Newsroom

Newsroom

Ανεξόφλητοι λογαριασμοί στη ΔΕΗ 820 εκ. ευρώ

Στα 820 εκατομμύρια ευρώ περίπου φτάνουν οι ανεξόφλητοι λογαριασμοί της ΔΕΗ από τους καταναλωτές, σύμφωνα με ανακοίνωση του μέλους του…

Στα 820 εκατομμύρια ευρώ περίπου φτάνουν οι ανεξόφλητοι λογαριασμοί της ΔΕΗ από τους καταναλωτές, σύμφωνα με ανακοίνωση του μέλους του Δ.Σ. και εκπροσώπου των εργαζομένων της επιχείρησης, Ευάγγελου Μπουζούλα. Ο κ. Μπουζούλας αναφέρεται στα τεράστια προβλήματα στις χρηματοεισροές της ΔΕΗ, που δυσκολεύουν το επενδυτικό της πρόγραμμα και τις συναλλαγές της, αποδίδοντας ευθύνες στην κυβέρνηση που χρησιμοποιεί τη ΔΕΗ ως φοροεισπρακτικό μηχανισμό. Ιθύνοντες της ΔΕΗ εκτιμούν ότι υπάρχει κίνδυνος να αυξηθούν οι ανεξόφλητοι λογαριασμοί με το χαράτσι, αφού κάποιοι καταναλωτές δήλωσαν αδυναμία αποπληρωμής του τέλους ακινήτων και ταυτόχρονα δεν πλήρωσαν και το λογαριασμό ρεύματος. Πάντως, από την πλευρά της επιχείρησης ξεκαθαρίζεται ότι δεν υπάρχει κάποια επίσημη γραμμή για την είσπραξη μόνο των λογαριασμών της ΔΕΗ χωρίς το «χαράτσι».

Σημειωτέον ότι πριν ένα εξάμηνο οι ανεξόφλητοι λογαριασμοί προς τη ΔΕΗ ανέρχονταν περίπου στα 425 εκατ. ευρώ.

Εντωμεταξύ, το γραφείο Τύπου της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ εξέδωσε ανακοίνωση σύμφωνα με την οποία ζητά από το υπουργείο Οικονομικών να σεβαστεί τους νόμους, αποδεσμεύοντας τους λογαριασμούς ρεύματος από την είσπραξη του χαρατσιού μετά και την απόφαση του ΣτΕ που έκρινε ως αντισυνταγματική τη διακοπή του ρεύματος.

ΗΠΑ: Ανεστάλη η αποστολή πυρομαχικών αμερικανικής κατασκευής στο Ισραήλ

usa

ΗΠΑ: Ανεστάλη η αποστολή πυρομαχικών αμερικανικής κατασκευής στο Ισραήλ

Η κυβέρνηση Μπάιντεν ανέστειλε την περασμένη εβδομάδα την αποστολή πυρομαχικών αμερικανικής κατασκευής στο Ισραήλ για…

Μπέρναρντ Χιλ: Πέθανε ο γνωστός ηθοποιός – Οι ρόλοι του σε Τιτανικό και Άρχοντα των Δαχτυλιδιών

Bernat theoden titanikos

Μπέρναρντ Χιλ: Πέθανε ο γνωστός ηθοποιός – Οι ρόλοι του σε Τιτανικό και Άρχοντα των Δαχτυλιδιών

Ο ηθοποιός Μπέρναρντ Χιλ, γνωστός από τους ρόλους του στον Τιτανικό και στον Άρχοντα των…