Ανεπιθύμητοι στη Λέσβο Γιόχανσον και Μηταράκης

Έρχεται στη Λέσβο η επίτροπος της Ευρωπαϊκής  Ένωσης κυρία Ίλβα Γιόχανσον. Αφορμή το νέο  σύμφωνο μετανάστευσης που θα ψηφιστεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

μηταράκης 3

Σύμφωνα με αυτό, ο ρόλος που επιφυλάσσεται για τα  νησιά του Βόρειου Αιγαίου είναι ο ρόλος του δεσμοφύλακα των προσφύγων-μεταναστών, ο ρόλος της ασπίδας της Ευρώπης.

Με το νέο ΚΥΤ που σχεδιάζεται στη Βάστρια, η Λέσβος και επίσημα θα γίνει στρατόπεδο συγκέντρωσης, τόπος «εξαφάνισης» χιλιάδων ανθρώπων. Τόπος «εξαφάνισης», προκειμένου να γίνουν αόρατοι άνθρωποι, ώστε  να μην ενοχλούνται και να μην τους βλέπουν οι υπόλοιποι «δηλητηριασμένοι» από την ακροδεξιά, πολίτες των κρατών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.  

Και εμείς στον ρόλο του θύτη και του θύματος ταυτόχρονα παραμυθιαζόμαστε ότι στο νέο ΚΥΤ οι συνθήκες διαβίωσης θα είναι ιδανικές, περίπου διακοπές σε bungalows.

Μας παραμυθιάζουν ότι το νέο ΚΥΤ θα είναι δυναμικότητας 3.000-5.000 προσφύγων, ενώ ξέρουμε ότι θα είναι δυναμικότητας και 3.000 και 5.000 και 10.000 και 20.000 και 30.000 και όσο πάει. Όσο χρειαστεί.

Το νέο σχέδιο του συμφώνου  μετανάστευσης προβλέπει ότι σε μέρος των νέων ΚΥΤ των νησιών δεν θα  ισχύει το ευρωπαϊκό κεκτημένο για τα δικαιώματα των προσφύγων. Δηλαδή γκρίζες ζώνες δικαιωμάτωνΠροκειμένου να παραβιάζονται τα ανθρώπινα δικαιώματα των προσφύγων και με τον νόμοΗ μισή Βάστρια, θα εξαιρείται από το Ευρωπαϊκό κεκτημένο. Θα το δεχτούμε;

Η ταφόπλακα της Λέσβου θα είναι η αποδοχή αυτού του ρόλου. Η Λέσβος θα γίνει παγκοσμίως το συνώνυμο  ενός στρατοπέδου συγκέντρωσης.  Αυτό το μέλλον βλέπουμε για τον τόπο μας;

Στον δρόμο αυτόν θα είμαστε μόνοι μας. Μόνοι μας θα αντιδράσουμε και δεν θα δεχτούμε αυτόν τον ρόλο. Ήδη η κοινωνία μας έχει πληρώσει πανάκριβα την μισαλλόδοξη πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης, να εγκλωβίζει τους πρόσφυγες στα νησιά του Β. Αιγαίου. Με αφορμή το προσφυγικό  δημιουργήθηκε ένα ακροδεξιό κίνημα, επικίνδυνο και αφελές, που δηλητηρίασε και δίχασε και διχάζει την κοινωνία.    

Μαζί με την κυρία Γιόχανσον έρχεται και ο υπουργός Μεταναστευτικής πολιτικής ο «αιώνιος ψεύτης» κύριος Μηταράκης. Κάθε του υπόσχεση προς τη Λέσβο και ένα ψέμα.  Κάθε εξαγγελία του και παραπλάνηση. Το τελευταίο του ψέμα η υπόσχεση για αποσυμφόρηση και ο απεγκλωβισμός  των προσφύγων-μεταναστών από την Λέσβο. Ενώ δικαιούνται  πολλοί να φύγουν, ο κύριος Μηταράκης με διάφορα προσχήματα αρνείται την μεταφορά τους. Το μόνο που τον νοιάζει είναι να κάνει «business» με απευθείας αναθέσεις, όπως τα 6,2 εκατομμύρια ευρώ που έδωσε σε εταιρία για να του παρέχει συμβουλές για την κατασκευή προσφυγικών δομών. Ήδη στην Ευρωπαϊκή Ένωση τον έχουν πάρει χαμπάρι και απειλούν ότι δεν θα δέχονται πλέον τις απευθείας αναθέσεις του. Ο «κύριος» αυτός δεν θα έπρεπε να τολμά να πατήσει το πόδι του στην Λέσβο. Όμως έρχεται και ξανάρχεται  και τον καλοδέχονται οι περισσότεροι αυτοδιοικητικοί  που πρόσκεινται στη ΝΔ, με ανοιχτές αγκάλες.

Οι κυρία Ίλβα Γιόχανσον έρχεται στην Λέσβο για να επιβάλει μέσα από τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα, την μετατροπή και επισήμως της Λέσβου σε στρατόπεδο συγκέντρωσης. Το νέο σχέδιο του σύμφωνου μετανάστευσης, αφήνει στη διακριτική ευχέρεια της κάθε χώρας  το πώς θα συμβάλει στην αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης. Η μετεγκατάσταση σε Ευρωπαϊκές χώρες δεν αποτελεί υποχρέωση, αλλά  μία μορφή αλληλεγγύης(!). Οι ντόπιοι συνεργάτες τους, η κυβέρνηση της ΝΔ και ο Δήμαρχος Μυτιλήνης κύριος Κύτελης και η παράταξη του (πλην ελαχίστων), συναινούν στην καταστροφή των νησιών μας.

 Η κυριά  Ίλβα Γιόχανσον και ο κύριος Μηταράκης είναι ανεπιθύμητοι στην Λέσβο γιατί αυτό που κομίζουν είναι η καταστροφή, ο μαρασμός και η παγκόσμια καταδίκη των νησιών μας, που από τόποι αλληλεγγύης και  ανθρωπιάς, μετατρέπονται σε φυλακές και στρατόπεδα συγκέντρωσης προσφύγων.

Πηγή:Mplokia

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr

Νέο στοιχείο για Αγίους Αναργύρους: Μήνυσε τους αστυνομικούς ο πατέρας της – «Την ξεφορτώθηκαν μέσα σε πέντε λεπτά»

Κυριακή

Νέο στοιχείο για Αγίους Αναργύρους: Μήνυσε τους αστυνομικούς ο πατέρας της – «Την ξεφορτώθηκαν μέσα σε πέντε λεπτά»

Στη μήνυση, σύμφωνα με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star παρουσιάζεται ένα άγνωστο στοιχείο, αφού…

Συναγερμός στην Κόρινθο: Εντοπίστηκε πτώμα ηλικιωμένης γυναίκας στη θάλασσα

5619840

Συναγερμός στην Κόρινθο: Εντοπίστηκε πτώμα ηλικιωμένης γυναίκας στη θάλασσα

Το πτώμα μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο της Κορίνθου, ενώ το Λιμεναρχείο Κορίνθου διενεργεί προανάκριση για την…

Νιγηρία: «Φέρτε πίσω τα κορίτσια μας» – Εντοπίστηκε μια από τις 276 μαθήτριες που είχαν απαχθεί από τζιχαντιστές 10 χρόνια πριν

nigiria 768x512 1

Νιγηρία: «Φέρτε πίσω τα κορίτσια μας» – Εντοπίστηκε μια από τις 276 μαθήτριες που είχαν απαχθεί από τζιχαντιστές 10 χρόνια πριν

Πρόκειται για την Λίντια που «διασώθηκε μαζί με τα τρία παιδιά της» κοντά στην πόλη…