Newsroom

Newsroom

Ανεξαρτητοποιείται ο Μίμης Ανδρουλάκης

Δεν θα ψηφίσει τον προυπολογισμό ενώ εξέφρασε και την πρόθεσή του να ανεξαρτητοποιηθεί από το ΠΑΣΟΚ ο βουλευτής Μίμης Ανδρουλάκης.…

Δεν θα ψηφίσει τον προυπολογισμό ενώ εξέφρασε και την πρόθεσή του να ανεξαρτητοποιηθεί από το ΠΑΣΟΚ ο βουλευτής Μίμης Ανδρουλάκης. Ο Μίμης Ανδρουλάκη τόνισε μιλώντας στον Βήμα FΜ ότι δεν μπορώ να είμαι μέρος της εσωτερικής κρίσης του ΠΑΣΟΚ.
Εντωμεταξύ άσκησε σφοδρή κριτική τόσο προς τον πρωθυπουργό όσο και προς τον υπουργό Οικονομικών, λέγοντας ότι ο τρόπος με τον οποίο έκαναν τη διαπραγμάτευση έφερε ως αποτέλεσμα τη χθεσινή εικόνα της Βουλής.
Η απόφαση του Μίμη Ανδρουλάκη ανακοινώθηκε λίγες ώρες μετά την ψήφιση του Μνημονίου με 153 ψήφους και τις 6 διαγραφές βουλευτών του ΠΑΣΟΚ που δεν ακολούθησαν την κομματική γραμμή στην ψηφοφορία κι ενώ ακολουθεί η τριήμερη συζήτηση του προϋπολογισμού στη Βουλή, η ψήφιση του οποίου έχει χαρακτήρα παροχής ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση. Αξίζει να σημειωθεί ότι χθες το βράδυ ο κ. Ανδρουλάκης ψήφισε “ναι” στο μνημόνιο.
Ο ρόλος που επιλέγει για τον εαυτό του ο κ. Ανδρουλάκης είναι αυτός του καταλύτη, μεταξύ των ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ, προκειμένου να υπάρξει ανασύσταση του χώρου της ευρύτερης Αριστεράς.