Ανεκδιήγητος ο Λοβέρδος επιμένει στην ύπαρξη χολέρας

Υπερέβη τα εσκαμμένα για άλλη μια φορά από το βήμα της Βουλής ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος και πρώην υπουργός Υγείας, Ανδρέας Λοβέρδος. Λειτουργώντας ως συνήγορος υπεράσπισης των Μέσων που παραπληροφορούν περί ύπαρξης επιδημίας χολέρας και ύφεσης στην οικονομία, ισχυρίστηκε πως η κυβέρνηση ενοχλείται από την αναπαραγωγή της πραγματικότητας.

57399ce81dc524976b8b46e4

του Άγγελου Προβολισιάνου

Παίρνοντας το λόγο για να θέσει την Επίκαιρη Ερώτηση προς τον υπουργό Ναυτιλίας, Παναγιώτης Κουρουμπλή, αναφορικά με το «τσιγαράδικο» στα Χανιά, ξεκίνησε την τοποθέτησή του από την προηγούμενη συζήτηση μεταξύ Παππά – Κρεμαστινού, αδειάζοντας μάλιστα τον βουλευτή του κόμματός του.

«Θέλω να πω στον κύριο Υπουργό (σ.σ. Νίκο Παππά) ότι και το ζήτημα του μικροβίου της χολέρας είναι υπαρκτό και το ζήτημα της ύφεσης στα χρόνια 2015 και 2016 κατά τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ είναι υπαρκτό, και το δεδομένο της ανάπτυξης 0,7%, κοντά στο 1%, το 2014 που έριξαν την κυβέρνηση είναι ένα δεδομένο κι όλα αυτά είναι μια πραγματικότητα» είπε επί λέξει σύμφωνα με τα πρακτικά. 

Τι κι αν η υπόθεση για τη ψευδή είδηση περί επιδημίας χολέρας οδεύει στη Δικαιοσύνη, όπως προανήγγειλαν Ξανθός και Πολάκης, και παρά τη μετατόπιση του αντιπροέδρου των εργαζομένων του νοσοκομείου «Έλενα», Στέργιου Χαχάμη, ο οποίος τα «μάζεψε» δηλώνοντας ότι «δεν πρέπει να μεγαλώνουμε τα πράγματα» και πως «αύριο (σ.σ. σήμερα) που θα βγουν τα τελικά αποτελέσματα από τα εργαστήρια της ΚΕΔΥ θα δείξουν ότι δεν είναι τόσο σοβαρό το πράγμα», ο πρώην υπουργός Υγείας δεν πτοήθηκε επιλέγοντας από το βήμα της Βουλής να ρίξει λάδι στη φωτιά της ανυπόστατης κινδυνολογίας.

Άδειασμα στον καθηγητή ιατρικής, Δημήτρη Κρεμαστινό

Όπως απεδείχθη, ο κ. Λοβέρδος δεν έχει κανέναν ενδοιασμό όχι μόνο να παραποιεί την πραγματικότητα αλλά και να εκθέτει δημοσίως έναν καθηγητή ιατρικής, με τον οποίο ανήκουν στο ίδιο κόμμα…

Διαβάστε από τα πρακτικά της Βουλής τα όσα παρέθεσε για τη δήθεν επιδημία χολέρας ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Δημήτρης Κρεμαστινός:

ΚΡΕΜΑΣΤΙΝΟΣ: Όμως, επειδή αναφερθήκατε στα μέσα ενημέρωσης -και γι’ αυτό πρέπει να προσέξει η ΕΡΤ ιδιαιτέρως να είναι πραγματική ΕΡΤ και να μην είναι ανταγωνιστική των άλλων μέσων ενημέρωσης- εκείνο το οποίο θα ήθελα να τονίσω ιδιαιτέρως είναι ότι εγώ, ως Υπουργός Υγείας –και θα σας το επιβεβαιώσει ο κ. Κουρουμπλής, που είναι δίπλα σας, ο οποίος τότε ήταν Γενικός Γραμματέας Πρόνοιας-, αντιμετώπισα επιδημία χολέρας -παραλίγο να πέσει η Κυβέρνηση- ανύπαρκτης, όμως. Τα μέσα ενημέρωσης είχαν γεμίσει χολέρα όλη τη χώρα! Ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης ζητούσε την παραίτησή μου και εγώ φώναζα «Δεν υπάρχει χολέρα!» Δεν είναι κάτι καινούργιο για τον τόπο αυτό που λέτε. Το έχουμε ζήσει.

Άρα, λοιπόν, εκείνο στο οποίο πρέπει να καταλήξουμε …

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ – ΛΥΚΟΥΔΗΣ: Δηλαδή, τώρα δεν υπάρχει, κύριε Υπουργέ;

 ΚΡΕΜΑΣΤΙΝΟΣ: Άλλο είναι το δονάκιο της χολέρας, που κάνει την επιδημία, και άλλο η χολέρα που βρίσκεται στα διάφορα -εάν θέλετε- ακάθαρτα γενικώς. Εκεί μπορεί να γίνει κριτική στην Κυβέρνηση, γιατί δεν καθαρίζονται οι χώροι, διότι, άμα δεν καθαρίζονται, υπάρχει εκεί, αλλά επιδημία χολέρας που να ξεσπάσει και να δημιουργήσει θανάτους και νεκρούς, νομίζω ότι, με τα στοιχεία αυτά που έχουμε σήμερα, δεν μπορεί να τεκμηριωθεί. Άλλο το ένα, άλλο το άλλο.

ΗΠΑ: Μαζικές διαδηλώσεις για τη Γάζα σε δεκάδες Πανεπιστήμια – 93 συλλήψεις (Εικόνες/ Βίντεο)

AP24113863901084 1

ΗΠΑ: Μαζικές διαδηλώσεις για τη Γάζα σε δεκάδες Πανεπιστήμια – 93 συλλήψεις (Εικόνες/ Βίντεο)

Ενενήντα τρία άτομα συνελήφθησαν κατά τη διάρκεια διαδήλωσης στην πανεπιστημιούπολη του Πανεπιστημίου της Νότιας Καλιφόρνιας…

Σάττι: Αντί για το «Στούντιο 4»… κλείστηκε στο ασανσέρ της ΕΡΤ μαζί με τους συνεργάτες της (video)

Σάττι 3

Σάττι: Αντί για το «Στούντιο 4»… κλείστηκε στο ασανσέρ της ΕΡΤ μαζί με τους συνεργάτες της (video)

Η Μαρίνα Σάττι ήταν καλεσμένη στην εκπομπή της ΕΡΤ αλλά ένα απρόσμενο περιστατικό πήγε την…

Πειραίας: Aπίστευτο βίντεο ντοκουμέντο – 70χρονη έπεσε στη θάλασσα προσπαθώντας να πιάσει τη βαλίτσα της

Πειραιάς

Πειραίας: Aπίστευτο βίντεο ντοκουμέντο – 70χρονη έπεσε στη θάλασσα προσπαθώντας να πιάσει τη βαλίτσα της

Παρολίγο τραγωδία πήγε να συμβεί στο λιμάνι του Πειραιά με μια 70χρονη γυναίκα από τη…

Καλλιάνος: Η συγκινητική ανάρτηση για τον πατέρα του – «Έκανα ότι μπορούσα, δεν τα κατάφερα. Σου ζητώ συγγνώμη»

4950603

Καλλιάνος: Η συγκινητική ανάρτηση για τον πατέρα του – «Έκανα ότι μπορούσα, δεν τα κατάφερα. Σου ζητώ συγγνώμη»

«Εύχομαι τα παιδιά τους να μην τους δουν ποτέ όπως σε είδα εγώ. Ο Θεός…