ΑΝ.ΕΛ.: "Ακέραια η ευθύνη της κυβέρνησης για το εμπάργκο των Ρώσων"

Την ελληνική κυβέρνηση θεωρούν υπεύθυνη οι ΑΝΕΛ για το εμπάργκο που κήρυξε η Ρωσία στα αγροτικά προϊόντα της χώρας μας,…

Την ελληνική κυβέρνηση θεωρούν υπεύθυνη οι ΑΝΕΛ για το εμπάργκο που κήρυξε η Ρωσία στα αγροτικά προϊόντα της χώρας μας, στο πλαίσιο της αντίδρασής της κατά της ΕΕ και των ΗΠΑ, επειδή, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του κόμματος Τέρενς Κουίκ, «συμπλέει απνευστί με την Μερκελική εξωτερική πολιτική της ΕΕ».

Ο κ. Κουίκ είπε ότι το κόμμα του είχε εκφράσει την ανησυχία και τη διαφωνία του με τους χειρισμούς της κυβέρνηση στο θέμα των κυρώσεων κατά της Ρωσίας και γενικά της στάσης της χώρας μας εναντίον της Μόσχας, «που βάζει σε δοκιμασία τις σχέσεις μας με ένα ομόδοξο κράτος που το θέλουμε – και αυτό – ισχυρό μας σύμμαχο».

Τονίζει ότι είχε προειδοποιήσει «για ενδεχόμενα αντίποινα από πλευράς Πούτιν», ενώ χαρακτηρίζει τη Ρωσία έναν «σκληρό παίκτη στη διεθνή σκακιέρα, ο οποίος, μάλιστα, έχει αποδείξει ότι δεν αστειεύεται».

«Τα πρώτα μέτρα κατά της χώρας, κτυπούν, δυστυχώς, τις εξαγωγές των αγροτικών προϊόντων μας στην τεράστια αγορά της Ρωσίας. Και είναι προφανές ότι έπεται οδυνηρή συνέχεια που θα επηρεάσει πολλές Ελληνικές επιχειρήσεις, οι οποίες δραστηριοποιούνται με Ρώσους και με Ρωσία», επισημαίνει ο εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων και καταλήγει:

«Εν κατακλείδι: Η συγκυβέρνηση φέρνει ακέραια την ευθύνη για το εμπάργκο στις αγροτικές μας εξαγωγές. Λέγοντας ΝΑΙ σε όλα κατά της Ρωσίας, συμπλέοντας απνευστί με την Μερκελική εξωτερική πολιτική της ΕΕ, δεν μέτρησε τα ποικίλα εθνικά συμφέροντα της χώρας μας και τωρα υφιστάμεθα τις συνέπειες. Είναι υπόλογη…».

Πανελλήνια Ομοσπονδία Θεάματος Ακροάματος: «Δεν θα δεχτούμε καμία λύση που να μπαλώνει απλώς τις τρύπες που άνοιξε το ΠΔ»

Πανελλήνια Ομοσπονδία Θεάματος Ακροάματος: «Δεν θα δεχτούμε καμία λύση που να μπαλώνει απλώς τις τρύπες που άνοιξε το ΠΔ»

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Θεάματος Ακροάματος χαρακτηρίζει πρόοδο την παραδοχή ότι χρειάζονται νομοθετικές ρυθμίσεις ώστε να…

Ο Αμαζόνιος εκπέμπει SOS: Πάνω από το 1/3 έχει επηρεαστεί από την ανθρώπινη δραστηριότητα

Ο Αμαζόνιος εκπέμπει SOS: Πάνω από το 1/3 έχει επηρεαστεί από την ανθρώπινη δραστηριότητα

Σημαντικά μεγαλύτερες οι ζημιές στο δάσος του Αμαζονίου, σε σχέση με αυτές που παρατηρούνταν μέχρι…