Ανεξέλεγκτη η φωτιά στην Αλεξανδρούπολη: Τρεις κάτοικοι στο νοσοκομείο – Καίγονται σπίτια

Το κύριο μέτωπο της πυρκαγιάς είναι πολύ κοντά στα χωριά Αγνάντια και Άμφεια, ενώ πολύ σοβαρό πρόβλημα προκαλεί ο πυκνός καπνός που έχει φτάσει στην πόλη της Αλεξανδρούπολης, για αυτό εστάλη μήνυμα από το 112 να μείνουν οι κάτοικοι στα σπίτια τους με κλειστές πόρτες και παράθυρα.

alexandroupoli

Ανεξέλεγκτη μαίνεται η μεγάλη πυρκαγιά στην Αλεξανδρούπολη, όπου, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, υππάρχουν αναφορές για καμένα σπίτια στα χωριά Αετοχώρι και Πεύκα από όπου πέρασε νωρίτερα. Κάηκαν σπίτια και αποθήκες υπέστησαν ζημιές, επιβεβαίωσε στον ΣΚΑΪ ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Έβρου Χριστόδουλος Τοψίδης. Οι πυροσβεστικές δυνάμεις, ενισχυμένες από Αττική και άλλες περιφέρειες, αντιμετωπίζουν διάσπαρτα μέτωπα.

Σύμφωνα με τον ρεπόρτερ του ΣΚΑΪ Χρήστο Νικολαΐδη, τρεις ηλικιωμένοι διακομίστηκαν στο νοσοκομείο με σοβαρά αναπνευστικά προβλήματα.

Ο εκπρόσωπος της πυροσβεστικής Γιάννης Αρτοποιός ανέφερε στον ΣΚΑΪ ότι αυτή την ώρα επιχειρούν πάνω από 158 πυροσβέστες, 9 πεζοπόρα τμήματα και 43 υδροφόρα οχήματα. Μέχρι τη δύση του ηλίου επιχειρούσαν 14 αεροσκάφη, 4 ελικόπτερα εκ των όποιων το ένα για εναέριο συντονισμό.

«Θα είναι δύσκολη νύχτα, θα καταβάλουμε τιτάνια προσπάθεια, ωστόσο ο αέρας δεν θα κοπάσει, θα είναι 7 και 8 Μποφόρ» τόνισε ο κ. Αρτοποιός. Θα σταλούν 28 πυροσβέστες, και θα γίνει νέα ενίσχυση διευκρίνισε. Αντιπυρικές ζώνες δημιουργούν κάτοικοι.

Σε άμεση ετοιμότητα βρίσκονται τρία πλωτά σκάφη του λιμενικού και ιδιωτικά σκάφη στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή της Αλεξανδρούπολης για να συνδράμουν εφόσον απαιτηθεί. Σπεύδουν τρία ακόμα πλωτά σκάφη.

Συνολικά έχουν σταλεί από το πρωί πέντε μηνύματα από το 112 και έχουν εκκενωθεί οκτώ οικισμοί.

Εστάλη νέο μήνυμα του 112 στους κατοίκους της Αλεξανδρούπολης να παραμείνουν στα σπίτια τους λόγω της αποπνικτικής ατμόσφαιρας από τους καπνούς της μεγάλης πυρκαγιάς που μαίνεται στην περιοχή. Ταυτόχρονα παραπέμπει τους πολίτες σε ιστότοπο στο διαδίκτυο για οδηγίες αυτοπροστασίας.

«Προβλέπεται δύσκολη νύχτα» δήλωσε στον ΣΚΑΪ 100,3 και ο αντιπεριφερειάρχης Έβρου Δημήτρης Πέτροβιτς. Στόχος, τόνισε, είναι να μην υπάρξει ανθρώπινη απώλεια.

Δίνουμε μάχη με το χρόνο να προλάβουμε να μη νυχτώσει, αλλάζει διαρκώς φορά ο άνεμος τόνισε στον ΣΚΑΪ 100,3 ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Γιάννης Ζαμπούκης.. Εκκενώσαμε μικρές και μεγάλες κοινότητες, είναι αρκετός ο κόσμος. Είναι πάρα πολλά τα μέτωπα. Διαρκώς έρχονται ενισχύσεις. Η ατμόσφαιρα και στην πόλη λόγω των καπνών είναι πολύ δύσκολη, σημείωσε.

Εκκενώσαμε και το παιδικό χωριό SOS με 19 παιδιά και έξι ενηλίκους ανέφερε σε προηγούμενη σύνδεση.

Είχαν προηγηθεί τρία μηνύματα του 112 για την εκκένωση οχτώ συνολικά οικισμών. Πρόκειται για τους οικισμούς Άνθεια, Λουτρός, Αγναντία, Αριστηνό, Δωρικό, Νίψα, Αετοχώρι και Πεύκα.

Όπως ανακοίνωσε ο Δήμος, όλοι οι κάτοικοι των περιοχών που έχουν εκκενωθεί οργανωμένα θα μεταφερθούν στο πολυκοινωνικό κέντρο της Αλεξανδρούπολης όπου θα τους υποδεχθούν οι αρμόδιες υπηρεσίες του δήμου και ο Ερυθρός Σταυρός.

Νέο βίντεο της Χαμάς με ομήρους: Ένας Αμερικάνος και ένας Ισραηλινός ελπίζουν σε συμφωνία (video)

Screenshot 2024 04 27 204402

Νέο βίντεο της Χαμάς με ομήρους: Ένας Αμερικάνος και ένας Ισραηλινός ελπίζουν σε συμφωνία (video)

Στο βίντεο, διάρκειας τριών λεπτών, οι Σίγκελ και Μιράν αναφέρουν τα ονόματά τους, και λένε…

ΚΚΕ για διάρρηξη στο Υπουργείο Εσωτερικών: Η κυβέρνηση οφείλει να δώσει άμεσα εξηγήσεις

kke

ΚΚΕ για διάρρηξη στο Υπουργείο Εσωτερικών: Η κυβέρνηση οφείλει να δώσει άμεσα εξηγήσεις

«Οι πολιτικές ευθύνες της κυβέρνησης είναι δεδομένες, όσα πορίσματα κι αν εκδώσει για να καλύψει…