Ανησυχητικές δηλώσεις από Ντόρα Μπακογιάννη: «Αν κάνουμε πόλεμο θα είμαστε μόνοι μας»

Μπορεί η Ν. Μπακογιάννη να απαντά σε αυτούς που ζητούν ακραίες πράξεις απέναντι στην Τουρκία και μόνο όμως που η βουλευτής της ΝΔ το «συζητά», δημιουργεί σκέψεις και ερωτηματικά.

NewsRoom 10/12/2019 | 12:19

Η βουλευτής της ΝΔ, Ντόρα Μπακογιάννη, μίλησε στο Action24 για την κατάσταση στις ελληνοτουρκικές σχέσεις και για την στρατηγική που πρέπει να ακολουθήσει η Ελλάδα απέναντι στην τούρκικη προκλητικότητα.

«Πρέπει να συμφωνήσουμε στη διαδικασία με την Τουρκία, στο συνυποσχετικό και πιστεύω πως πρέπει να πάμε στη Χάγη γιατί στην εξωτερική πολιτική, το κάθε πέρσι και καλύτερα είναι μια πραγματικότητα», δήλωσε η Ν. Μπακογιάννη σχετικά με το θέμα της υφαλοκρηπίδας.

Συνεχίζοντας πρόσθεσε ότι: «Η εξωτερική πολιτική δεν μπορεί να ασκηθεί υπό πίεση ή υπό συνεχή δραματοποίηση. Θέλει σοβαρότητα και αυτοσυγκράτηση, γιατί όντως η κατάσταση είναι δύσκολη. Αλλά δεν μπορούμε να δραματοποιούμε συνεχώς για κρίση και θερμό επεισόδιο»

Η Ντόρα Μπακογιάννη έδωσε μεν απάντηση στις ακραίες φωνές - «ερευνάται» αν αυτές εντοπίζονται και στο εσωτερικό της κυβέρνησης και της ΝΔ- τονίζοντας ότι «αν κάνουμε πόλεμο θα είμαστε μόνοι μας. Δεν θα έρθει κανείς να θυσιαστεί για εμάς. Διπλωματικά όμως δεν είμαστε μόνοι μας. Και εκεί είναι το ουσιαστικό σημείο», το γεγονός όμως ότι «αναγνωρίζει» αυτές τις φωνές, συνδιαλέγεται , τους δίνει χώρο και τους απαντά είναι από προβληματικό μέχρι ανησυχητικό.