Newsroom

Newsroom

Ανεξέλεγκτη η φωτιά στη Ροδόπη – Καίγονται σπίτια στο χωριό Σώστης

Σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Ροδόπης, έχουν καεί 5 ή 6 σπίτια και «η φωτιά έχει πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις και έχει επεκταθεί στον ορεινό όγκο προς δυτικά».

swsths

Η φωτιά που ξεκίνησε το πρωί της Δευτέρας στη Ροδόπη μαίνεται ανεξέλεγκτη και δυστυχώς ήδη έχουν τυλιχθεί στις φλόγες τα πρώτα σπίτια στο χωριό Σώστης δίχως να μπορεί τουλάχιστον τη δεδομένη στιγμή να οριοθετηθεί η φωτιά.

Σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Ροδόπης, Νίκο Τσαλικίδη 5 ή 6 σπίτια κάηκαν ενώ πρόσθεσε ότι «η φωτιά έχει πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις και έχει επεκταθεί στον ορεινό όγκο προς δυτικά». Ενώ όπως τόνισε στην περιοχή υπάρχουν δύο πύρινα μέτωπα σε Μίσχο και Άνω Δροσίνη.

Λίγο νωρίτερα εστάλη μήνυμα από το 112 με το οποίο δόθηκε εντολή στους κατοίκους να εκκενώσουν τα χωριά Πολύανθο, Σώστη και Ληνό προς τη Ροδόπη. Μήνυμα εστάλη και στις 16:15 με το οποίο καλούνταν όσοι βρίσκονταν στους οικισμούς Μίσχο και το Μέγα Πιστό να εκκενώσουν προς Ίασμο.

Σύμφωνα με την πυροσβεστική υπηρεσία, για την κατάσβεση της πυρκαγιάς στην Άνω Δροσίνη επιχειρούν 23 πυροσβέστες με 11 υδροφόρα οχήματα και σε αυτήν του Μίσχου οκτώ πυροσβέστες με τέσσερα υδροφόρα οχήματα. Από αέρος συνδράμουν δύο αεροσκάφη.

Η Άνω Δροσινή βρίσκεται στις νότιες πλαγιές της οροσειράς της Ανατολικής Ροδόπης σε υψόμετρο 320 μέτρα, στις ανατολικές όχθες του χείμαρρου Μακροπόταμου. Απέχει 23 χλμ. Α.-ΒΑ. από την Κομοτηνή και 17 χλμ. Β.-ΒΔ. από τη Φιλλύρα.

Σέρμπος: Σάλος με τις δηλώσεις του για τον ΣΥΡΙΖΑ – «Σας επιτρέψαμε να κυβερνήσετε 4 χρόνια…» (video)

6189189

Σέρμπος: Σάλος με τις δηλώσεις του για τον ΣΥΡΙΖΑ – «Σας επιτρέψαμε να κυβερνήσετε 4 χρόνια…» (video)

Μαθήματα ιστορίας και πολιτικής φαίνεται πως χρειάζεται ο Σωτήρης Σέρμπος της ΝΔ