«Ανέμελο» γλέντι σε σπίτι βουλευτή της ΝΔ για τον Κυριάκο Μητσοτάκη; (φωτογραφία)

Γιατί ο πρωθυπουργός «ξέχασε» την Ικαρία στα σημερινά του... stories;

5237040

«Μια στιγμή ανεμελιάς» είχε χαρακτηρίσει τη βόλτα του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Πάρνηθα πριν λίγους μήνες ο τότε κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας.

Άραγε ποια ευφάνταστη εκφραση θα βρει ο νυν εκπρόσωπος, Χρήστος Ταραντίλης, για να δικαιολογήσει την απαράδεκτη εικόνα που παρουσίασε η πρωθυπουργική κουστωδία που τον συνόδευσε στο ταξίδι του στην Ικαρία και τους Φούρνους; Θα βρεθούν κανάλια να χαρακτηρίσουν «κορονοπάρτι» το γεύμα που παρατέθηκε προς τιμήν του πρωθυπουργού σε σπίτι στην Ικαρία, το οποίο φέρεται, σύμφωνα με πολλές και διασταυρωμένες πηγές, να ανήκει στον Βουλευτή Σάμου της ΝΔ, Χριστόδουλου Στεφανάδη;

Τα… stories του ΣΚ

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή: Ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε πριν λίγες ημέρες ότι θα περάσει το Σαββατοκύριακό του στην Ικαρία, με σκοπό να διαπιστώσει αν η εμβολιαστική εκστρατεία προχωράει με ικανοποιητικούς ρυθμούς. Πρακτικά δηλαδή, μετέβη με τους ακολούθους και την ασφάλειά του  (ας φανταστεί κανείς πόσοι είναι όλοι αυτοί) από την «φλεγόμενη» σε κορονοϊό Αθήνα, σε δύο-τρία νησιά του ανατολικού Αιγαίου με σχεδόν μηδενικά κρούσματα αυτόν τον καιρό, διακινδυνεύοντας να διασπαρεί η νόσος σε όλο το νησί.

Στη συνέχεια, συνεπής στην επικοινωνιακή του εμμονή, ο Πρωθυπουργός ενημέρωσε τους φίλους του στα social media για τις υποδοχές ήρωα που του επεφύλασσαν οι κάτοικοι στους Φούρνους και στα Θύμαινα.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Συγκεκριμένα, από τα δώδεκα “stories” που έκανε στο instagram, ο πρωθυπουργός δεν αναφέρθηκε ποτέ στον… βασικό σταθμό της περιοδείας του, δηλαδή την Ικαρία. Αντιθέτως μας ενημέρωσε για τα βεγγαλικά και τις μαντινάδες με τις οποίες τον υποδέχτηκαν στα Θύμαινα, τα κοριτσάκια που τον υποδέχτηκαν στους Φούρνους, μοιράστηκε μαζί μας υπέροχες λήψεις από τα δύο αυτά νησιά του Αιγαίου, όμως μια κουβέντα για την Ικαρία δεν βρήκε να πει.

Ο λόγος; Φυσικά ο πρωθυπουργός και η ομάδα του δεν «ξέχασαν» την Ικαρία. Απλά αν έβαζαν εικόνες από την υποδοχή του εκεί, ίσως τα γιουχαΐσματα, οι αποδοκιμασίες, τα συνθήματα των κατοίκων να χαλούσαν λίγο το προφίλ του λαοπρόβλητου ηγέτη που προσπαθεί να χτίσει. Άλλωστε, οι εικόνες από την Ικαρία είναι χαρακτηριστικές.

Τσιμπάμε κάτι και συνεχίζουμε;

Πάντως όλα αυτά δεν τον πτόησαν καθόλου. Με τον καιρό να είναι υπέροχος αυτό το Σαββατοκύριακο και τη θάλασσα «να την πιεις στο ποτήρι», τι καλύτερο από το να πάει σε ένα φιλικό σπίτι και τσιμπήσει κάτι με μερικούς φίλους; Όταν λέμε μερικούς, εννοούμε καμιά 20ριά-30ριά άτομα στριμωγμένα σε ένα μπαλκονάκι.

Θα πίστευε κανείς πως αυτό είναι παράνομο. Θα πίστευε κανείς ότι αν το έκανε ο ίδιος, το βράδυ θα «έπαιζε» σε όλα τα κανάλια ως «κορονοπάρτι». Θα πίστευε κανείς ότι αν το έκανε, θα έτρωγε πρόστιμο 3.000 ευρώ ο ίδιος και από 300 ευρώ ο κάθε καλεσμένος του. 

Όλα αυτά θα ίσχυαν φυσικά, αν ο καλεσμένος δεν ήταν ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και οικοδεσπότης, σύμφωνα με πληροφορίες ο βουλευτής της ΝΔ Χριστόδουλος Στεφανάδης. Βλέπετε, στον συνωστισμό κολλάει, εκτός και αν συνωστίζεσαι με τον Μητσοτάκη…

Μάλιστα, για το θέμα απευθύνει ερώτηση μέσω twitter και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστος Σπίρτζης.

 

Επικεφαλής της υπηρεσίας τροφίμων του ΟΗΕ: Η Βόρεια Γάζα βρίσκεται σε κατάσταση απόλυτης πείνας

gaza 7

Επικεφαλής της υπηρεσίας τροφίμων του ΟΗΕ: Η Βόρεια Γάζα βρίσκεται σε κατάσταση απόλυτης πείνας

Το Ισραήλ έχει περιορίσει αυστηρά την είσοδο κρίσιμων ανθρωπιστικών προμηθειών στη Γάζα παρά τις προειδοποιήσεις…