Ανησυχίες από τους Γιατρούς του Κόσμου για το νομοσχέδιο για το άσυλο

Κίνδυνο για αρνητικό αντίκτυπο στην ποιότητα ζωής των ανθρώπων που ήδη αναζητούν διεθνή προστασία στην Ελλάδα βλέπει η οργάνωση

EK Metanastes 1

Το ενδεχόμενο το νομοσχέδιο για το άσυλο «να έχει αρνητικό αντίκτυπο στην ποιότητα ζωής των ανθρώπων που ήδη αναζητούν διεθνή προστασία στην Ελλάδα» εκφράζουν, με ανακοίνωσή τους, οι «Γιατροί του Κόσμου».

Η οργάνωση υπογραμμίζει την ανησυχία της για την προστασία των δικαιωμάτων των αιτούντων άσυλο, «οι οποίοι είναι εξ’ ορισμού μία ευάλωτη ομάδα του πληθυσμού» και επισημαίνει ότι η «πρόβλεψη της παρατεταμένης διοικητικής κράτησης στο σχέδιο νόμου είναι μία ανησυχητική συνθήκη για την κατάσταση της υγείας των αιτούντων άσυλο», όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Επιπλέον, παρατηρεί ότι οι ρυθμίσεις αναφορικά με τα χρονικά περιθώρια εξέτασης των αιτήσεων ασύλου «ενδέχεται να οδηγήσουν σε ραγαδαία αύξηση μεταναστών δίχως έγγραφα, οι οποίοι ωστόσο θα παραμένουν εγκλωβισμένοι στη χώρα μας». Αυτό το γεγονός, προσθέτουν οι «Γιατροί του Κόσμου», «θέτει σε κίνδυνο το κοινωνικό κράτος και είναι τελικά και οικονομικά επιζήμιο για τα εγχώρια συστήματα πρόληψης, υγείας και κοινής ωφέλειας».

Τέλος, η δημιουργία λίστας ασφαλών τρίτων χωρών, σημειώνει η ΜΚΟ «οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια σε αδικίες και κινδύνους».

Η οργάνωση, που συμμετείχε στη διαβούλευση ενώπιον της αρμόδιας επιτροπής στη Βουλή, ζητάει τη δημιουργία «ενός ενιαίου, σύγχρονου και δίκαιου συστήματος ασύλου σε ευρωπαϊκό επίπεδο και τη σχετική αναθεώρηση της Συνθήκης του Δουβλίνου».

Βόλος: Συγκλονίζει μαρτυρία 21χρονης κοπέλας – «Με βίαζε σε ξενοδοχείο από τα 11 μου χρόνια» (video)

viasmos 6

Βόλος: Συγκλονίζει μαρτυρία 21χρονης κοπέλας – «Με βίαζε σε ξενοδοχείο από τα 11 μου χρόνια» (video)

Απίστευτες αποκαλύψεις έκανε μια κοπέλα απ' τη Λάρισα, καθώς αποκάλυψε ότι βιαζόταν επί σειρά ετών…