Ανέλαβε τη μήνυση Βγενόπουλου κατά Θάνου, Εισαγγελέας που ο γιος της δουλεύει στον καταζητούμενο συνεργάτη του Βγενόπουλου

Όπου υπάρχει το όνομα Αντρέας Βγενόπουλος, φαίνεται πως η Δικαιοσύνη λειτουργεί με έναν ιδιαίτερο και αμφιλεγόμενο τρόπο. Η πολυδιαφημισμένη μήνυση του Βγενόπουλου κατά της Προέδρου του Αρείου Πάγου Βασιλικής Θάνου, ανατέθηκε στην Αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ευσταθία Σπυροπούλου.

574aa2ce1dc52407168b4605

Σύμφωνα όμως με πληροφορίες, ο γιος της Ευσταθίας Σπυροπούλου, εργάζεται σε εταιρεία της οποίας την ευθύνη έχει ο καταζητούμενος συνεργάτης του Αντρέα Βγενόπουλου, Μάρκος Φόρος, ο οποίος εμπλέκεται στο σκάνδαλο στο οποίο διερευνάται.

Η εταιρεία αυτή είναι σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες συμφερόντων του Ομίλου Χανδρή, που υπήρξε μέτοχος της MIG, την περίοδο που ερευνάται

Παρά το κώλυμά της, η Αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ευσταθία Σπυροπούλου, κατά τη συνάντησή της με την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ευτέρπη Κουτζαμάνη, φαίνεται να αναλαμβάνει την υπόθεση , πράγμα το οποίο ανακοινώθηκε άλλωστε.

Η σχέση όμως της Σπυροπούλου με την υπόθεση Βγενόπουλου, δεν περνά μόνο από τα συμφέροντα του γιού της

Η Εισαγγελέας Σπυροπούλου, το Βατοπέδι και ο Βγενόπουλος

Η Ευσταθία Σπυροπούλου, έχει συνδέσει το όνομά της με το σκάνδαλο του Βατοπεδίου, ως Εισαγγελέας Εφετών. Το 2008, κατά τη διάρκεια της διερεύνησης του σκανδάλου του Βατοπεδίου, οι Εισαγγελείς Ηλίας Κολιούσης και Ελένη Σωτηροπούλου, οι οποίοι διερευνούσαν την υπόθεση, δήλωσαν παραίτηση καταγγέλλοντας τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Γιώργο Σανιδά για παρέμβαση στην υπόθεσή τους. Οι δύο Εισαγγελείς είχαν εντοπίσει συμμετοχή στο σκάνδαλο τριών Υπουργών της ΝΔ (Δούκας, Μπασιάκος, Κοντός) και έπρεπε με βάση το νόμο περί ευθύνης υπουργών να διαβιβάσουν τη δικογραφία στη Βουλή για έρευνα. Ο Σανιδάς εμπόδισε τη διαβίβαση, λέγοντας στους Εισαγγελείς, πως οι υπουργού απλώς παραπλανήθηκαν.

Μετά την παραίτηση των δύο Εισαγγελέων, τη δικογραφία ανέλαβε η Ευσταθία Σπυροπούλου οι οποία με βάση τα δημοσιεύματα της εποχής φέρεται να λέει πως αυτή «δεν τη νοιάζουν όλα αυτά, θα κάνει τη δουλειά της». Η ανάληψη της δικογραφίας από τη Σπυροπούλου σύμφωνα με δημοσιεύματα , εξυπηρετούσε εκείνη την εποχή την καθυστέρηση της διαδικασίας και την προσπάθεια να μην πάει η δικογραφία στη Βουλή όπου θα αναδεικνυόταν η ευθύνη των τριων υπουργών.

Ένα κομμάτι της διερεύνησης του σκανδάλου του Βατοπεδίου, οδηγούσε και στη δανειοδότηση της Μονής Βατοπεδίου από την Marfin Bank επί εποχής Αντρέα Βγενόπουλου, πράγμα το οποίο στη συνέχεια απασχόλησε και τις Επιτροπές της Βουλής για το Βατοπέδι. Ένα μάλιστα δάνειο 30 εκατομμυρίων που δόθηκε στη Μονή, χρησιμοποιήθηκε για την αγορά των μετοχών του ΟΤΕ. Στη συνέχεια η πώληση αυτών των μετοχών, μαζί με τις μετοχές του ΟΤΕ που είχε η MIG, καθόρισαν το μέλλον του ΟΤΕ.

Η Εισαγγελική έρευνα την εποχή εκείνη, την οποία χειρίστηκε η Σπυροπούλου, δεν προχώρησε όπως θα έπρεπε, στην έρευνα των δανείων που δόθηκαν στη Μονή Βατοπεδίου από τις Τράπεζες και κυρίως από την Τράπεζα του Βγενόπουλου

Μια ακόμη σύμπτωση

Η Σπυροπούλου είναι το δεύτερο πρόσωπο σε διαδικασία της Δικαιοσύνης που περιέργως είναι το ίδιο στις δύο υποθέσεις του Βατοπεδίου και του Βγενόπουλου. Το πρώτο είναι ο Κωνσταντίνος Γεωργάρας, πρώην υπάλληλος της Τράπεζας της Ελλάδος. Ο Γεωργάρας, συνεργάτης του Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιώργου Προβόπουλου, (ο οποίος παραιτήθηκε από την ΤτΕ για να μην τύχει περικοπών με τα νέα οικονομικά μέτρα και στη συνέχεια επαναπροσλήφθηκε ως εξωτερικός συνεργάτης από τον Προβόπουλο) ήταν ένας από αυτούς που διερεύνησαν τη ροή του χρήματος στην υπόθεση του Βατοπεδίου. Σύμφωνα με μέλη της Επιτροπής της Βουλής για το Βατοπέδι, ο Γεωργάρας και οι συνεργάτες του είχαν συντάξει ένα επιφανειακό πόρισμα το οποίο δεν ερευνούσε σε βάθος το ρόλο και την ευθύνη της Marfin και των Τραπεζών, οι οποίες μετά τους Υπουργούς της ΝΔ, έπαιξαν το σημαντικότερο ρόλο στην υπόθεση του Βατοπεδίου.

Τον ίδιο πραγματογνώμονα, ως ιδιώτη, προσέλαβε η Εισαγγελέας Γεωργία Τσατάνη, για να γνωμοδοτήσει για την υπόθεση Βγενόπουλου, προκειμένου να αρχειοθετήσει την υπόθεση σε χρόνο ρεκόρ, παραβλέποντας πραγματογνώμονες της Εισαγγελίας που είχαν σχετική ειδικότητα.

Ευκαιρία να βγουν όλα στο φως

Η αποκάλυψη λόγω της υπόθεσης Βγενόπουλου, πως ο γιος της Σπυροπούλου εργάζεται σε εταιρεία που σχετίζεται με τη Marfin Bank όπου ήταν στέλεχος ο στενός συνεργάτης του Βγενόπουλου, Μάρκος Φόρος, πρέπει να ενεργοποιήσει μια έρευνα σε βάθος για να σπάσει το απόστημα που ταλαιπωρεί τη Δικαιοσύνη. Πρέπει η έρευνα αυτή να απαντήσει πότε προσελήφθη ο γιος της Σπυροπούλου στην εταιρεία; Αν είχε προσληφθεί πριν αναλάβει την υπόθεση Βατοπεδίου, τότε έπρεπε να έχει δηλώσει κώλυμα να αναλάβει την υπόθεση ως Εισαγγελέας. Αν προσελήφθη μετά, τότε πρέπει να ερευνηθεί αν η πρόσληψη υπήρξε είδος ανταλλάγματος προς την ίδια και την οικογένειά της, προκειμένου να μη φτάσει σε βάθος και ιδιαίτερα στο ρόλο συγκεκριμένων Τραπεζών και προσώπων.

Νέο στοιχείο για Αγίους Αναργύρους: Μήνυσε τους αστυνομικούς ο πατέρας της – «Την ξεφορτώθηκαν μέσα σε πέντε λεπτά»

Κυριακή

Νέο στοιχείο για Αγίους Αναργύρους: Μήνυσε τους αστυνομικούς ο πατέρας της – «Την ξεφορτώθηκαν μέσα σε πέντε λεπτά»

Στη μήνυση, σύμφωνα με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star παρουσιάζεται ένα άγνωστο στοιχείο, αφού…

Συναγερμός στην Κόρινθο: Εντοπίστηκε πτώμα ηλικιωμένης γυναίκας στη θάλασσα

5619840

Συναγερμός στην Κόρινθο: Εντοπίστηκε πτώμα ηλικιωμένης γυναίκας στη θάλασσα

Το πτώμα μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο της Κορίνθου, ενώ το Λιμεναρχείο Κορίνθου διενεργεί προανάκριση για την…

Νιγηρία: «Φέρτε πίσω τα κορίτσια μας» – Εντοπίστηκε μια από τις 276 μαθήτριες που είχαν απαχθεί από τζιχαντιστές 10 χρόνια πριν

nigiria 768x512 1

Νιγηρία: «Φέρτε πίσω τα κορίτσια μας» – Εντοπίστηκε μια από τις 276 μαθήτριες που είχαν απαχθεί από τζιχαντιστές 10 χρόνια πριν

Πρόκειται για την Λίντια που «διασώθηκε μαζί με τα τρία παιδιά της» κοντά στην πόλη…