Ανέκριναν 8χρονο στην Γαλλία για το μακελειό στην Charlie Hebdo

[…]

315426

Επειδή αρνήθηκε να τηρήσει ενός λεπτού σιγή στην εκδήλωση αλληλεγγύης του σχολείου του προς την σατιρική εφημερίδα Charlie Hebdo, ένα οκτάχρονο παιδί, οδηγήθηκε στο αστυνομικό τμήμα, στην πόλη της Νίκαιας.
Η εκδήλωση είχε λάβει χώρα την επόμενη της επίθεσης.
Σύμφωνα με τον δάσκαλο, το παιδί, είχε εκφράσει την συμπάθειά του προς τους δύο τρομοκράτες που μακέλεψαν 12 ανθρώπους. Ο αστυνομικός διευθυντής της περιοχής δήλωσε στα ΜΜΕ πως: «Στο σημερινό πλαίσιο, ο διευθυντής του σχολείου αποφάσισε να επισημάνει στην αστυνομία αυτό που συνέβη. Καλέσαμε το παιδί και τον πατέρα του για να προσπαθήσουμε να καταλάβουμε πώς ένα οκτάχρονο αγόρι μπορεί να εκφράζεται τόσο ριζοσπαστικά. Προφανώς το παιδί δεν καταλαβαίνει τι είπε. Δεν ξέρουμε πού πήγε και βρήκε αυτά τα λόγια».
«Ο πατέρας και ο γιος του είναι βαθιά σοκαρισμένοι από τη μεταχείριση αυτή, η οποία φανερώνει τη συλλογική υστερία στην οποία έχει βυθισθεί η Γαλλία από τις αρχές Ιανουαρίου» σχολίασε ο «Σύλλογος κατά της Ισλαμοφοβίας στη Γαλλία».
Συνολικά 200 ανάλογα περιστατικά σημειώθηκαν στα σχολεία της Γαλλίας και με τουλάχιστον 40 από αυτά ασχολήθηκε και η αστυνομία.

ΗΠΑ: Ανεστάλη η αποστολή πυρομαχικών αμερικανικής κατασκευής στο Ισραήλ

ΗΠΑ: Ανεστάλη η αποστολή πυρομαχικών αμερικανικής κατασκευής στο Ισραήλ

Η κυβέρνηση Μπάιντεν ανέστειλε την περασμένη εβδομάδα την αποστολή πυρομαχικών αμερικανικής κατασκευής στο Ισραήλ για…

Μπέρναρντ Χιλ: Πέθανε ο γνωστός ηθοποιός – Οι ρόλοι του σε Τιτανικό και Άρχοντα των Δαχτυλιδιών

Μπέρναρντ Χιλ: Πέθανε ο γνωστός ηθοποιός – Οι ρόλοι του σε Τιτανικό και Άρχοντα των Δαχτυλιδιών

Ο ηθοποιός Μπέρναρντ Χιλ, γνωστός από τους ρόλους του στον Τιτανικό και στον Άρχοντα των…