Ανέστειλαν την απεργία πείνας οι κρατούμενοι

Την απόφαση να αναστείλουν την απεργία πείνας έλαβαν οι 4.500 κρατούμενοι στις φυλακές της χώρας, που διαμαρτύρονται για το νομοσχέδιο…

apergoi peinas

Την απόφαση να αναστείλουν την απεργία πείνας έλαβαν οι 4.500 κρατούμενοι στις φυλακές της χώρας, που διαμαρτύρονται για το νομοσχέδιο που προβλέπει τη δημιουργία φυλακών υψίστης ασφαλείας. Διευκρινίζουν, πάντως, ότι θα συνεχίσουν τον αγώνα τους με κάθε μέσο.

Σε ανακοίνωσή της η Πρωτοβουλία Επιτροπής Αγώνα Φυλακών τονίζει: «Αναστέλλουμε την απεργία πείνας, αλλά δεν τερματίζουμε τη κινητοποίησή μας. Αντίθετα ανακτούμε τις δυνάμεις μας και προειδοποιούμε το υπουργείο ότι δε πρόκειται να δεχτούμε τη λειτουργία του ελληνικού Γκουαντάναμο ούτε στο Δομοκό ούτε πουθενά».

Οι κρατούμενοι σημειώνουν ακόμη: «Παραμένουμε καχύποπτοι απέναντι στις βελτιωτικές προτάσεις του υπουργείου που θα κατατεθούν τη Πέμπτη και είμαστε έτοιμοι αν χρειαστεί να αγωνιστούμε με ΚΑΘΕ ΜΕΣΟ για να ματαιώσουμε το νομοσχέδιο-έκτρωμα για τις φυλακές υψίστης ασφαλείας.

Γνωρίζουμε ότι τίποτα δε θα βελτιωνόταν αν δεν κάναμε την απεργία πείνας. Ας γνωρίζει όμως και το υπουργείο πως απέναντι στην οργανωμένη σιωπή που επιβάλλουν τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης αποκρύπτοντας τη ΜΑΖΙΚΟΤΕΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΕΙΝΑΣ που έχει γίνει (4.500 κρατούμενοι απεργοί πείνας), από εδώ και πέρα, αλλάζουμε τα μέσα αγώνα και αν χρειαστεί θα προχωρήσουμε σε δυναμικότερες μορφές αντίστασης. Ο νοών νοείτω…».

Οι κρατούμενοι ζητούν τη συμπαράσταση της κοινωνίας στον αγώνα τους ενάντια στις φυλακές τύπου Γ. Συνολικά στην απεργία πείνας πήραν μέρος περίπου 4.500 κρατούμενοι σωφρονιστικών καταστημάτων όλης της χώρας, ενώ στον Κορυδαλλό υπολογίζονται σε 1.200.

Νέο περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας στη Μυτιλήνη: Οι γιατροί του νοσοκομείου ενημέρωσαν την ΕΛ.ΑΣ

viasmos 3

Νέο περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας στη Μυτιλήνη: Οι γιατροί του νοσοκομείου ενημέρωσαν την ΕΛ.ΑΣ

O 46χρονος θα οδηγηθεί τη Δευτέρα το πρωί στην Εισαγγελία του Ναυτοδικείου Πειραιά

ΛΑΡΚΟ: Κλιμακώνονται οι κινητοποιήσεις – Απορρίφθηκαν τα ασφαλιστικά τους μέτρα

genikh syneleush larko 2

ΛΑΡΚΟ: Κλιμακώνονται οι κινητοποιήσεις – Απορρίφθηκαν τα ασφαλιστικά τους μέτρα

Αποφασίστηκε η οργάνωση πλατιάς ενημέρωσης σε ολόκληρη την περιοχή της Λοκρίδας, ώστε να δυναμώσουν ακόμα…