Newsroom

Newsroom

Ανεβαίνει συνεχώς ο αριθμός των νεκρών στη Γάζα

Κατά την πέμπτη ημέρα ισραηλινών αεροπορικών επιδρομών στη Λωρίδα της Γάζας τουλάχιστον 30 Παλαιστίνιοι έχασαν τη ζωή τους ανεβάζοντας τον…

gaza

Κατά την πέμπτη ημέρα ισραηλινών αεροπορικών επιδρομών στη Λωρίδα της Γάζας τουλάχιστον 30 Παλαιστίνιοι έχασαν τη ζωή τους ανεβάζοντας τον αριθμό των νεκρών Παλαιστινίων σε 61 από την Τετάρτη που ξεκίνησαν οι βομβαρδισμοί των Ισραηλινών.

Από τους βομβαρδισμούς σε πολυώροφο κτήριο στην πόλη της Γάζας, έχασαν τη ζωή τους εννέα μέλη της ίδιας οικογένειας, μεταξύ των οποίων πέντε παιδιά.

Ο ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Nετανιάχου δήλωσε έτοιμος να «επεκτείνει σημαντικά την επιχείρηση» στη Λωρίδα της Γάζας. «Ο στρατός είναι έτοιμος να επεκτείνει σημαντικά την επιχείρηση. Οι στρατιώτες είναι έτοιμοι για κάθε ενδεχόμενο», τόνισε ο Νετανιάχου κατά την έναρξη του εβδομαδιαίου υπουργικού συμβουλίου.

Εν τω μεταξύ, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας ανακοίνωσε ότι υπάρχει μεγάλος συνωστισμός στα νοσοκομεία της Γάζας όπου συνεχώς συρρέουν τραυματίες, ενώ παράλληλα παρατηρούνται σημαντικές ελλείψεις φαρμάκων και ιατρικών προμηθειών.