Newsroom

Newsroom

Ανεπιθύμητες από τους εργαζόμενους οι νέες «γαλάζιες» διοικήσεις στα μουσεία της χώρας

Ως ανεπιθύμητες από τους εργαζόμενους στα δημόσια Μουσεία αντιμετωπίστηκαν οι διοικήσεις που διόρισε προεκλογικά και προκλητικά η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη.

πολιτισμος2

Ειδικότερα, σύμφωνα και με το forum για την υπεράσπιση των δημόσιων μουσείων «θερμή» υποδοχή επιφύλαξαν οι εργαζόμενοι στο Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο της Αθήνας και στο Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού της Θεσσαλονίκης στους εκπροσώπους των Δ.Σ.

Στην Αθήνα επίσκεψη πραγματοποίησε ο κ. Πανέτσος, διορισθείς πρόεδρος του ΔΣ για να πει στους εργαζόμενους ότι θα ήθελε το Μουσείο να κάνει περισσότερες δράσεις.Στην ερώτηση των εργαζόμενων αν εννοεί γάμους και βαφτίσεις (καθώς όλες τις άλλες επιστημονικές, καλλιτεχνικές, εκπαιδευτικές δράσεις τις πραγματοποιεί ήδη το Βυζαντινό Μουσείο εδώ και πολλά χρόνια) η απάντησή του ήταν καταφατική: «Γιατί όχι», απάντησε ο κ. Πανέτσος.

Στο Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού της Θεσσαλονίκης σχεδιαζόταν να συνεδριάσει πανηγυρικά το νέο Δ.Σ., παρουσία της πολιτικής ηγεσίας. Τελικά, η έγκαιρη κινητοποίηση των εργαζόμενων από όλη τη Θεσσαλονίκη τους απέτρεψε από το να εμφανιστούν καν στο Μουσείο.

Έτοιμοι για κινητοποιήσεις είναι και οι εργαζόμενοι στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου μετά την ανακοίνωση της σύνθεσης των νέων Δ.Σ, σύμφωνα με το ρεπορτάζ από το agonaskritis.gr.

Γάζα ώρα μηδέν: Αδιέξοδο για κατάπαυση του πυρός, το Ισραήλ απομακρύνει αμάχους από τη Ράφα

AP23317538078204

Γάζα ώρα μηδέν: Αδιέξοδο για κατάπαυση του πυρός, το Ισραήλ απομακρύνει αμάχους από τη Ράφα

Επιμένει η Χαμάς ότι δεν θα δεχθεί συμφωνία που δεν θα προβλέπει ρητώς τον τερματισμό…

ΗΠΑ: Ανεστάλη η αποστολή πυρομαχικών αμερικανικής κατασκευής στο Ισραήλ

usa

ΗΠΑ: Ανεστάλη η αποστολή πυρομαχικών αμερικανικής κατασκευής στο Ισραήλ

Η κυβέρνηση Μπάιντεν ανέστειλε την περασμένη εβδομάδα την αποστολή πυρομαχικών αμερικανικής κατασκευής στο Ισραήλ για…