Ανεβαίνει το θερμόμετρο στη χερσόνησο της Κορέας: Απογειώθηκαν εσπευσμένα νοτιοκορεατικά μαχητικά

Η Βόρεια Κορέα προχώρησε σε νέες ομοβροντίες προς την «ζώνη ασφαλείας» - Σεούλ και Ουάσιγκτον συνεχίζουν τα κοινά αεροπορικά τους γυμνάσια

AP - Κορέα

Το γενικό επιτελείο εθνικής άμυνας της Νότιας Κορέας ανακοίνωσε ότι απογειώθηκαν εσπευσμένα μαχητικά της αφού ραντάρ εντόπισαν κάπου 180 στρατιωτικά αεροσκάφη της Βόρειας Κορέας κοντά στα σύνορα.

Νωρίτερα, η Βόρεια Κορέα προχώρησε σε νέες ομοβροντίες προς την «ζώνη ασφαλείας», στην περιοχή των αμφισβητούμενων θαλάσσιων συνόρων των δύο κρατών, καθώς τα τελευταία 24ωρα η ένταση στην κορεατική χερσόνησο έχει ανέβει κατακόρυφα.

Την ίδια ώρα, η Σεούλ και η Ουάσιγκτον συνεχίζουν τα κοινά αεροπορικά τους γυμνάσια, τα μεγαλύτερα της ιστορίας τους, ως και αύριο Σάββατο, μετά τη δοκιμή —που ήταν αποτυχημένη, κατά τη Νότια Κορέα— διηπειρωτικού βαλλιστικού πυραύλου (ICBM) από την Πιονγκγιάνγκ, όπως μεταδίδουν ξένα πρακτορεία και αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Εξάλλου, οι κυβερνήσεις των ΗΠΑ, της Ιαπωνίας και της Νότιας Κορέας οριστικοποιούν τις διευθετήσεις για να διεξαχθεί σύνοδος κορυφής των ηγετών τους στα μέσα του Νοεμβρίου, μεταδίδει το ιαπωνικό πρακτορείο ειδήσεων Kyodo, επικαλούμενο ιαπωνικές κυβερνητικές πηγές που δεν κατονομάζει.

Κατά το πρακτορείο, οι συνομιλίες των προέδρων Τζο Μπάιντεν και Γιουν Σοκ-γελ και του πρωθυπουργού Φουμίο Κισίντα είναι ένας τρόπος οι τρεις σύμμαχοι να επιδείξουν την αλληλεγγύη και την ενότητά τους μπροστά στην κλιμάκωση των εντάσεων στην περιοχή εξαιτίας της σειράς δοκιμών βαλλιστικών πυραύλων, συμπεριλαμβανομένων διηπειρωτικών, από τη Βόρεια Κορέα.

Αποκάλυψη Daily Mail: Παρ’ ολίγον αεροπορική τραγωδία σε πτήση της British Airways από την Αθήνα

ap briths

Αποκάλυψη Daily Mail: Παρ’ ολίγον αεροπορική τραγωδία σε πτήση της British Airways από την Αθήνα

Το αεροσκάφος βρέθηκε σε απόσταση μόλις 1,5 μέτρου από... αδέσποτο drone που πετούσε σε υπερβολικά…

Κολωνός: Σήμερα η απόφαση του δικαστηρίου για τον Μίχο, τον «Μιχάλη» και τη μητέρα της 12χρονης

michos ilias 1

Κολωνός: Σήμερα η απόφαση του δικαστηρίου για τον Μίχο, τον «Μιχάλη» και τη μητέρα της 12χρονης

Οι δικαστές καλούνται να αποφανθούν για την ενοχή ή μη 26 κατηγορουμένων - Συγκεντρώσεις υποστήριξης…