Ανησυχούν τα λύματα της Αττικής - Δείχνουν έως 90.000 κρούσματα

Ανησυχητικά υψηλό παραμένει το ιικό φορτίο των λυμάτων στην Αττική σύμφωνα με τον Νίκο Θωμαΐδη, καθηγητή Αναλυτικής Χημείας του Πανεπιστημίου Αθηνών.

NewsRoom 11/02/2021 | 16:27

Σε μια άκρως ανησυχητική εκτίμηση για τη διασπορά του κορονοϊού στην Αττική προχώρησε ο καθηγητής Αναλυτικής Χημείας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών Νίκος Θωμαϊδης, ο οποίος μαζί με την ομάδα του μελετά τη διασπορά του ιού παρατηρώντας τα λύματα στο λεκανοπέδιο.

Ο κ. Θωμαΐδης μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ εξήγησε ότι με βάση το μοντέλο υπολογισμού των φορέων του κορονοϊού που έχει αρκετές αβεβαιότητες, οι φορείς (συμπτωματικοί και ασυμπτωματικοί) υπολογίζονται μεταξύ 80.000 και 90.000 στην Αττική.

Ο κ. Θωμαΐδης τόνισε ότι αναμένει αύξηση των εισαγωγών στα νοσοκομεία μετά την εφαρμογή του lockdown, κορύφωση του αριθμού των κρουσμάτων μέσα στο επόμενο 15νθήμερο. Στη συνέχεια θα ξεκινήσει η πτώση των δεικτών που στην αρχή θα είναι σημαντική και στη συνέχεια βασανιστικά αργή.

Σχετικά με το ενδεχόμενο παράτασης του lockdown πέραν της 28η Φεβρουαρίου τόνισε ότι η προηγούμενη εμπειρία έδειξε ότι χρειάστηκαν πέντε εβδομάδες.