Ανησυχία για τα κρούσματα σε εργαζομένους και ασθενείς στο νοσοκομείο «Μεταξά»

Θετικοί στον κορονοϊό 24 εργαζόμενοι - Μόνο το 55% του προσωπικού έχει εμβολιαστεί

NewsRoom 19/03/2021 | 10:28

Ανησυχία προκαλούν οι αναφορές για μεγάλη διασπορά του κορονοϊού στο αντικαρκινικό νοσοκομείο «Μεταξά», όπου σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ έχουν κλείσει λόγω κρουσμάτων χειρουργεία, εξωτερικά ιατρεία, η αιματολογική και μια ογκολογική κλινική.

Η ΠΟΕΔΗΝ κάνει λόγο για 24 εργαζομένους και περίπου 20 νοσηλευόμενους που έχουν βρεθεί θετικοί, ενώ καταγγέλλει ότι δεν τηρήθηκε το υγειονομικό πρωτόκολλο που επιβάλλει τη διενέργεια τακτικών τεστ στο προσωπικό και σε ασθενείς, ούτε και οι συνοδοί καλούνταν να επιδεικνύουν αρνητικό τεστ. Συνοδός επιβεβαίωσε σήμερα, μιλώντας στον ΑΝΤ1, ότι για την είσοδο στο νοσοκομείο δε ζητείτο τεστ, αλλά μόνο θερμομέτρηση, μέχρι πριν από λίγα 24ώρα. Από σήμερα, ωστόσο, η ίδια συνοδός είπε πως μπήκε μόνο ο ασθενής μέσα στο νοσοκομείο.

Από την πλευρά του, ο διευθυντής της Ωτορινολαρυγγολογικής κλινικής και ιατρικής υπηρεσίας του αντικαρκινικού νοσοκομείου, Παύλος Σαρώφ, μιλώντας στον ΑΝΤ1 και στο Open υποστήριξε πως τα κρούσματα αφορούν σε 24 εργαζόμενους και 9 ασθενείς. Όπως είπε: «οι τρεις εξ αυτών μπήκαν αρνητικοί και βρέθηκαν μετά θετικοί», ενώ οι υπόλοιποι έξι εισήχθησαν θετικοί στο νοσοκομείο.

Όσον αφορά στον εμβολιασμό του προσωπικού, ο κ. Σαρώφ υποστήριξε ότι το «55% είναι εμβολιασμένοι και με τις νέες αναμονές θα φτάσουμε το 65%».

Ερωτηθείς για τα μέτρα που λαμβάνονται για να την είσοδο των συνοδών στο νοσοκομείο, απάντησε πως «για να μπει συνοδός πρέπει να έχει κάνει rapid και μοριακό τεστ και να έχει και βεβαίωση του διευθυντή κλινικής».

Ο διευθυντής παραδέχθηκε πως λόγω της αύξησης των κρουσμάτων, τα μέτρα αυστηροποιήθηκαν, καθώς από δύο κρούσματα ξεπεράστηκαν τα 30 μέσα σε λίγες μέρες. Σύμφωνα με τον γιατρό, έχουν γίνει 411 τεστ στο ιατρονοσηλευτικό προσωπικό.