«Ανίερη» συμμαχία ΝΔ – Μητροπολιτών με στόχο τον Αρχιεπίσκοπο

Ούτε ιερό, ούτε όσιο. Το σύστημα Σαμαρά που ελέγχει και τον Κυριάκο Μητσοτάκη, σε "συνεργασία" με συγκεκριμένους Μητροπολίτες της Ιεράς Συνόδου όχι μόνο χρησιμοποιούν τη συμφωνία  Τσίπρα  - Ιερώνυμου για να πλήξουν την κυβέρνηση, αλλά και για να "χτυπήσουν" τον ίδιο τον Αρχιεπίσκοπο.

4591205 1

Εν μέσω διασταυρωμένων πυρών από τη σημερινή ηγεσία της ΝΔ αλλά και τους ανθρώπους του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, βρέθηκε στη συνεδρίαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου το μεσημέρι της Παρασκευής ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος.

Είναι χαρακτηριστικό ότι σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του Documentonews.gr, την ώρα της συνεδρίασης ο Δημητριάδος Ιγνάτιος, μιλούσε στο κινητό του τηλέφωνο με τα γραφεία της ΝΔ, μεταφέροντας όσα άκουγε, γεγονός που προκάλεσε την αντίδραση του Αρχιεπισκόπου ο οποίος του ζήτησε ή να κλίσει το τηλέφωνό του ή να βγει εκτός της αιθούσης.

Την ίδια ώρα ο Μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ, σύμφωνα με άλλες πληροφορίες, συναντήθηκε μυστικά στα γραφεία της ΝΔ στις 25 Οκτωβρίου με τον πρόεδρο της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη ενώ ξεπερνώντας ακόμη και εν ενεργεία πολιτικούς μιλώντας στα ΜΜΕ κατηγορούσε την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό για «αυταρχισμό» και «δολιότητα».

Αντικείμενο της συνάντησης του Σεραφείμ με τον κ. Μητσοτάκη, ήταν η ενημέρωση του κ. Μητσοτάκη για τη συμφωνία Κυβέρνησης – Εκκλησίας με δεδομένο ότι οι Μητροπολίτες ενημερώνοντας από τον Αρχιεπίσκοπο ανά τακτά χρονικά διαστήματα για την πορεία των συνομιλιών.

Η εισπήδηση της ΝΔ στις εσωτερικές υποθέσεις της Εκκλησίας φτάνει μέχρι την αλλαγή της ηγεσίας της και την αντικατάσταση του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου από τον εκλεκτό του Αντώνη Σαμαρά Μητροπολίτη Μεσσηνίας, ο οποίος στη συνεδρίαση της Παρασκευής αποχώρησε αμέσως μετά την έναρξή της, διαρρέοντας στον φιλικό Τύπο της ΝΔ την ομιλία του η οποία ήταν στην κυριολεξία ένα αντικυβερνητικό μανιφέστο.

Οι «αδελφικές» σχέσεις αρκετών ιεραρχών με το σύστημα Σαμαρά και τον ίδιο τον πρώην πρωθυπουργό φτάνουν μέχρι και το ΚΕΛΠΝΟ. Η «Εφ.Συν.» στο σημερινό της φύλλο φέρνει στο φως τις δωρεές που έπαιρνε κατά κόρον και επί τουλάχιστον τρία συναπτά έτη η Μητρόπολη Καισαριανής, Βύρωνα και Υμηττού από το ΚΕΕΛΠΝΟ.

Πρόκειται για χρήματα που, όπως γράφει ο συντάκτης της εφημερίδας, «ανέρχονται σε εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ και δίνονταν κατά παράβαση του καταστατικού του ΚΕΕΛΠΝΟ, προκειμένου η μητρόπολη να αντιμετωπίσει φαινόμενα –σύμφωνα με τα επίσημα Πρακτικά των διοικητικών συμβουλίων– όπως η γρίπη Η1Ν1 ή να στείλει βοήθεια στη Γάζα (!), αλλά και να βοηθήσει «άπορους και λαθρομετανάστες (!)» της περιοχής δικαιοδοσίας της!

Σύμφωνα με τις μαρτυρίες πρωτοκλασάτων στελεχών του ΚΕΕΛΠΝΟ, στην εξεταστική επιτροπή της Βουλής για τα σκάνδαλα στον χώρο της Υγείας κατά την περίοδο 1997-2014, το ποσό που δόθηκε στη μητρόπολη έφτασε τις 800.000 ευρώ σε τρία χρόνια, ενώ άλλες πληροφορίες κάνουν λόγο για πάνω από 1 εκατ. ευρώ. Ωστόσο, κανείς εξ αυτών δεν φάνηκε «αρμόδιος» να εξηγήσει με ποιο σκεπτικό και με βάση ποια αρμοδιότητα δίνονταν αυτά τα χρήματα».

Βέβαια, ο μητροπολίτης Καισαριανής Δανιήλ (κατά κόσμον Διονύσιος Πουρτσουκλής) ο οποίος διετέλεσε μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων, ως εκπρόσωπος της Εκκλησίας από το 2000 ως το 2015, αποχώρησε και αυτός από τη συνεδρίαση της ΔΙΣ.

Όλοι οι παραπάνω, λειτουργώντας ως σύστημα Σαμαρά, εντός της Εκκλησίας προωθούν τον εκλεκτό του πρώην πρωθυπουργού, Μητροπολίτη Μεσσηνίας ο οποίος βέβαια δεν παραλείπει να ανταποδώσει τη στήριξη χαρακτηρίζοντας «επικοινωνιακό πυροτέχνημα» τη συμφωνία και κατηγορώντας, εμμέσως πλην σαφώς, τον Αρχιεπίσκοπο ότι λειτουργεί προς όφελος της Κυβέρνησης.

Από κοντά βέβαια και ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος με εντυπωσιακά πανομοιότυπη φρασεολογία φρόντισε κι αυτός να πριονίσει την καρέκλα του Αρχιεπισκόπου λέγοντας ότι «η ηγεσία της Εκκλησίας της Ελλάδας τελικά χρησιμοποιήθηκε από τον κ. Τσίπρα στα προεκλογικά του παιχνίδια».

πηγή: documentonews.gr

Πρώτη αντίδραση Κούγια για ενοχή Πισπιρίγκου: «Τεράστιο δικαστικό σκάνδαλο – Έχω πειστεί για την αθωότητά της» (Video)

image 1 2

Πρώτη αντίδραση Κούγια για ενοχή Πισπιρίγκου: «Τεράστιο δικαστικό σκάνδαλο – Έχω πειστεί για την αθωότητά της» (Video)

«Εξεπλάγην από την απόφαση. Πρόκειται για τεράστιο δικαστικό σκάνδαλο και μεγάλη δικαστική πλάνη».

Βερύκιος «καρφώνει» Μητσοτάκη: «Αυτός έστειλε τους 2 στον Μαρινάκη και τους έδιωξε επειδή μαθεύτηκε» (video)

δημος βερυκιοσ

Βερύκιος «καρφώνει» Μητσοτάκη: «Αυτός έστειλε τους 2 στον Μαρινάκη και τους έδιωξε επειδή μαθεύτηκε» (video)

Μια αρκετά σημαντική αποκάλυψη για τις παραιτήσεις Παπασταύρου και Μπρατάκου έκανε ο Δήμος Βερύκιος

Μαρίνα Σάττι: Αποστομωτική απάντηση σε όσους απορούν, πώς θα τραγουδήσει τις ψηλές νότες στο «Ζάρι» (Video)

marina satti

Μαρίνα Σάττι: Αποστομωτική απάντηση σε όσους απορούν, πώς θα τραγουδήσει τις ψηλές νότες στο «Ζάρι» (Video)

Τραγούδησε ζωντανά την εισαγωγή του κομματιού και έγινε viral στο TikTok.

Τέμπη: Οι 6 σοκαριστικές δηλώσεις βουλευτών και στελεχών της ΝΔ – «Βαρεθήκαμε να λέμε συλλυπητήρια… είναι μπαγιάτικο» (videos)

InCollage 20240329 131641014

Τέμπη: Οι 6 σοκαριστικές δηλώσεις βουλευτών και στελεχών της ΝΔ – «Βαρεθήκαμε να λέμε συλλυπητήρια… είναι μπαγιάτικο» (videos)

Η προσπάθεια συγκάλυψης του εγκλήματος στα Τέμπη από τη ΝΔ έχει πολλούς πρωταγωνιστές, οι οποίοι…