Newsroom

Newsroom

Ανησυχία για τον ιό MERS στην Νότια Κορέα

Ανέβαλε την επίσκεψή της στις ΗΠΑ η πρόεδρος της Νότιας Κορέας Παρκ Γκέουν Χε για να επιβλέψει την αντιμετώπιση του ξεσπάσματος του MERS (Αναπνευστικό Σύνδρομο της Μέσης Ανατολής) στην χώρα της.

1 1925

Ανέβαλε την επίσκεψή της στις ΗΠΑ η πρόεδρος της Νότιας Κορέας Παρκ Γκέουν Χε για να επιβλέψει την αντιμετώπιση του ξεσπάσματος του MERS (Αναπνευστικό Σύνδρομο της Μέσης Ανατολής) στην χώρα της. Ήδη ο αριθμός των θυμάτων από τον κορονοϊό πυρετό έχει ανέλθει σε 9 ενώ τα επίσημα κρούσματα στη Νότια Κορέα ανέρχονται σε 108.
Οι αρμόδιες αρχές για την υγεία υπογραμμίζουν ότι μέχρι στιγμής η μετάδοση του κορονοϊού έχει γίνει μόνον μέσα σε νοσηλευτικά ιδρύματα και σημειώνουν ότι το ξέσπασμα του MERS δεν έχει εξαπλωθεί πέραν του κόσμου των νοσοκομείων.
Το υπουργείο Υγείας διευκρίνισε ότι ο αριθμός των ανθρώπων, που μπορεί να έχουν έλθει σε επαφή με προσβληθέντες από τον MERS και που έχουν τεθεί τώρα σε καραντίνα, ανέρχεται πλέον σε 3.439, ενώ από την καραντίνα έχουν βγει 641 άνθρωποι.
Τα νέα κρούσματα στην Νότια Κορέα ανεβάζουν σε 1.257 τον συνολικό αριθμό των ανθρώπων που έχουν προσβληθεί από τον MERS παγκοσμίως, βάσει των στοιχείων του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, και σε τουλάχιστον 448 τον συνολικό αριθμό των θανάτων που σχετίζονται με τον κορονοϊό αυτόν.
Η Νότια Κορέα έχει καταγράψει τον δεύτερο υψηλότερο αριθμό κρουσμάτων στον κόσμο, μετά την Σαουδική Αραβία, σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό Κέντρο για την Πρόληψη και τον Έλεγχο των Ασθενειών.

 

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΥΡΙΖΑ

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

«Πάμε μπροστά. Αλέξη, έλα πάνω», ανέφερε ο Στέφανος Κασσελάκης με αποδέκτη τον τέως αρχηγό του…