Newsroom

Newsroom

"Annabelle", από 16 Οκτωβρίου στους κινηματογράφους

Τζον Φορμ

annabele

Η όμορφη, vintage κούκλα που επιλέγει να κάνει δώρο ο Τζον Φορμ στην έγκυο γυναίκα του, Μία, μοιάζει να είναι ιδανική. Η χαρά της Μία για την κούκλα Annabelle δεν θα κρατήσει για πολύ όμως. Σύντομα, το ζευγάρι θα δεχτεί  επίθεση από μια ομάδα σατανιστών. 

Η δαιμονισμένη κούκλα που μας “έκοψε την ανάσα” στην ταινία ΤΟ ΚΑΛΕΣΜΑ επιστρέφει, σε σκηνοθεσία του Τζον Λεονέτι. Η ταινία ANNABELLE, ένα υπερφυσικό θρίλερ για τους λάτρεις του είδους, αποτελεί το spin-off του πιο επιτυχημένου εισπρακτικά θρίλερ της περασμένης χρονιάς, ΤΟ ΚΑΛΕΣΜΑ, σε σκηνοθεσία του Τζέιμς Γουάν. Στο ρόλο της Μία, η  Άναμπελ Γουόλις (X-MEN: Η ΠΡΩΤΗ ΓΕΝΙΑ), και στο ρόλο του Τζον, ο Γουόρντ Χόρτον (Ο ΛΥΚΟΣ ΤΗΣ WALL STREET).

Ως spin-off της ταινίας ΤΟ ΚΑΛΕΣΜΑ, παρουσιάζει οπτικές και χρονολογικές ομοιότητες, αφού και οι δύο ιστορίες διαδραματίζονται το 1970. “Το κοινό που απόλαυσε ΤΟ ΚΑΛΕΣΜΑ θα απολαύσει και την ANNABELLE, γιατί και οι δύο ταινίες έχουν γυριστεί με το ίδιο πνεύμα”, λέει o Λεονέτι. To ANNABELLE παραμένει όμως αυτόνομη ταινία, και διαφορετική ως προς τη δομή και την ύπαρξη μιας γυναίκας πρωταγωνίστριας, κάτι που ώθησε τον Λεονέτι να αναλάβει το σκηνοθετικό τιμόνι. Η Annabelle πρωτοεμφανίστηκε στα βιβλία όταν οι γνωστοί ερευνητές Λορέιν και Εντ Γουόρεν την κλείδωσαν σε μια γυάλινη προθήκη στο μουσείο που βρίσκεται στο σπίτι τους στο Κονέκτικατ, προκειμένου να την απομονώσουν.

Ο Τζέιμς Γουάν αναλαμβάνει τα ηνία της παραγωγής αυτή τη φορά, και δηλώνει πως η ANNABELLE δεν παραπέμπει μόνο στο ΚΑΛΕΣΜΑ, αλλά και στα ψυχολογικά και υπερφυσικά θρίλερ της δεκαετίας του ’60 και του ’70, όπως ΤΟ ΜΩΡΟ ΤΗΣ ROSEMARY του Πολάνσκι, οι οποίες επηρέασαν τον ίδιο και τον Λεονέτι ως παραγωγούς και σκηνοθέτες. “Η ANNABELLE είναι μια ιστορία για την αγάπη, την οικογένεια, την επιβίωση, την κατανόηση και την ψυχολογική ταλαιπωρία. Όταν απειλείται κάποιος που αγαπάς, η επιβίωση σου και οι δικοί σου άνθρωποι είναι τα μόνα που έχουν αξία εκείνη την ώρα. Και με αυτό θεωρώ πως θα ταυτιστεί το κοινό”, σύμφωνα με την Γουόλις. 

Παρόλο που ο Λεονέτι αποκαλεί όλο το καστ “καταπληκτικό”, παραδέχεται πως η ταινία περιστρέφεται σε μεγάλο βαθμό γύρω από τη Μία. “Το πιο εντυπωσιακό σε αυτήν την ιστορία είναι η δύναμη που επιδεικνύει η Μία, μέσα στην αδυναμία που βιώνει λόγω της κούκλας και των καταστάσεων που προκαλεί… Όσο δυνατός είναι ο δαίμονας, άλλο τόσο δυνατή είναι και η Μία. Παρά την ευάλωτη πλευρά της, στο τέλος φανερώνει την πραγματική ψυχική της δύναμη, καθώς αντιμετωπίζει το δαίμονα”. Όσον αφορά την ερμηνεία της Γουόλις, ο Λεονέτι αισθάνεται τυχερός με την επιλογή της και την ερμηνεία της.

Σκηνοθεσία: Τζον Λεονέτι

Πρωταγωνιστούν: Άναμπελ Γουόλις, Γουόρντ Χόρτον, Άλφρεντ Γούνταρντ

Δείτε το τρέιλερ: 

 

 

 

Μητσοτάκης: Σε πανικό στη Βουλή – Αντί για απαντήσεις, επίθεση και «δεν ντρέπεστε» στην αντιπολίτευση (video)

6167665

Μητσοτάκης: Σε πανικό στη Βουλή – Αντί για απαντήσεις, επίθεση και «δεν ντρέπεστε» στην αντιπολίτευση (video)

«Ουδέποτε, δόθηκε καμία εντολή για συγκάλυψη», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κοιτώντας τους συγγενείς των θυμάτων

Βουλή: Ο λόγος για τα άδεια έδρανα του ΚΚΕ και της Νέας Αριστεράς στην ομιλία της Κωνσταντοπούλου

6167422

Βουλή: Ο λόγος για τα άδεια έδρανα του ΚΚΕ και της Νέας Αριστεράς στην ομιλία της Κωνσταντοπούλου

Μετά την ολοκλήρωση της ομιλίας της Ζωής Κωνσταντοπούλου, οι βουλευτές των δύο κομμάτων επέστρεψαν στις…

Μητσοτάκης: Όλο το παρασκήνιο για τις εκκαθαρίσεις Μπρατάκου και Παπασταύρου

InCollage 20240328 205245331

Μητσοτάκης: Όλο το παρασκήνιο για τις εκκαθαρίσεις Μπρατάκου και Παπασταύρου

O Κυριάκος Μητσοτάκης φαίνεται πως «παραίτησε» τους δύο στενούς του συνεργάτες προκειμένου να μην απολογηθεί…