Ανήλικοι φέρoνται να βιντεοσκοπούσαν το βιασμό του επτάχρονου στο Παπάφειο

Νέα στοιχεία προκύπτουν για την υπόθεση βιασμού του επτάχρονου παιδιού στο Παπάφειο Ίδρυμα. Όπως αναφέρει σε σημερινό της δημοσίευμα η

papafeio photos

Νέα στοιχεία προκύπτουν για την υπόθεση βιασμού του επτάχρονου παιδιού στο Παπάφειο Ίδρυμα. Όπως αναφέρει σε σημερινό της δημοσίευμα η Espresso άλλοι ανήλικοι από το ορφανοτροφείο φέρεται να βιντεοσκοπούσαν το βιασμό και να επευφημούσαν.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τα όσα γράφει εφημερίδα, όπως προκύπτει από τη δικογραφία, δεν είναι ένας, αλλά έξι οι ανήλικοι – ηλικίας μεταξύ  10 και 13 ετών – εμπλεκόμενοι στην υπόθεση κακοποίησης του μικρού.

Ο επτάχρονος φέρεται να υπέστη σεξουαλική κακοποίηση ακόμη και ενώ κοιμόταν στο θάλαμο του ορφανοτροφείο.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες της εφημερίδας, οι εμπλεκόμενοι έφτασαν σε σημείο να καταγράψουν σε βίντεο -προφανώς από κινητό τηλέφωνο τη στιγμή που τέσσερα παιδιά επευφημούσαν και χειροκροτούσαν την παρενόχληση του παιδιού από άλλα δύο.

Οι προτροπές τους φαίνεται ότι ήταν εμφανείς με συνέπεια να αντιμετωπίζουν κατηγορίες για ηθική αυτουργία.

Στη δικογραφία, σύμφωνα με την espresso, αναφέρεται ότι ένας από τους φερόμενους «πρωταγωνιστές» της συγκλονιστικής υπόθεσης, όταν ήταν κάτω από 13 ετών βίασε το αγοράκι σε υπαίθριο χώρο του ορφανοτροφείου.

Σημειώνεται ότι ο μητροπολίτης Άνθιμος βρίσκεται αντιμέτωπος με διώξεις, καθώς όντας πρόεδρος του ιδρύματος φέρεται να «κουκούλωσε» την υπόθεση.

Σε επίσημη ανακοίνωσή του, έκανε λόγο για «μεμονωμένο περιστατικό» ενώ ανέφερε ότι η δημοσιότητα που έχει λάβει το θέμα δεν δικαιολογείται.

Τέλος, η υπόθεση είχε οριστεί να δικαστεί από το Τριμελές Δικαστήριο Ανηλίκων εντός του 2015, όμως το δικαστήριο κρίθηκε αναρμόδιο επειδή οι κατηγορούμενοι δεν είχαν συμπληρώσει το 13ο έτος της ηλικίας τους, όταν τελέστηκαν τα αδικήματα.

Η δίκη θα γίνει σε ημερομηνία που θα οριστεί το επόμενο διάστημα σε Μονομελές Δικαστήριο, το οποίο έχει αρμοδιότητα για την επιβολή αναμορφωτικών ή θεραπευτικών μέτρων.

Μεταξύ των μαρτύρων είναι κοινωνικοί λειτουργοί, παιδαγωγός, εκπαιδευτικοί και ο διευθυντής του ορφανοτροφείου, ενώ στη δικογραφία περιλαμβάνονται ιατροδικαστικές εκθέσεις και παιδοψυχιατρικές γνωματεύσεις.

 

Διαβάστε σχετικά:

Ποινικές διώξεις κατά Άνθιμου για το «κουκούλωμα» βιασμού ανηλίκου στο Παπάφειο – «Μεμονωμένο περιστατικό» λέει ο μητροπολίτης

Ποινικές διώξεις για “κουκούλωμα” υπόθεσης βιασμού 7χρονου στο Παπάφειο Ίδρυμα

Το κουσούρι του Άνθιμου

Σαντορίνη: Τρομάζει το βίντεο που δείχνει σε 3D την ακολουθία του σεισμού τις τελευταίες 12 μέρες

Καταγραφή 6

Σαντορίνη: Τρομάζει το βίντεο που δείχνει σε 3D την ακολουθία του σεισμού τις τελευταίες 12 μέρες

Έναν προς έναν αποτυπώνει το βίντεο τους σεισμούς που έγιναν στη Σαντορίνη

Eurovision 2025: Οι Eurofans απαντούν στην Τουρκία για την «Αστερομάτα» – «Είστε αστείοι και θρασείς» (video)

6450031

Eurovision 2025: Οι Eurofans απαντούν στην Τουρκία για την «Αστερομάτα» – «Είστε αστείοι και θρασείς» (video)

«Η Ουκρανία κέρδισε με ένα τραγούδι με σκληρότερους πολιτικούς στίχους, αλλά κανείς από την Τουρκία…

Κόντρα Κασσελάκη – Μικρούτσικου στο πρωινό του MEGA: «Δεν είναι ευγενικό να μην μπορώ να πω κάτι»

profile player 960x540 3

Κόντρα Κασσελάκη – Μικρούτσικου στο πρωινό του MEGA: «Δεν είναι ευγενικό να μην μπορώ να πω κάτι»

Μια ερώτηση για τον Φειδία ήταν αυτή που οδήγησε τον Ανδρέα Μικρούτσικο και τον Στέφανο…

Έκτακτη ανακοίνωση για τους σεισμούς σε Σαντορίνη και Αμοργό: Τα 3 βασικά σενάρια που «βλέπει» το ΕΚΠΑ

seismoi 1

Έκτακτη ανακοίνωση για τους σεισμούς σε Σαντορίνη και Αμοργό: Τα 3 βασικά σενάρια που «βλέπει» το ΕΚΠΑ

Πολύ πιθανό τα κατολισθητικά φαινόμενα να είναι πιο έντονα τις επόμενες ώρες. Πάνω από 7.700…

Τροχαίο Καισαριανή: Παραβίασε το κόκκινο ο οδηγός της μηχανής – Οι πρώτες εκτιμήσεις της ΕΛΑΣ

kaisarianh

Τροχαίο Καισαριανή: Παραβίασε το κόκκινο ο οδηγός της μηχανής – Οι πρώτες εκτιμήσεις της ΕΛΑΣ

Το τροχαίο σημειώθηκε στις 1:45, τα ξημερώματα της Πέμπτης (06/02), στη συμβολή της Εθνικής Αντιστάσεως…