Ανεκδιήγητη απάντηση Μπακογιάννη σε συνταξιούχο: "Καλά να πάθετε" (ΒΙΝΤΕΟ)

Μία ανεκδιήγητη απάντηση έδωσε η Ντόρα Μπακογιάννη σε πολίτη που είχε το… θράσος να υποστηρίξει πως όσοι κυβέρνησαν από τη Μεταπολίτευση κι έπειτα ευθύνονται για τη σημερινή κατάσταση της ελληνικής κοινωνίας και οικονομίας. «Καλά να πάθετε» ήταν η απάντηση της κ. Μπακογιάννη.

NewsRoom 05/04/2016 | 15:56

Αρχικά, ισχυρίστηκε πως το διάστημα από το 1974 έως το 2004 η κοινωνία διαβιούσε σε ικανοποιητικά επίπεδα, ρωτώντας τον συγκεκριμένο πολίτη από πού είναι συνταξιούχος και τον ίδιο να απαντάει από το ΙΚΑ.

«Μπράβο… Δημόσιος οργανισμός το ΙΚΑ εκείνη την εποχή…» είπε η επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης για θέματα Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών, έχοντας αρκετή δόση ειρωνείας στο ύφος της γιατί νόμιζε πως ο πολίτης ήταν δημόσιος υπάλληλος.

«Δεν ήμουν υπάλληλος του ΙΚΑ, συνταξιούχος του ΙΚΑ είμαι» απάντησε ο πολίτης για να πει η κ. Μπακογιάνη: «Α, νόμιζα υπάλληλος του ΙΚΑ». Λες και το να είσαι ή ήσουν υπάλληλος του ΙΚΑ είναι… αδίκημα.

Στη συνέχεια, αναφέρθηκε στην κυβέρνηση του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη την περίοδο 1990 – 1993, καθώς ο πατέρας της και τότε πρωθυπουργός έκανε λόγο για μεταρρυθμίσεις που θα επέβαλαν την απαιτούμενη προσαρμογή για να μην έχουμε τα σημερινά αδιέξοδα στην οικονομία, αλλά ο ελληνικός λαός επέλεξε τον Αντρέα Παπανδρέου.

«Πονάει (σ.σ. η αλήθεια)» είπε ειρωνευόμενη εκ νέου τον συνταξιούχο όταν τη ρώτησε αν δηλαδή για τη σημερινή κατάσταση ευθύνεται ο λαός και όχι τα κόμματα που είχαν στα χέρια τους τη διακυβέρνηση του τόπου.

Με την πρώην υπουργό να καταλήγει στην… επική ατάκα: «Καλά να πάθετε!».

Δείτε το βίντεο από τον ΕΝΙΚΟ: