Ανησυχία και οργή από στελέχη των Ρεπουμπλικανών για τον "ανίκανο" Τραμπ

Η ανησυχία γύρω από την επιθετική ρητορική και τον προσανατολισμό της προεκλογικής εκστρατείας του Ντόναλντ Τραμπ, προεδρικού υποψηφίου των Ρεπουμπλικάνων, κλιμακώνεται μεταξύ των ηγετικών κύκλων του κόμματος.

57727a121dc5248f5e8b4b2f 2

Έτσι, δεν είναι λίγοι αυτοί που από τη μια μεριά παρατηρούν μια ουσιαστική απόκλιση των θέσεων του εκκεντρικού δισεκατομμυριούχου από τις παραδοσιακές πολιτικές θέσεις των Ρεπουμπλικάνων, ενώ από την άλλη μεριά γίνεται φανερό ότι οι εσωτερικές πολιτικές αντιθέσεις μεγαλώνουν, με απρόβλεπτες συνέπειες για την ενότητα του κόμματος.

Επίσης, αρκετά υψηλόβαθμα πολιτικά στελέχη συνιστούν στον Ντόναλντ Τραμπ να επικεντρώσει το πολιτικό ενδιαφέρον του στις εξαγγελίες της Χίλαρι Κλίντον ενόψει των προεδρικών εκλογών της 8ης Νοεμβρίου, επισημαίνοντας ότι η πολυδιάσπαση των Ρεπουμπλικάνων διευκολύνει την πορεία της πρώην ΥΠΕΞ των ΗΠΑ προς το Λευκό Οίκο.

Υπό το κλίμα αμφισβήτησης της προεδρικής υποψηφιότητας του Τραμπ, το BBC μεταδίδει σήμερα ότι περισσότερα από 70 στελέχη των Ρεπουμπλικάνων υπέγραψαν επιστολή προς τον πρόεδρο της εθνικής επιτροπής του κόμματος, παροτρύνοντάς τον να σταματήσει την παροχή κάθε βοήθειας προς την προεκλογική εκστρατεία του Τραμπ.

Στην επιστολή αυτή επισημαίνεται επίσης ότι η πολιτική γραμμή «διχασμού» που ακολουθεί ο εκκεντρικός δισεκατομμυριούχος, αλλά και η «ανικανότητά» του, θέτουν σε αμφισβήτηση τη νικηφόρα πορεία του κόμματος προς τις προεδρικές εκλογές.

Στην επιστολή αυτή, δίνεται έμφαση στην εναλλακτική πολιτική επιλογή που έχει στη διάθεσή του το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα, μέσω της μετατόπισης της πολιτικής προσοχής, αλλά και της διάθεσης των πόρων του, προς την υποστήριξη των Ρεπουμπλικάνων υποψηφίων για τη Γερουσία και τη Βουλή των Αντιπροσώπων, έναντι της πολλαπλής υποστήριξης στην προεδρική υποψηφιότητα του Τραμπ. Μεταξύ αυτών που υπογράφουν την επιστολή, συμπεριλαμβάνονται και πρώην μέλη του Κογκρέσου.

Κολωνός: Σήμερα η απόφαση του δικαστηρίου για τον Μίχο, τον «Μιχάλη» και τη μητέρα της 12χρονης

michos ilias 1

Κολωνός: Σήμερα η απόφαση του δικαστηρίου για τον Μίχο, τον «Μιχάλη» και τη μητέρα της 12χρονης

Οι δικαστές καλούνται να αποφανθούν για την ενοχή ή μη 26 κατηγορουμένων - Συγκεντρώσεις υποστήριξης…