τραυματισμένος μέσα στα αίματα και του φόρεσαν χειροπέδες) η κα συνήγορος της οικογένειας του θύματος εξήγησε ότι ήταν πολύ «παραδοσιακή» η πρόταση αυτή. Και πως αν τελικά απαλλαγούν οι αστυνομικοί τότε θα πάμε σε ένα άλλο επίπεδο βιαιότητας κατά τη σύλληψη όπου θα μπορούν – αφού θα έχουμε πλέον δεδικασμένο ότι ορθά ενέργησαν και δεν παρέβησαν κάποιον κανόνα και μέσα στη δεοντολογία τους – τότε δεν έχουμε κανένα πρόβλημα να μπορούν αυτές οι συλλήψεις έτσι με αυτόν τον τρόπο να νομιμοποιηθούν.   

Για τη συνολική στάση της Δικαιοσύνης απέναντι και στους τέσσερις που διώκονται η κα Παπαρρούσου δήλωσε χαρακτηριστικά ότι «είναι οι πιο ευνοημένοι κατηγορούμενοι που γνωρίζω».

 

ΗΠΑ: Άνδρας αυτοπυρπολήθηκε έξω από το δικαστήριο την ώρα που εκδικαζόταν υπόθεση του Ντόναλντ Τραμπ (Video)

τραμπ πυρ

ΗΠΑ: Άνδρας αυτοπυρπολήθηκε έξω από το δικαστήριο την ώρα που εκδικαζόταν υπόθεση του Ντόναλντ Τραμπ (Video)

Ο άνθρωπος που αυτοπυρπολήθηκε έλαβε ιατρική βοήθεια και μεταφέρθηκε από την περιοχή

Αυτό είναι το «μεταγραφικό μπάμ» απο τον Ανδρουλάκη για τις ευρωεκλογές: Ο παπα-Μιχάλης από τον «Σασμό» υποψήφιος με το ΠΑΣΟΚ

papa mixalis sasmos

Αυτό είναι το «μεταγραφικό μπάμ» απο τον Ανδρουλάκη για τις ευρωεκλογές: Ο παπα-Μιχάλης από τον «Σασμό» υποψήφιος με το ΠΑΣΟΚ

Μια «μεταγραφή» από την υποκριτική στην πολιτική που θα συζητηθεί έκανε ο Νίκος Ανδρουλάκης