Ανεξέλεγκτη η φωτιά στην Αλεξανδρούπολη

Ανεξέλεγκτη μαίνεται η μεγάλη πυρκαγιά στην Αλεξανδρούπολη, όπου, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, υπάρχουν αναφορές για καμένα σπίτια στα χωριά Αετοχώρι και Πεύκα από όπου πέρασε νωρίτερα.

aleja

Άνιση μάχη με τις φλόγες και τους δυνατούς ανέμους δίνουν μέσα στη νύχτα οι δυνάμεις της πυροσβεστικής στα χωριά του Έβρου, καθώς μαίνεται ανεξέλεγκτη η μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε το Σάββατο (19/8) το πρωί στην περιοχή Μελία της Αλεξανδρούπολης και έχει λάβει μεγάλες διαστάσεις λόγω των ισχυρών ανέμων. Η πυρκαγιά μαίνεται σε δύσβατο σημείο, στην περιοχή Πυλαία κοντά στην πόλη, ενώ λόγω των δυνατών μποφόρ εκδηλώνονται συνεχώς αναζωπυρώσεις.

Οι φωτιές μαίνονται στην ευρύτερη περιοχή βόρεια και ανατολικά της Αλεξανδρούπολης με δύο ενεργά μέτωπα, προς την περιοχή της Αμφιτρίτης. Οπως μεταδίδει η ΕΡΤ, το μέτωπο που μαίνεται στις περιοχές Αγνάντια και Ανθεια έχει κατεύθυνση προς την Αμφιτρίτη- το τελευταίο χωριό πριν την Αλεξανδρούπολη- και το Δωρικό.

 

Με εντολή των αρχών έχουν εκκενωθεί οικισμοί στα χωριά Λουτρό, Αγνάντια, Αριστηνό, Δωρικό, Νίψα, Πεύκα, Αετοχώρι και Άνθεια, ενώ οι φλόγες έχουν ήδη φτάσει σε οικισμούς καίγοντας σπίτια και αυτοκίνητα στα χωριά Αετοχώρι και Πεύκα.

Το κύριο μέτωπο της πυρκαγιάς είναι πολύ κοντά στα χωριά Αγνάντια και ‘Αμφεια και κινείται βόρεια του αεροδρομίου της Αλεξανδρούπολης, ενώ πολύ σοβαρό πρόβλημα δημιουργεί ο πυκνός καπνός που έχει φτάσει στην πόλη της Αλεξανδρούπολης, για αυτό εστάλη πριν από λίγο μήνυμα από το 112 να μείνουν οι κάτοικοι στα σπίτια τους με κλειστές πόρτες και παράθυρα.

Συνολικά έχουν σταλεί από το πρωί πέντε μηνύματα από το 112 και έχουν εκκενωθεί οκτώ οικισμοί.

 

 Κάηκαν σπίτια σε Πεύκα και Αετοχώρι

Η αντιδήμαρχος Τραϊανούπολης Έβρου, Ελένη Ιντζεπελίδου, έκανε λόγο στο OPEN για «μια δύσκολη νύχτα αφού οι εστίες αναζωπυρώνονταν διαρκών σε συνδυασμό με τους ισχυρούς ανέμους που πνέουν στην περιοχή».

Ακόμα, η ίδια πρόσθεσε πως έχουν καεί τέσσερα σπίτια στον οικισμό Πεύκα και άλλα πέντε στον οικισμό Αετοχώρι, καθώς και η εκκλησία.

 

Μετέτρεψαν σπίτι στην Ιπποκράτειο Πολιτεία σε παράνομο κέντρο απεξάρτησης – Πέντε συλλήψεις

5653777 1

Μετέτρεψαν σπίτι στην Ιπποκράτειο Πολιτεία σε παράνομο κέντρο απεξάρτησης – Πέντε συλλήψεις

Μετά από επιχείρηση αστυνομικών, εντοπίστηκε το εν λόγω σπίτι, μέσα στο οποίο διέμεναν 14 άτομα…

Νέο βίντεο της Χαμάς με ομήρους: Ένας Αμερικάνος και ένας Ισραηλινός ελπίζουν σε συμφωνία (video)

Screenshot 2024 04 27 204402

Νέο βίντεο της Χαμάς με ομήρους: Ένας Αμερικάνος και ένας Ισραηλινός ελπίζουν σε συμφωνία (video)

Στο βίντεο, διάρκειας τριών λεπτών, οι Σίγκελ και Μιράν αναφέρουν τα ονόματά τους, και λένε…